× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για το Θεομήτωρ

Απάντηση Νίκης Τσιριγώτη στην Κατερίνα Βόλτσιου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/4/2019

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για το Θεομήτωρ

Αμείωτη συνεχίζεται η αντιπαράθεση της Λαϊκής Συσπείρωσης με την πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου «Η Θεομήτωρ» Κατερίνας Βόλτσιου. Η απάντηση της Νίκης Τσιριγώτη στην πρόεδρο του Ιδρύματος έχει ως ακολούθως: «Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ανάγκη της διοικήτριας του ΚΚΠΠΒΑ Κατερίνας Βόλτσιου να υπερασπιστεί την «ανάπτυξη» της κυβέρνησής της και να ασκήσει κριτική ή μάλλον επίθεση με διαστρεβλώσεις στην παράταξή μας, επίθεση όχι απλά πολιτική αλλά και προσωπική.
Θα θέλαμε όπως να της εφιστήσουμε την προσοχή στο γεγονός ότι πρέπει πιο προσεκτικά να διαβάζει τα δελτία τύπου της παράταξής μας γιατί εκτίθεται.
Αν και είναι ξεκάθαρο για τον κάθε άνθρωπο που διαβάζει την ανακοίνωσή μας, επειδή θέλουμε να μην είναι έκθετη η κ. Βόλτσιου στην κυβέρνησή της επισημαίνουμε ότι η διαπίστωση πως «διαχρονικά καταγράφεται συνεχής συρρίκνωση του υπαλληλικού προσωπικού σαν αποτέλεσμα των αντιλαϊκών πολιτικών δραστικού περιορισμού του λειτουργικού κόστους (μισθοδοσίες, προμήθειες φαρμακευτικού και λοιπού υγειονομικού υλικού κλπ) και εκχώρησης αρμοδιοτήτων σε ιδιωτικά συμφέροντα και στον τομέα της υγείας – πρόνοιας» είναι δική μας κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι της κυρίας Βόλτσιου. Η κυρία Βόλτσιου μας είπε ότι όλα είναι μια χαρά στο Κέντρο, δε σας εξέθεσε. Μπορείτε να συνεχίσετε το έργο σας.
Καλό θα ήταν όμως πριν αρχίσετε τη γνωστή ρητορεία για προσφυγή στη δικαιοσύνη να διαβάσετε καλύτερα, σας ξαναλέμε, την ανακοίνωσή μας. Αναφέρει ρητά τις λέξεις «Διεκδικούμε και Παλεύουμε για», λέξεις άγνωστες μάλλον για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και ακολουθούν τα αιτήματά μας. Αυτά και άλλα τόσα θα διεκδικούμε ως αυριανή δημοτική και περιφερειακή αρχή. Δε φανταστήκαμε πως θα σας ενοχλούσαν τόσο πολύ, αλλά και να το φανταζόμασταν δε θα σας ζητούσαμε την άδεια για να διαμορφώσουμε αιτήματα και να παλεύουμε για την ικανοποίησή τους.
Τέλος επειδή καλό θα είναι να μη μιλάτε στο όνομα των εργαζομένων και του λεσβιακού λαού, αλλά να εξηγήσετε στο λεσβιακό λαό γιατί η κρατική χρηματοδότηση για το Κέντρο είναι 150.000€ και όλα τα υπόλοιπα έσοδα είναι κυριολεκτικά και μεταφορικά θέμα «τύχης», γιατί αντί για διεκδίκηση (να σας εξηγήσουμε τι σημαίνει αν θέλετε) μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα αναφέρεστε στην εθελοντική βοήθεια και προσπάθεια, γιατί οι 12 νοσηλευτές και 13 του βοηθητικού προσωπικού περιποιούνται 70 περιθαλπόμενους και μάλιστα χωρίς βαρέα και ανθυγιεινά. Και αφήστε τις μελλοντικές προκηρύξεις και τις προθέσεις του Υπουργείου, θα μας επιτρέψετε να τις θεωρούμε αναντίστοιχες των σημερινών αναγκών και να τις αναμένουμε με επιφύλαξη όπως την κατάργηση των μνημονίων από την κυβέρνηση σας.
Κυρία Βόλτσιου, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και κύριοι της κυβέρνησης, για εσάς μπορεί να είναι ρεαλιστικό και εφικτό το να περικόπτεται η κρατική χρηματοδότηση για την υγεία και την πρόνοια του λαού και την ίδια στιγμή να δίνονται 4 δις ευρώ για νατοϊκούς εξοπλισμούς. Εσείς μπορείτε να ονειρεύεστε για εσάς και τα παιδιά σας το ρεαλιστικό και εφικτό των ατομικών συμβάσεων, των ετήσιων συμβάσεων και των οχτάμηνων, της εργασιακής ομηρίας, με γειά σας και χαρά σας. Εμάς όμως να μας αφήσετε να παλεύουμε για μια ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια. Αυτό είναι για εμάς το ρεαλιστικό»!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ