× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Βολές Ρουγκέλλη κατά Δημοτικής Αρχής για την Καθαριότητα στην Αγιάσο

Μετακίνησαν στη Μυτιλήνη τον έναν από τους δύο οδηγούς απορριμματοφόρου χωρίς να ενημερώσουν την πρόεδρο του χωριού. Παράλληλα η κοπή των χόρτων προχωρά με πολύ αργούς ρυθμούς

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 31/5/2021

Βολές Ρουγκέλλη κατά Δημοτικής Αρχής για την Καθαριότητα στην Αγιάσο

Ιδιαίτερα δυσαρεστημένη με τη Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης και την αρμόδια αντιδημαρχία, φαίνεται ότι είναι η πρόεδρος της Κοινότητας Αγιάσου, Διαμάντω Ρουγκέλλη η οποία όπως καταγγέλλει στο «Ν» γίνονται ενέργειες που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας του χωριού, δίχως η ίδια να ενημερωθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σημειώνει Διαμάντω Ρουγκέλλη, ο οικισμός της Αγιάσου, ο οποίος σε πληθυσμό αγγίζει τους 2.500 κατοίκους, διαθέτει δύο οδηγούς οι οποίοι με τα αντίστοιχα οχήματα, πραγματοποιούν την αποκομιδή απορριμμάτων.

«Αξίζει να σημειωθεί, ότι  τους καλοκαιρινούς μήνες όπου η επισκεψιμότητα στο χωριό αυξάνεται, η ανάγκη για συχνότερη αποκομιδή απορριμμάτων είναι επιτακτική και επιβεβλημένη. Δυστυχώς την Κυριακή, κατά τύχη έμαθα, πως ο ένας από τους δύο οδηγούς απορριμματοφόρου της Αγιάσου, με εντολή του Δήμου, μετακινείται από το χωριό για να καλύψει ανάγκες της Μυτιλήνης.    

Το γεγονός με εκνεύρισε και με στενοχώρησε ιδιαίτερα, διότι αρχικά κανείς δεν μπήκε στον κόπο να με ενημερώσει για τη μετακίνηση αυτή, λες και μια τέτοια ενέργεια, ένα τέτοιο ζήτημα δεν αφορά την κοινότητα. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος χωρίς να λογαριάσει τις συνέπειες μετακινεί τον οδηγό του απορριμματοφόρου για να μπαλώσει ελλείψεις σε άλλες περιοχές, λες και η Αγιάσος είναι υπερκαλυμένη. Παράλληλα δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στην αποκομιδή των σκουπιδιών αφού ένας οδηγός σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του χωριού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενη στη διαδικασία της κοπής των χόρτων η Διαμάντω Ρουγκέλλη, μεταξύ άλλων σημειώνει ότι αυτή τη στιγμή δύο εργάτες έχουν ξεκινήσει την κοπή, ο ένας με χορτοκοπτικό μηχάνημα και ο άλλος βοηθάει στο μάζεμα των χόρτων, ωστόσο σημειώνει ότι η δουλειά προχωρά εξαιρετικά αργά.

«Σημειώθηκε μεγάλη καθυστέρηση, στην έναρξη των εργασιών για την κοπή των χόρτων κάτι το οποίο είχαμε επισημάνει εδώ και πολύ καιρό. Τα χόρτα αυτή τη στιγμή, έχουν φτάσει 1,5 μέτρο και οι κάτοικοι του χωριού είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι  με την κατάσταση και την εικόνα εγκατάλειψης που έχουν οι κοινόχρηστοι χώροι του οικισμού μας. Αν είχαμε στη διάθεσή μας ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα θα μπορούσα χρησιμοποιώντας χρήματα από την πάγια προκαταβολή, να προσλάβω, 1-2 εργάτες για να προχωρήσει πιο γρήγορα η δουλειά μαζί με το συνεργείο του Δήμου. Αυτή τη στιγμή το ένα μηχάνημα και οι δύο εργάτες είναι αδύνατον να τελειώσουν τη κοπή των χόρτων σε σύντομο διάστημα.

Πληροφορούμαι ότι ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζουν πολλές κοινότητες του Δήμου μας. Κάνουμε υπομονή όσο μπορούμε, όμως ο κόσμος ξεσπάει στους κοινοτάρχες, γιατί αυτούς γνωρίζει. Οι κοινοτάρχες πάλι στην προσπάθειά μας  να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, αφήνουμε τις υποχρεώσεις μας και τρέχουμε πίσω από τα συνεργεία για να υποδείξουμε πως πρέπει να δουλέψουν και σε ποια σημεία να δώσουν προτεραιότητα».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου