× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η γευστική τέχνη της επιχείρησης Σουσαμλή επεκτείνεται!

Οικογενειακή επιχείρηση Μ. Σουσαμλή ΟΕ

Δημοσίευση 23/4/2019

Η γευστική τέχνη της επιχείρησης Σουσαμλή επεκτείνεται!

Την τέχνη την διδάχτηκε ο πατέρας μας Μ. Σουσαμλής από τον Γιαννάκο, πρόσφυγα μικρασιάτη του ΄22. Αυτός του έμαθε την πραγματική τέχνη του  Επτάζυμου και το 1968 που συνταξιοδοτήθηκε και παραχώρησε την άδειά του στον πατέρα μας. Ο πατέρας μας επαγγελματίας διορατικός εργατικός έξυπνος την ανέπτυξε. Εμείς, τέσσερα αδέρφια, γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε μέσα στο φούρνο.

Όταν τον αναλάβαμε ήταν ένα μαγαζί 90 τετραγωνικών. Τώρα είναι 500 τμ το κεντρικό, έχουμε ανοίξει τρία υποκαταστήματα και στα σκαριά είναι η δημιουργία μεγάλης μονάδας παραγωγής παξιμαδιών. Βγάζουμε πολλά παξιμάδια λαδιού κριθάρι και επτάζυμα άριστης ποιότητας που τα διοχετεύουμε σε όλο το νησί, στη Χίο, την Κρήτη, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Με πολύ μεράκι αναπτύξαμε τον τομέα των γλυκών.

Το νέο προϊόν που έχουμε βγάλει και είναι αιχμή της παραγωγής μας και  προσπαθούμε να το κάνουμε παγκόσμια γνωστό είναι η περιβόητη βασιλόπιτα Αγίασου. Μια πολύ πρωτότυπη  πίτα σε τέλεια αναλογία αλμυρού γλυκού με πολύ όμορφη ιστορία που φτάνει στα χρόνια του Μ. Βασιλείου.

Τα τελευταία χρόνια είμαστε κομμάτι της συνέργιας LESVOS GOURMET, μιας πολύ δυναμικής ομάδας που μέσα από την συνεργασία προσπαθεί να κάνει τα Λεσβιακά προϊόντα απαραίτητα στο ελληνικό τραπέζι.

Σιγά- σιγά αποχωρούμε παραδίδοντας τη σκυτάλη στα παιδιά μας. 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ