× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η «Δυτική Λέσβος» κατά Αθανασίου για το Μουσικό Καλλονής

«Αυτόκλητο πάτρωνα» χαρακτηρίζει τον πρώην υπουργό η Δημοτική Αρχή και διαψεύδει οποιαδήποτε «αυτοπαρουσιαζόμενη παρέμβασή του» για την ίδρυση του σχολείου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/6/2021

Η «Δυτική Λέσβος» κατά Αθανασίου για το Μουσικό Καλλονής

«Αυτόκλητο πάτρωνα» χαρακτηρίζουν τον πρώην υπουργό και νυν κυβερνητικό βουλευτή Χαράλαμπο Αθανασίου τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Λέσβου και διαψεύδουν οποιαδήποτε «αυτοπαρουσιαζόμενη παρέμβασή του» για την ίδρυση του σχολείου. Στο φόντο, αλλά και στην ουσία της αντιπαράθεσης βρίσκεται η στάση του κ. Αθανασίου να ανακοινώσει τη δημιουργία Μουσικού Σχολείου, ευλογώντας… τα γένια του, γεγονός που εξόργισε τον Δήμαρχο, Ταξιάρχη Βέρρο, όπως ανέδειξε το «Ν» αλλά και τη Δημοτική Αρχή που σπεύδει να ξεκαθαρίσει τι έχει γίνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα η ανακοίνωση-κόλαφος της Δημοτικής Αρχής αναφέρει:

«Η δημοτική αρχή του Δήμου Δυτικής Λέσβου καταγγέλλει την απρέπεια του τέως Υπουργού και  Β΄ Αντιπροέδρου της Βουλής Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος με πρακτικές παλαιοκομματισμού επιχειρεί μπροστά σε ένα τόσο σημαντικό για την κοινωνία θέμα, την επικείμενη ίδρυση του Μουσικού Σχολείου Δυτικής Λέσβου, να καπηλευτεί τις ενέργειες και το έργο άλλων.

Η παρούσα δημοτική αρχή, έχει αποδείξει ότι είναι ανεξάρτητη και πως δεν έχει καμία ανάγκη από αυτόκλητους πάτρωνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην περίπτωση δε της επικείμενης ίδρυσης του Μουσικού Σχολείου στη Δυτική Λέσβο -όπου ο περί ου ο λόγος αυτόκλητος «πάτρωνας» διάλεξε μάλιστα σε ημέρα Απεργίας των ΜΜΕ να ανακοινώσει… ο ίδιος την εξέλιξη μίας υπόθεσης που τρέχουν με επιτυχία άλλοι- η δημοτική αρχή, όχι απλά αμφισβητεί, αλλά διαψεύδει κατηγορηματικά την όποια -παρουσιαζόμενη από τον ίδιο- ως «παρέμβασή» του. Εξάλλου η δημοτική αρχή, είχε φέρει προ δύο εβδομάδων προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο τη δέσμευση του ποσού των 120.000 ευρώ για το Μουσικό Σχολείο, αλλά είναι πιθανό ο τέως Υπουργός να μη γνώριζε για την εξέλιξη αυτή πριν πληροφορηθεί για την επικείμενη δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ και σπεύσει να ανακοινώσει ο ίδιος την θετική εξέλιξη.

Η ανακοίνωση του τέως Υπουργού για το θέμα της ίδρυσης Μουσικού Σχολείου στη Δυτική Λέσβο, καταγγέλλεται όμως από τη δημοτική αρχή και ως μία ωμή απόπειρα παρέμβασης στα εσωτερικά της, παρά ως μία ανακοίνωση που θα δημοσίευε την χαρμόσυνη εξέλιξη για τους μαθητές της Δυτικής Λέσβου. Αποτελεί δε, ενδεικτική της λειτουργίας του τέως Υπουργού και του περιβάλλοντός του και κρίνεται από τους πολίτες που έχουν σιχαθεί το… «κατόπιν ενεργειών μου», πόσο μάλλον όταν εν προκειμένω δεν υπάρχουν καν… «ενέργειες»!

ΥΓ: Η επιμονή του κ. Αθανασίου να αλώσει ανεπιτυχώς εδώ και καιρό τη δημοτική αρχή του Δήμου Δυτικής Λέσβου, του προκαλεί πια φανερό εκνευρισμό και τον εξωθεί στο να εκφράζει αυθεντικά τα αισθήματά του για τον Δήμο που υποτίθεται ότι νοιάζεται για την ευημερία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφού το ύφος της ανακοίνωσής του είναι εντελώς απαξιωτικό, εξαφανίζοντας τεχνηέντως τον Δήμο και τον Δήμαρχο από την όποια αναφορά και εμφανίζοντας τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, αρμοδίου για θέματα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ενεπλάκη στο θέμα του Μουσικού Σχολείου, όχι με την (εκλεγμένη) ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου, αλλά ως «Προέδρου της ΔΑΚΕ»!

Και είναι ένα ύφος που δεν συνάδει με αυτό της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ένα ύφος που δεν συναντήσαμε ούτε κατά διάνοια ερχόμενοι σε επαφή με την καθ΄ ύλην αρμόδια για το επίμαχο θέμα, ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, η οποία για την ιστορία ήταν και αυτή που έκανε αποδεκτό το αίτημα για την ίδρυση Μουσικού Σχολείου και την ευχαριστούμε θερμά.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Συζήτηση για τον υβριδικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Πολλές ενστάσεις για το έργο εκφράστηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η «Κίνηση Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κεντρικός στόχος της κυβέρνησης ο μετασχηματισμός της δημόσιας υγείας»

Συνέντευξη στην ηλεκτρονική εφημερίδα stonisi.gr παραχώρησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Βασίλης Κοντοζαμάνης
ΥΓΕΙΑ

Μεγάλη ανταπόκριση στις δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις

Πραγματοποιήθηκαν στον Μανταμάδο
ΧΩΡΙΑ

Πρώτο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για το νέο δρόμο που εγκαινιάστηκε χτες Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δημήτρης Μοιρασγεντής νέος Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Επίσημη πρώτη χθες Παρασκευή της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής όπου έγινε η στελέχωση των οργάνων και ο προγραμματισμός της πολιτικής δουλειάς του κόμματος εν όψει των Ευρωεκλογών
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΧΩΡΙΑ

Τα «μωβ ποτάμια» του ανοιξιάτικου Μoλύβου

Η πανδαισία των σαλκιμιών!
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λέσβο ο Κασσελάκης το Σάββατο 27 Απριλίου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα επισκεφτεί το νησί στα πλαίσια της δεκαήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Λέσβος: 40% πάνω ο τζίρος σε εστίαση και καταλύματα

Διαβάστε εδώ τι οδήγησε στην εντυπωσιακή αύξηση του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων που τηρούν διπλογραφικά βιβλία στη Λέσβο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό