× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Έγραψε ιστορία ο Τσιτσιπάς

Νίκησε τον Ζβέρεφ έπειτα από επική μάχη 3,5 ωρών και προκρίθηκε στον τελικό του Roland Garros

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/6/2021

Έγραψε ιστορία ο Τσιτσιπάς

Δεν έχει κλείσει ακόμη τα 23 του χρόνια κι είναι ήδη μύθος στο τένις! Ο φοβερός και τρομερός Στέφανος Τσιτσιπάς έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος Ελληνας που φτάνει σε τελικό Grand Slam. Ναι, είναι αλήθεια! Στο μεγαλύτερο ματς της καριέρας του ο Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τελικό του Roland Garros και θα διεκδικήσει το μεσημέρι της Κυριακής (13/6, 16.00) ένα απ' τα πλέον βαρύτιμα τρόπαια στο τένις. Αυτό που κάποτε έμοιαζε με όνειρο μακρινό και άπιαστο, έγινε πραγματικότητα: ένας Ελληνας στον τελικό ενός Grand Slam.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο μεγαλύτερος Ελληνας τενίστας όλων των εποχών πραγματοποίησε ένα εκπληκτικό τουρνουά για δεύτερη σερί χρονιά, έκανε το βήμα παραπάνω κι έφτασε στον τελικό, έναν από τους βασικούς στόχους που είχε θέση για να πετύχει στη διάρκεια της σεζόν, ενώ παράλληλα ανέβηκε ακόμη ψηλότερα στο παγκόσμιο ranking: από την ερχόμενη εβδομάδα, από το νούμερο 5 θα σκαρφαλώσει στο νούμερο 4 στον κόσμο, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ καριέρας. Μπροστά του βρίσκονται μόνο οι ΤζόκοβιτςΜεντβέντεφ και Ναδάλ, ενώ πλέον εκτόπισε τον Τιμ.

Απέναντι στον Ζβέρεφ ο Τσιτσιπάς ήταν εξαιρετικός. Ιδίως στα πρώτα δύο σετ ήταν απόλυτος και κυριαρχικός φτάνοντας σε ένα άνετο 2-0. Στο τρίτο σετ, ο Γερμανός αντέδρασε θετικά, έπαιξε εξαιρετικά και μείωσε σε 2-1, ενώ στο τέταρτο σετ συνέχισε στο ίδιο μοτίβο ισοφαρίζοντας (2-2). Ολα κρίθηκαν στο πέμπτο σετ, όπου ο Στέφανος βρήκε ξανά τον εαυτό του, κυριάρχησε και πανηγύρισε τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του (μέχρι την επόμενη...)

Ο Τσιτσιπάς (νο. 5 στον κόσμο), έπειτα από επική μάχη πέντε σετ και τρεισήμισι ωρών, κυριάρχησε του Σάσα Ζβέρεφ (νο. 6) με 3-2 (6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3) στον ημιτελικό του γαλλικού όπεν και έπειτα από δύο ανεπιτυχείς προσπάθειες σε τετράδα Grand Slam (το 2019 στο Australian Open και το 2020 ξανά στο Roland Garros) την τρίτη και... φαρμακερή πήρε το χρυσό εισιτήριο για τον τελικό. Εκεί, σε ένα ιστορικό ραντεβού, θα αντιμετωπίσει είτε τον Ράφα Ναδάλ είτε τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Όποιος από τους δύο θρύλους του τένις νικήσει στην τιτανομαχία του βραδινού ημιτελικού, θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Τσιτσιπά, ο οποίος πάντως, ανεξάρτητα από την έκβαση του τελικού, είναι ήδη νικητής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιδανικό ξεκίνημα

Ο Τσιτσιπάς όπως κάνει σε όλα τα παιχνίδια του το τελευταίο διάστημα, μπήκε στο κορτ με αποφασιστικότητα, ξεκάθαρη στόχευση και προσήλωση στον στόχο. Και νωρίς νωρίς έκανε μπρέικ στον Ζβέρεφ για το 2-0, προτού πάρει «αέρα» τριών γκέιμ (3-0). Στη συνέχεια του σετ απλώς διατήρησε την κυριαρχία στο σερβίς του κι έφτασε εύκολα και κυριαρχικά στην επικράτηση με 6-3 έπειτα από 40 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ ο Ζβέρεβ κατόρθωσε να αιφνιδιάσει τον Τσιτσιπά, που έδειξε να χάνει στιγμιαία την αυτοσυγκέντρωσή του. Ο Γερμανός πέτυχε γρήγορα ένα μπρέικ για το 0-2, ενώ έφτασε μέχρι και το 0-3. Κι εκεί που φαινόταν ότι επέστρεφε στη διεκδίκηση του παιχνιδιού για τα καλά, το... θηρίο ξύπνησε. Ο Τσιτσιπάς με μια εκπληκτική αντεπίθεση έκανε τρία σερί μπρέικ (!) στον αντίπαλό του, πήρε έξι σερί γκέιμ και από το 0-3 πήρε με πανηγυρικό τρόπο και το δεύτερο σετ με 6-3 μετά από 39 λεπτά.

Ο Ζβέρεφ παίζοντας για να παραμείνει στο ματς, έβγαλε αντίδραση. Εκανε μπρέικ στον Τσιτσιπά στο τρίτο γκέιμ για το 1-2 και διατηρώντας το σερβίς του μέχρι τέλους, επικράτησε 6-4 έπειτα από 49 λεπτά και μείωσε σε 2-1 σετ. Ηταν η πρώτη φορά στο παιχνίδι που ο Ζβέρεφ κατόρθωσε να βάλει δύσκολα στον Τσιτσιπά, ο οποίος δεν είχε απαντήσεις και έδειχνε εκνευρισμένος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ζβέρεφ με τη... φόρα που είχε από το προηγούμενο σετ, εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ αλλά και το γεγονός ότι ο Τσιτσιπάς είχε αρχίσει να χάνει το μυαλό του. Ο Γερμανός έκανε μπρέικ στον Ελληνα μόλις στο πρώτο γκέιμ (0-1) και αφού διατήρησε το σερβίς του μέχρι τέλους, επικράτησε 6-4 σε μόλις 39 λεπτά, ισοφάρισε 2-2 κι έστειλε το ματς στο πέμπτο και καθοριστικό σετ.

Ο Ζβέρεφ με τη... φόρα που είχε από το προηγούμενο σετ, εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ αλλά και το γεγονός ότι ο Τσιτσιπάς είχε αρχίσει να χάνει το μυαλό του. Ο Γερμανός έκανε μπρέικ στον Ελληνα μόλις στο πρώτο γκέιμ (0-1) και αφού διατήρησε το σερβίς του μέχρι τέλους, επικράτησε 6-4 σε μόλις 39 λεπτά, ισοφάρισε 2-2 κι έστειλε το ματς στο πέμπτο και καθοριστικό σετ.

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Από τον ρεπόρτερ του 19ου αιώνα στη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης

Ημερίδα από την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων, το Μουσείο Τύπου και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σεισμός στη Σάμο

Μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια του Aqua Blue

Δείτε τις ώρες αναχώρησης από Λαύριο και Καβάλα του πλοίου που θα εξυπηρετεί την άγονη γραμμή της Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αγανάκτηση για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις στη Λήμνο

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας από τον Έπαρχο Λήμνου, την Δήμαρχο Λήμνου και τον Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου
ΕΛΛΑΔΑ

Όχι στον φασισμό και τον πόλεμο

Ανακοίνωση του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967 – 1974 για την συμπλήρωση 57 ετών από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτο δρομολόγιο του Νήσος Σάμος

Θα αναχωρήσει το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Απριλίου από Μυτιλήνη για Λήμνο και Καβάλα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν για πλαστογραφία

Ένα ζευγάρι αλλοδαπών που ταξίδευε με πλοίο από Μυτιλήνη προς Χίο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η Περιφερειακή Αρχή σε ρόλο πλασιέ των νησιών»

Αρνητική η Λαϊκή Συσπείρωση στη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση Real Estate Expo
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η βίζα των Τούρκων είναι δικό μας επίτευγμα»

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης μιλά στο «Ν» για την βίζα express, τις εξωστρεφείς δράσεις, τα μεγάλα έργα, τα ομοφοβικά σχόλια και τη μήνυση
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελεονώρα Μελέτη υποψήφια ευρωβουλεύτρια με τη Ν.Δ.

Η τηλεπαρουσιάστρια αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ