× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αθανασίου μαινόμενος, Κυριακή μεσημέρι και κατακαλόκαιρο!

Επίθεση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας για την «πατρότητα» του μουσικού σχολείου δυτικής Λέσβου, κατά του «κάθε Βέρρου», «δημοσιογραφικών φερέφωνων» ως και του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 13/6/2021

Αθανασίου μαινόμενος, Κυριακή μεσημέρι και κατακαλόκαιρο!

«Άστραψε και βρόντηξε» ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας και Αντιπρόεδρος της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου κατά του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου με αφορμή την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Δυτικής Λέσβου σύμφωνα με την οποία καταγγέλονταν «η απρέπεια του τέως Υπουργού και  Β΄ Αντιπροέδρου της Βουλής Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος με πρακτικές παλαιοκομματισμού επιχειρεί μπροστά σε ένα τόσο σημαντικό για την κοινωνία θέμα, την επικείμενη ίδρυση του Μουσικού Σχολείου Δυτικής Λέσβου, να καπηλευτεί τις ενέργειες και το έργο άλλων».

Ο κ. Αθανασίου σαν έτοιμος από καιρό για τη σύγκρουση αυτή, Κυριακή αργά το μεσημέρι Ιούνιο μήνα, έσπευσε να αντεπιτεθεί στο Δήμαρχο και μάλιστα «εφ όλης της ύλης», χαρακτηρίζοντας τον «δέσμιο του ΣΥΡΙΖΑ» και λαμβάνοντα «με τη συμβολή όλων μας, από την Κυβέρνησή μας και ορθώς, αρκετά εκατομμύρια ευρώ» πλην όμως όπως λέει ο κ. Αθανασίου «ουδέποτε, μα ούτε μια φορά, δεν αναγνώρισε ούτε καν αναφέρθηκε στην Κυβέρνηση».

Με την μακροσκελή του ανακοίνωση ο κ. Αθανασίου αναφέρεται στη συμβολή στη δημιουργία του Μουσικού Σχολείου Δυτικής Λέσβου του δημοτικού συμβούλου Απόστολου Βαρελτζή και φυσικά στον εαυτό του. Ενώ αφορμής δοθείσης επιτίθεται και στα «δημοσιογραφικά φερέφωνα» που ο κ. Αθανασίου συνηθίζει να στοχοποιεί επειδή δεν δημοσιεύουν μόνο ότι εκείνος θα ήθελε.

Στην ανακοίνωση του κ. Αθανασίου αναφέρονται τα παρακάτω:

«ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου κ. Βέρρος με προσωπική του ανακοίνωση και όχι της Δημοτικής Αρχής, όπως ψευδώς αναφέρει, μου επιτίθεται με εμπάθεια σχετικά με το ιστορικό της ίδρυσης Μουσικού Σχολείου στη Δυτική Λέσβο.

Το ιστορικό έχει ακριβώς, ως εξής:

Ο κ. Απόστολος Βαρελτζής, πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής αλλά και Πρόεδρος της ΔΑΚΕ καθηγητών, μου ζήτησε να συνδράμω στην προσπάθεια που έκανε για την «ανάπτυξη ευρείας παιδείας» στη Δυτική Λέσβο, με την ίδρυση, για πρώτη φορά, Μουσικού Σχολείου.

Το εγχείρημα ήταν δύσκολο, ενόψει του ότι προβλέπεται ένα μόνο Μουσικό Σχολείο ανά νομό (εξαίρεση αποτελεί μόνο ο νομός Κοζάνης). Την ιδέα αυτή του κ. Βαρελτζή προώθησε, τον Οκτώβριο του 2020 στο Υπουργείο Παιδείας, με θετική εισήγηση, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου κ. Τιμολέων Θεοφανέλλης, στην αποκλειστική αρμοδιότητα του οποίου είναι ο σχεδιασμός της λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων (βλ. με αριθμ. πρωτ.: 9102/21.10.2020 πρόταση του Διευθυντή Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου).

Η καλλιτεχνική επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας εισηγείται αρνητικά, για το λόγο ότι υπήρχε μουσικό σχολείο στον νομό μας(στην Μυτιλήνη), όμως η αρμόδια Υφυπουργός ενέκρινε την ίδρυση του, ότε και ενημέρωσα τον κ Βαρελτζή. Ζήτησα όμως να μην γίνει καμιά ανακοίνωση μέχρι να εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ. Στο μεταξύ, πριν δύο εβδομάδες, δεσμεύθηκε και το αναγκαίο ποσό για το Σχολείο, όπως και ο κ Βέρρος δέχεται. Τέλος, την περασμένη Πέμπτη 10 Ιουνίου, η Υφυπουργός κ. Μακρή με ενημέρωσε ότι το ΦΕΚ της Ίδρυσης είναι υπό δημοσίευση και αμέσως την ίδια ημέρα ενημέρωσα τον κ. Βαρελτζή.

 Προσωπικά, δεν έκανα τίποτα παραπάνω από το να συνδράμω, ως όφειλα, στην επίτευξη του στόχου. Ούτε επαίνους διεκδίκησα, ούτε «πατρώναρα» οποιονδήποτε. Αντίθετα ο κ. Βέρρος μόλις του είπε τα ευχάριστα ο κ. Βαρελτζής, προβαίνει σε ανάρτηση, παρουσιάζοντας την όλη πολύ δύσκολη και περίπλοκη προσπάθεια, ως προσωπική του επιτυχία, αγνοώντας επιδεικτικά τη συμβολή των κ.κ. Βαρελτζή και Θεοφανέλλη και, βέβαια, την ιστορική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, αν και γνώριζε όλον τον αγώνα που δίναμε προσεκτικά και χωρίς φανφάρες όλον αυτόν τον καιρό.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και χωρίς τυμπανοκρουσίες και προσωπικές προβολές, ενεργήσαμε πριν ένα χρόνο όταν ιδρύσαμε και το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο (Εσπερινό ΕΠΑΛ) Καλλονής. Διαπίστωσε κανείς προβολές και διεκδίκηση επαίνων; Εξάλλου, όχι λίγες φορές μαζί με τον κ. Βέρρο επισκεφθήκαμε Υπουργούς για ζητήματα του Δήμου μας και πετύχαμε αρκετά, αλλά ποτέ δεν βγήκα να κάνω δηλώσεις.

Και ερχόμαστε τώρα στην ουσία του θέματος, που έχει δύο προσεγγίσεις. Η πρώτη έχει σχέση με το σύνδρομο μεγαλείου, με το οποίο διακατέχεται ο κ. Βέρρος, για αυτό πάντοτε προσπαθεί να οικειοποιείται ότι όλα γίνονται με την επιφώτιση που άνωθεν έχει.

Η δεύτερη είναι ότι είναι δέσμιος του ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο συγκυβερνά τον Δήμο, σε αρμονική συνεργασία, και έτσι ούτε μπορεί, ούτε θέλει να τους δυσαρεστεί. Και το τονίζω αυτό γιατί αν και ο Δήμος μας, με τη συμβολή όλων μας, έχει λάβει από την Κυβέρνησή μας και ορθώς, αρκετά εκατομμύρια ευρώ, ουδέποτε, μα ούτε μια φορά, δεν αναγνώρισε ούτε καν αναφέρθηκε στην Κυβέρνηση. Αν και γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στους Υπουργούς να βοηθούν τους Δήμους και ειδικά τους νεοσύστατους.

Προσωπικά, δεν θα επιτρέψω σε κανέναν κ. Βέρρο το μεν να λαμβάνει οικονομικές ενισχύσεις και μάλιστα έκτακτες και ορθώς, το δε όμως να μην αναγνωρίζει τη συνδρομή της Κυβέρνησής μας στην ανάπτυξη και πολύ περισσότερο να οικειοποιείται κυβερνητικά έργα, όπως τέτοιο είναι το Μουσικό Σχολείο. Και αυτό πρέπει να το αντιληφθούν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, που φυσικά έχουν τη δική τους προσωπικότητα.

Εμείς λέμε: όλοι μαζί  για τον τόπο μας, ΝΑΙ στη στήριξη των Δήμων μας, αλλά θα αναγνωρίζει ο κάθε “Βέρρος” και τα δημοσιογραφικά φερέφωνά του, το έργο της Κυβέρνησής μας, με κριτική βέβαια, αλλά και Δικαιοσύνη. Σε κάθε περίπτωση τη στήριξη του Σχολείου από την Κυβέρνηση και όχι μόνο τη θεωρώ δεδομένη.

Δίνουμε το χέρι σε όλους, αλλά και η ανοχή έχει όρια».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Περίεργη σεισμική διεργασία

Δεκάδες σεισμοί μόνο σήμερα κάτω από 3 ρίχτερ. Ένας σεισμός 3,9 βαθμών στη 1 το μεσημέρι στη νότια Λέσβο και ένας 3,3 Ρίχτερ στην Αμαλή στις 5,30 το απόγευμα. Οι ειδικοί προβληματίζονται και συνιστούν προσοχή
ΥΓΕΙΑ

Η Αναστασία Τσακιρίδου νέα πρόεδρος της ΑΓΚΥΡΑΣ

Νέο ξεκίνημα για το Σωματείο φίλων ατόμων με ΙΝΦΕ και Παθήσεις Πεπτικού Συστήματος
ΧΩΡΙΑ

Ξεκινά η παρέμβαση στο δρόμο Ακράσι – Δρώτα

Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με το ποσό των 300.000 ευρώ.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Σκαλοχώρι

Την Τρίτη 3 Αυγούστου από τις 8 το πρωί έως το 2 το μεσημέρι στο πρώην καφενείο Συκά «Τεκές»
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μία προσφορά ζωής στο Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου

Ο συμπολίτης μας Κυριάκος Κουκούλας δώρισε έναν φορητό απινιδωτή ο οποίος μπορεί να αποδειχθεί σωτήριος για τους κατοίκους της περιοχής
ΧΩΡΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στη Βρίσα

Την Παρασκευή 6 Αυγούστου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πακέτο Τσίπρα» για να ξεπεραστεί μια δεκαετία κρίσεων

Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε στη σύσκεψη στην Περιφέρεια, δέσμη μέτρων για να ξεπεραστεί η κατάσταση υπανάπτυξης που έχει διαμορφωθεί στη Λέσβο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ευχαριστήριο προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης και την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου

Για την κινητοποίηση τους το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή Γαιδαρανηφορα (Suzuki)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αφήσαμε τη Λέσβο με 5.500 πρόσφυγες και σε έξι μήνες τους έκαναν 23.000»

Ο Αλέξης Τσίπρας «Στο Νησί» 99 FM για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίσης από το 2015 μέχρι σήμερα και τα Ελληνοτουρκικά. Αλλά και για τη μη παρασημοφόρηση του Ιάσονα Αποστολόπουλου και το Γιάννη Αντετοκούνμπο
ΧΩΡΙΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας στο πρατήριο του Μυστακέλλη και στην κοινότητα Μανταμάδου

Ο πρόεδρος του χωριού Χαράλαμπος Τζελαΐδής ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα για την πορεία του έργου δημιουργίας Κέντρου Υγείας Μανταμάδου, που ξεκίνησε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Θα είμαι δίπλα στο Μουτζούρη και στις επόμενες εκλογές»

Δήλωση της αντιπεριφερειάρχη Αναστασίας Αντωνέλλη στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου. Εξελίξεις σε σύντομο διάστημα για τη συνεργασία με την παράταξη Καλογήρου, προανήγγειλε ο Κώστας Μουτζούρης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Θερμή υποδοχή Τσίπρα στη Στύψη

Οι κάτοικοι του χωριού υποδέχθηκαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ο οποίος ξεναγήθηκε στο συνεταιρισμό και τις εγκαταστάσεις του ελαιοτριβείου