× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Απεργιακή συγκέντρωση στα Κεντρικά Λύκεια

Κάλεσμα του Συντονισμού Συνδικαλιστών Εργαζομένων και Ανέργων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/6/2021

Απεργιακή συγκέντρωση στα Κεντρικά Λύκεια

Με κάλεσμά του ο Συντονισμός Συνδικαλιστών Εργαζομένων και Ανέργων καλεί την Τετάρτη σε απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη στις 11 το πρωί στα Κεντρικά Λύκεια και αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εργαζόμενες/οι, άνεργες/οι , νέες και νέοι

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με την νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 16 Ιούνη, απαιτώντας να αποσυρθεί το νομοσχέδιο-έκτρωμα και να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ.

Η μόνη ελευθερία που θέλουν είναι η ασυδοσία των αφεντικών να εκμεταλλεύονται την εργατική τάξη χωρίς όριο 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διάλυση κάθε εργατικού δικαιώματος είναι ιστορική. Εξυπηρετεί τη σύγχρονη τάση και ανάγκη του καπιταλισμού για ξεπέρασμα της κρίσης του και αύξησης της κερδοφορίας του με κάθε τρόπο και μέσο.

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα απ την ξεπουλημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ που μετά την ακύρωση της απεργίας στις 3 Ιουνίου ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα Χατζηδάκη τώρα αποφασίζει στάση εργασίας (με ψήφους ΚΙΝΑΛ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ), ενώ η ΑΔΕΔΥ τελευταία στιγμή και μετά από γενική κατακραυγή κήρυξε απεργία στις 16/6. Ότι κερδηθεί από δω και πέρα θα κερδηθεί με αταλάντευτο αγώνα με κλαδική οργάνωση των συνδικάτων από τα κάτω σε πανελλαδικό - τοπικό επίπεδο και σε σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική. Να δώσουμε τη μάχη με όσες δυνάμεις έχουμε για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης στις 16/6 που έχει προκηρυχθεί από μια σειρά Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού τομέα και την ΑΔΕΔΥ.

Η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία και τα υγειονομικά πρωτόκολλα για να μας οδηγήσει στο αντεργατικό τερατούργημα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλοι όσοι στηρίζουν τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής, την πολιτική της ΕΕ, τους βασικούς άξονες του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης προσφέρουν υπηρεσίες στο σύστημα προκειμένου να πλασαριστούν σε νέες κυβερνητικές διαχειρίσεις. Δε τσιμπάμε…

 

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Μόνο με ανυποχώρητους μαζικούς αγώνες σε πλήρη ρήξη με την πολιτική κυβέρνησης -ΕΕ- κεφαλαίου και ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό – λαϊκό κίνημα μπορούμε να πάρουμε πίσω τον χρόνο, τον πλούτο και την ζωή που μας κλέβουν

Οργανωνόμαστε στους χώρους δουλειάς με τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις επιτροπές αγώνα.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ. :

•        5νθήμερο, 6ωρο, 30ωρο!! Όχι στην «ευέλικτη απασχόληση». Όχι στη ζωή λάστιχο! Όχι στην γενίκευση της δουλειάς τα ΣΚ. – Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων - Σταθερή και με ασφάλιση δουλειά για όλους.

•        Όχι στις ατομικές συμβάσεις εργασίας. Πλήρης επαναφορά της ισχύος των ΣΣΕ, κατάργηση όλου του αντεργατικού μνημονιακού πλαισίου. Αύξηση του κατώτερου μισθού για μία αξιοπρεπή ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

•        Κάτω τα χέρια από τις απεργίες και τα σωματεία. Καμιά κυβερνητική/κρατική παρέμβαση. Όχι στον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό.

•        Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις, ίσο με τον βασικό μισθό. Πλήρης κάλυψη των απωλειών της πανδημίας για όλους τους εργαζόμενους.

•        Όχι στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Αποκλειστικά δημόσια ασφάλιση, με μείωση των χρόνων συνταξιοδότησης (60 για άντρες, 55 για τις γυναίκες) με αύξηση των εργοδοτικών και μείωση των εργατικών εισφορών.

•        Επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων, άμεσες προσλήψεις και ενίσχυση του ΕΣΥ, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλους.

•        Όχι στο ρατσισμό και τον εθνικισμό. Άσυλο, στέγαση, χαρτιά σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες. Λεφτά για υγεία, παιδεία, μισθούς και συντάξεις και όχι για πολεμικούς εξοπλισμούς.

ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ

Σε μια εποχή που οι εξελίξεις στην επιστήμη και την τεχνολογία μας δίνουν την δυνατότητα να δουλεύουμε όλοι, πολύ λιγότερες ώρες την ημέρα, σε σταθερές αξιοπρεπείς δουλειές, κυβέρνηση και κεφάλαιο, με τις ευλογίες της, ΕΕ μας γυρνάνε σ’ ένα «εργασιακό μεσαίωνα».

Παλεύουμε για τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες μας. Η εργατική τάξη με τη δύναμη που έχει στα χέρια της, μπορεί να ανατρέψει τη κυβέρνηση και την πολιτική του κεφαλαίου, και να ανοίξει ένα νέο δρόμο αφήνοντας πίσω στις χρεωκοπημένες «δημοκρατικές κυβερνήσεις» που προτείνουν ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ-ΜΕΡΑ25.

Ένα νέο δρόμο με κέντρο τα συμφέροντα της εργατικής τάξης χωρίς παλιά και νέα μνημόνια και χρέος, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Χορηγούνται από ακτοπλοϊκές εταιρίες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την μετάβαση των νεοδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις περιοχές ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου