× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Κανένας έντιμος εργολάβος δεν θα έδινε διαμέρισμα σε τέτοιο μπαταχτσή

«Δεν ξέρω κανέναν εργολάβο που να ζει έντιμα, που θα σας έδινε διαμέρισμα, στον μεγαλύτερο μπαταχτσή της ελληνικής πολιτικής ζωής» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/6/2021

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Κανένας έντιμος εργολάβος δεν θα έδινε διαμέρισμα σε τέτοιο μπαταχτσή

Καυστική απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του σχετικά με την ατάκα για τον «διαχειριστή της πολυκατοικίας». Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατά την πρόσφατη συνέντευξή του στο Star είχε αναφέρει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τόσα χρέη δεν κάνει ούτε για διαχειριστής πολυκατοικίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε εμφανώς θιγμένος και κλείνοντας τη δευτερολογία του έκανε λόγο για «απρέπεια». Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Θέλω να απαντήσω σε μια μεγάλη απρέπεια. Κάνετε χιουμοράκι ότι δεν κάνω δήθεν ούτε για διαχειριστής πολυκατοικίας. Σίγουρα δε θα αναλάμβανα διαχειριστής σε πολυκατοικία που έχετε χτίσει εσείς ως πολιτικός μηχανικός».

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας δεν άφησε ασχολίαστη την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη και ολοκληρώνοντας τη δευτερολογία του σημείωσε:

«Ωραίο το λογοπαίγνιο που σας σκαρώσανε για τον διαχειριστή της πολυκατοικίας και την πολυκατοικία που θα κατασκεύαζα εγώ και δεν θα μπαίνατε ως διαχειριστής. Να σας πω κάτι. Δεν ξέρω κανέναν εργολάβο που να ζει έντιμα, που θα σας έδινε διαμέρισμα, σε ένα τέτοιο μπαταχτσή, στον μεγαλύτερο μπαταχτσή της ελληνικής πολιτικής ζωής, γιατί δε θα έβλεπε ποτέ τα λεφτά του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία συνέχισε, λέγοντας απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Σε ένα από τα πολλά ακίνητα που εσείς διαθέτετε θα βάζατε διαχειριστή κάποιον που όπως εσείς αντί να μειώσει τα χρέη της επιχείρησής του, όπως εσείς στο κόμμα σας τα αυξάνει κατά 30 εκατομμύρια κάθε χρόνο, συσσωρεύοντας 120 στην πενταετία σε ένα χρέος που συσσωρεύεται στην πλάτη του ελληνικού λαού; Αντί για ευφυολογήματα, ελάτε αν έχετε τα κότσια να συζητήσουμε επί της ουσίας την πρόταση νόμου που έχουμε καταθέσει ώστε να πληρώσετε επιτέλους, που είναι ζήτημα ισονομίας και δημοκρατίας και απέναντι στα κόμματα και απέναντι στον ελληνικό λαό. Δεν μπορείτε να χρωστάτε εκατομμύρια και να κάνετε τις ακριβότερες καμπάνιες στο διαδίκτυο και εμείς να νοικοκυρεύουμε το κόμμα μας».

Αναλυτικότερα, 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με δριμεία επίθεση στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τα εργασιακά αλλά και για τα χρέη, ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «βαφτίζει αναγέννηση τον μεσαίωνα» και ότι «συκοφαντεί όσους αντιδρούν και αντιστέκονται».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιδρώντας στην ομιλία του πρωθυπουργού, υποστήριξε ότι προσπάθησε «να αποκαθηλώσει τους μύθους» με «προκατασκευασμένα επιχειρήματα» αλλά τελικά «αποκαθήλωσε το εργατικό δίκαιο, την κοινωνική δικαιοσύνη, προσπαθώντας να εγείρει συναισθήματα κοινωνικού αυτοματισμού και να δημιουργήσει μία εικόνα διχασμού για την ελληνική κοινωνία».

Επίσης, χαιρέτισε την παρουσία του πρωθυπουργού στη Βουλή κάνοντας λόγο για «πρόοδο για τη δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη» και κατηγορώντας τον ότι αποφεύγει να έρθει να απαντήσει στα ερωτήματα που του έχει θέσει «σαν το διάολο το λιβάνι». «Δεν έχετε επιχειρήματα; Περιφρονείτε τον διά ζώσης κοινοβουλευτικό διάλογο; Ή μήπως φοβάστε τον δικαστικό επιμελητή για τα χρέη του κόμματός σας;», διερωτήθηκε, ενώ ανεβάζοντας τους τόνους, υπογράμμισε ότι «δεν είναι εύκολο να κρύψεις ισχυρές αλήθειες, είναι ορατές διά γυμνού οφθαλμού».

«Και είναι μάταιος κόπος να προσπαθείτε να φιμώσετε όσους λένε αλήθειες» τόνισε, διερωτώμενος πώς μπορεί να κρυφτεί ότι μας κυβερνά «ένα κόμμα χρεοκοπημένο και οικονομικά αλλά και ηθικά», «ένα κόμμα, ο μεγαλύτερος στρατηγικός κακοπληρωτής και μάλιστα σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«57 μπαλόνια όσες και οι ψυχές που χάθηκαν για την υποδοχή του Πρωθυπουργού»

Τοποθετήθηκαν από την Κίνηση Μνήμης και Δράσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα ο πρωθυπουργός στη Λέσβο

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμά του και ποιους θα συναντήσει
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το 41% δεν σημαίνει λευκή επιταγή, κύριε Μητσοτάκη»

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο «Ν» η βουλεύτρια Ν. Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, ιδιαίτερα για την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη και τις ευρωεκλογές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη