× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πανελλαδικές εξετάσεις στη Μυτιλήνη ... σε ρυθμούς κομπρεσέρ

Ανάστατοι οι γονείς των παιδιών που έγραφαν εξετάσεις την Παρασκευή στα Κεντρικά Λύκεια εξαιτίας της τεράστια ηχορύπανσης από το έργο που εκτελείται έξω ακριβώς από το εξεταστικό κέντρο

Δημοσίευση 18/6/2021

Πανελλαδικές εξετάσεις στη Μυτιλήνη ... σε ρυθμούς  κομπρεσέρ

Απίστευτο και όμως Μυτιληνιό! Τα κομπρεσέρ δούλευαν με εντατικούς ρυθμούς έξω από τα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης ενώ τα παιδιά μέσα στις αίθουσες του σχολείου, σε απόσταση μερικών μέτρων, έγραφαν πανελλαδικές εξετάσεις και διαγωνίζονταν στα μαθήματα της Χημείας, της Πληροφορικής και της Κοινωνιολογίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεκάδες τηλεφωνήματα και διαμαρτυρίες  έξαλλων γονέων έχει δεχθεί από το πρωί της Παρασκευής, το ΝΗΣΙ για την κατάσταση που επικράτησε για 1 ώρα περίπου έξω από το 1ο και 2ο Λύκειο όπου δούλευαν τα μηχανήματα της εταιρείας που πραγματοποιεί το έργο της αντικατάστασης του αγωγού ομβρίων της Λαγκάδας. Χρειάστηκε η παρέμβαση της υπεύθυνης του εξεταστικού κέντρου και διευθύντριας του Πρότυπου Λυκείου Γεωργίας  Σκαλοχωρίτου η οποία επικοινώνησε δύο φορές με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ Γιώργο Φλώρο για να σταματήσουν προσωρινά οι εργασίες.

Η ίδια μιλώντας στο «Ν» σημείωσε μεταξύ άλλων πως εγκαίρως πριν ξεκινήσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις είχε στείλει έγγραφο στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με το οποίο ζητούσε να μεριμνήσουν οι αρμόδιοι ώστε κατά το διάστημα 9 με 12 το μεσημέρι να μην πραγματοποιούνται εργασίες έξω από το εξεταστικό κέντρο.

«Το έγγραφο αυτό διαβιβάστηκε από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο Δήμο και στη ΔΕΥΑΛ και υπήρξε δέσμευση ότι κατά τις ώρες διεξαγωγής των εξετάσεων δεν θα πραγματοποιούνται εργασίες που θα προκαλούν όχληση στους μαθητές που διαγωνίζονται.

Πράγματι οι δεσμεύσεις αυτές τηρήθηκαν τη Δευτέρα και την Τετάρτη, ωστόσο σήμερα Παρασκευή, το πρωί τα κομπρεσέρ δούλευαν από το πρωί με εντατικούς ρυθμούς γεγονός που προκάλεσε τεράστια αναστάτωση στα παιδιά και στους γονείς που ενημερώθηκαν για την κατάσταση. Άμεσα επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση όπου αναφέραμε τι ακριβώς συμβαίνει. Χρειάστηκε να περάσουν 40 λεπτά με 1 ώρα έως ότου σταματήσουν οι εργασίες. Οι γονείς έχουν απόλυτο δίκιο να διαμαρτύρονται. Αυτή τη στιγμή κρίνεται το μέλλον των παιδιών τους και κανείς δεν μπορεί απερίσκεπτα να παίζει με αυτά τα πράγματα», επισήμανε η Γεωργία  Σκαλοχωρίτου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Ισπανία το 4ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης

Στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή
ΕΡΓΑΣΙΑ

Περιοδεία στην αγορά για την Εργατική Πρωτομαγιά

Και παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας από την Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνέντευξη Μουτζούρη σε Γερμανούς φοιτητές

Από το Πολιτικό ίδρυμα Konrad – Adenauer Stiftung
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Με αστροναύτη θα μιλήσει το 1ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης!

Στον… διαστημικό διαγωνισμό η Γ τάξη και ο όμιλος 3D Printing
ΥΓΕΙΑ

Στη Μυτιλήνη ο Αδωνις Γεωργιάδης

Θα εγκαινιάσει το νέο κτήριο του ΕΚΑΒ ο υπουργός Υγείας
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ταξίδεψαν μικρούς και μεγάλους σε μαγικούς κόσμους

Δαφιώτη και Μολυβιάτης στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Πηγής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Βιβλιο‑Παραμυθενια» δράση!

Στο Δημοτικό Σχολείο Παμφίλων με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Συνεργασία για τον φάρο πολιτισμού, το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Αστεγοι, Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μυτιλήνης συνδράμουν και ζητούν να φτιαχτεί η στέγη του ιστορικού σωματείου- Τι λένε Α. Σαμαρτζίδου, Χ. Μαλακός και Θ. Χατζηλάμπρου στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ