× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μετρητής στη βρύση του νεκροταφείου Κάτω Τρίτους!

Μία περίεργη ιστορία για γέλια και για κλάματα στο γραφικό χωριό της Δημοτικής ενότητας Ευεργέτουλα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/6/2021

Μετρητής στη βρύση του νεκροταφείου Κάτω Τρίτους!

Ποιος ασχολείται αλήθεια με τη βρύση ενός νεκροταφείου, όταν υπάρχουν τόσα προβλήματα στα χωριά μας; Αυτή την ερώτηση έκανε και ο πρόεδρος της Κοινότητας Κάτω Τρίτους Θεόδωρος Πολυχρόνης, όταν διαπίστωσε πριν από μερικές ημέρες ότι με εντολή της ΔΕΥΑΛ, ξηλώθηκε η μία εκ των δύο δημόσιων παροχών νερού, έξω από το νεκροταφείο του χωριού και τοποθετήθηκε υδρομετρητής στη βρύση που απέμεινε και είναι εντός του νεκροταφείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στο κοιμητήριο του Κάτω Τρίτους, υπήρχαν δύο βρύσες., αναφέρει ο πρόεδρος του Κάτω Τρίτους σε δήλωσή του στο «Ν».  Μία μέσα στο κοιμητήριο και μία έξω από αυτό. Περνώντας πριν μερικές, διαπίστωσα ότι η εξωτερική βρύση είχε αφαιρεθεί και στη θέση της είχε τοποθετηθεί ένας υδρομετρητής, ο οποίος μετρά την κατανάλωση της εσωτερικής βρύσης που έμεινε στη θέση της. Ουσιαστικά οι δύο αυτές παροχές, εξυπηρετούσαν τις ανάγκες του νεκροταφείου, και όσων το επισκέπτονται, τίποτα περισσότερο.

Στην αρχή μου φάνηκε αστείο και πράγματι αναρωτήθηκα ποιος ασχολείται με μία βρύση η οποία έχει ελάχιστη κατανάλωση νερού, όταν υπάρχουν τόσα άλλα ανοιχτά μέτωπα σε όλη την περιοχή. Το δεύτερο που σκέφθηκα είναι ποιον εξυπηρετεί η τοποθέτηση του μετρητή και ποιος θα πληρώνει την κατανάλωση του νερού. Επικοινώνησα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ Γιώργο Φλώρο, στον οποίο εξέφρασα τα παράπονά μου.

Ο πρόεδρος με καθησύχασε και είπε ότι η κοινότητα δεν θα χρειαστεί να πληρώσει κάποιο λογαριασμό και ότι αυτός θα καλυφθεί από το δήμο. Ελπίζω τα πράγματα να είναι έτσι όπως μου τα είπε, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να πληρώσουμε τους λογαριασμούς από την πάγια προκαταβολή, την οποία σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να δαπανούμε σε ανούσια έξοδα. Τις τελευταίες ημέρες ακούγεται ότι θα τοποθετηθεί μετρητής και στη βρύση της πλατείας του χωριού. Αυτό εκτιμώ ότι θα προκαλέσει διαμαρτυρίες και στους κατοίκους», σημειώνει με νόημα ο Θεόδωρος Πολυχρόνης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εντωμεταξύ πληροφορίες αναφέρουν πως η ΔΕΥΑΛ ετοιμάζεται να τοποθετήσει μετρητή και στη βρύση του νεκροταφείου της κοινότητας Μυχούς, που βρίσκεται δίπλα στο Κάτω Τρίτος.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Νίκος Χατζηβαγιάννης μιλώντας για το θέμα δεν έκρυψε την ενόχλησή του. «Έχω διαμηνύσει στους αρμοδίους πως αν τολμήσουν να κάνουν κάτι τέτοιο θα σπάσω το μετρητή. Αλήθεια τώρα ποιον κοροϊδεύουν; Υπάρχουν τόσα προβλήματα στα χωριά μας και αν μιλάμε για το νερό ας ξεκινήσουν το νοικοκύρεμα από τους υδρομετρητές του αρδευτικού δικτύου, που κανείς δεν ξέρει που βρίσκονται και σε τι κατάσταση είναι.

Η βρύση στο νεκροταφείο είναι για τον κόσμο που έρχεται εκεί, να μπορεί να πλήνει τα χέρια του ή να ποτίσει το λουλούδι που έχει στον τάφο του αγαπημένου του, ή να πλύνει τα μάρμαρα και να καθαρίσει το χώρο. Η κατανάλωση είναι ελάχιστη και δεν αξίζει τον κόπο να το συζητούμε. Προσωπικά από την πάγια προκαταβολή δεν έχω σκοπό να διαθέσω ούτε ένα ευρώ για αρχείαστες και άχρηστες δαπάνες όπως αυτές», επισήμανε ο Νίκος Χατζηβαγιάννης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ιστορία με τους μετρητές νερού στα νεκροταφεία των χωριών του Ευεργέτουλα και ειδικά στο Κάτω Τρίτος και στη Μυχού, είναι αρκετά περίεργη. Είναι γνωστό  ότι η ΔΕΥΑΛ θέλει να βάλει σε τάξη τους μετρητές νερού στα χωριά, να αντικαταστήσει τους κατεστραμένους και να βάλει μετρητές στις παροχές που δεν καταμετρώνται. Ωστόσο η επιλογή να ξεκινήσει αυτό το νοικοκύρεμα από τα κοιμητήρια δύο μικρών χωριών είναι μάλλον....ακατανόητη!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Μεγάλη ανταπόκριση στις δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις

Πραγματοποιήθηκαν στον Μανταμάδο
ΧΩΡΙΑ

Πρώτο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για το νέο δρόμο που εγκαινιάστηκε χτες Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δημήτρης Μοιρασγεντής νέος Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Επίσημη πρώτη χθες Παρασκευή της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής όπου έγινε η στελέχωση των οργάνων και ο προγραμματισμός της πολιτικής δουλειάς του κόμματος εν όψει των Ευρωεκλογών
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΧΩΡΙΑ

Τα «μωβ ποτάμια» του ανοιξιάτικου Μoλύβου

Η πανδαισία των σαλκιμιών!
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λέσβο ο Κασσελάκης το Σάββατο 27 Απριλίου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα επισκεφτεί το νησί στα πλαίσια της δεκαήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Λέσβος: 40% πάνω ο τζίρος σε εστίαση και καταλύματα

Διαβάστε εδώ τι οδήγησε στην εντυπωσιακή αύξηση του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων που τηρούν διπλογραφικά βιβλία στη Λέσβο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο