× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ζορ‑ ζουρνά» για τα ετοιμόρροπα μπετά της χούντας

«Μάχη» στην Αθήνα για νέο master plan που ακυρώνει κάθε προοπτική εκσυγχρονισμού της χερσαίας ζώνης του λιμανιού. Υποστηρικτές του... «παλέ ντε σπορ» αυτοί που ψήφισαν υπέρ της κατεδάφισης του παλιού κολυμβητηρίου

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 22/6/2021

«Ζορ‑ ζουρνά» για τα ετοιμόρροπα μπετά της χούντας

Πολύ θα ήθελαν οι πολίτες της Μυτιλήνης να είναι από μια γωνιά να βλέπουν τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Μυτιλήνης που στις 4 Μαρτίου του 2019 ψήφιζε το «Προγραμματικό Σχέδιο (μάστερ πλαν) Παλαιού Λιμένα Μυτιλήνης, στο πλαίσιο της εκπόνησης της μελέτης με τίτλο: Μελέτη Προγραμματικού Σχεδίου (μάστερ πλαν) Νέου και Παλαιού Λιμένα Μυτιλήνης» να επιχειρηματολογεί υπέρ ενός νέου master plan!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Κι αυτό γιατί με ανακοίνωση σήμερα του Δήμου Μυτιλήνης έγινε γνωστό ότι άγνωστο πότε (δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση) «αντιπροσωπεία του Δήμου Μυτιλήνης και του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, αποτελούμενη από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Ευστράτιο Τζιμή, τον Αντιπρόεδρο του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, (σ.σ και άλλους), είχε στην Αθήνα, ευρεία σύσκεψη και συνεργασία με Υπηρεσιακούς Παράγοντες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με κύριο θέμα το μάστερ πλαν του λιμανιού της Μυτιλήνης.

Οι παραπάνω επισκέφθηκαν τον Γενικό Διευθυντή Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Αντώνιο Κοτσώνη και τους συνεργάτες του, στην οποία συμμετείχε και ο Θ. Τσουκαλάς και η μελετήτρια Μ. Φράγκου! Σύμφωνα με την ανακοίνωση στη συνάντηση «σχεδίασαν τον προσφορότερο τρόπο αναμόρφωσης του λιμένα Μυτιλήνης και του Παλαιού Κολυμβητηρίου. Είναι, εξάλλου, ένα έργο πνοής για την πόλη της Μυτιλήνης και αποτελεί προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου Μυτιλήνης, Ευστράτιου Κύτελη».

Τι λέει η ανακοίνωση; Ότι προωθείται στην ουσία το κόψιμο του λιμανιού της Μυτιλήνης στη μέση!Κι αυτό για να ανακαινισθεί ένα ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΣ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΟ από δεκαετίας κτήριο χωρίς οικοδομική άδεια σε μια έκταση χωρίς χρήσεις γης μέχρι σήμερα! Για να επαναχρησιμοποιηθεί ένα κτήριο χωρίς τους κανόνες ασφαλείας που απαιτούνται λίγα μέτρα από το χώρο όπου θα δένουν τα πλοία της γραμμής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να επιβεβαιωθεί έναντι κόστους άγνωστο πόσων εκατομμυρίων το προεκλογικό πρόγραμμα του κ. Κύτελη που συντάχθηκε με τη λογική του «γράφτο κι αυτό» για ένα ΑΣΧΗΜΟ κτίσμα που κρύβει μνημειακά νεοκλασικά κτήρια, το κάστρο της πόλης κι άλλους προστατευόμενους χώρους!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση κατά την συνάντηση, «αναπτύχθηκε επί μακρόν και με συγκεκριμένα επιχειρήματα, η αναγκαιότητα υλοποίησης του μάστερ πλαν, ενώ οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου συμφώνησαν στην αναγκαιότητα για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και δεσμεύτηκαν ότι θα συμβάλουν τα μέγιστα για την άμεση πραγματοποίηση του έργου».

Και το γνωστό κατόπιν ενεργειών του
Αξίζει να αναφερθεί ότι στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η δημοτική αρχή και το Λιμενικό Ταμείο ευχαριστεί «ιδιαιτέρως τον Αντιπρόεδρο της Βουλής και Βουλευτή μας, Χαράλαμπο Αθανασίου, ο οποίος όχι μόνο προγραμμάτισε τις παραπάνω συναντήσεις, αλλά παραβρέθηκε παρά τον μεγάλο φόρτο εργασίας και των υποχρεώσεών του, στην μεγάλη συνάντηση που έγινε στην Γενική Γραμματεία Υποδομών, στήριξε τις θέσεις μας και επιχειρηματολόγησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο υπέρ αυτών».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΟΡΑ

Νέα εποχή για την Γεωτεχνική Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της επιχείρησης στην περιοχή «Φανάρι» της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Αγιάσο μαθητές από το Λαγονήσι

Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Κοτσώνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξανά στα δικαστήρια για να παραμείνουν στη δουλειά τους

Οι 13 εργαζόμενοι covid της ΔΕΥΑ Λέσβου κατέθεσαν για δεύτερη φορά Ασφαλιστικά Μέτρα, μετά την αρχική αρνητική απόφαση του δικαστηρίου. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Βάλεσης και Σηφάκη κατέθεσαν ως μάρτυρες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα για το κρουαζιερόπλοιο;

Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις 24 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δωρεά στεγνωτηρίου στο Ιδρυμα Θεομήτωρ

Το παρέλαβε το πρωί ο πρόεδρος, Δημήτρης Παραδέλλης από τον διευθυντή ΔΕΔΔΗΕ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Περισσότερες ώρες λειτουργίας στην Αρχαιολογική Συλλογή Ερεσού

Διευρύνεται το ωράριο έως τέλος Οκτωβρίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε χώρους εργασίας και χωριά η Μαρία Κομνηνάκα

Συναντήσεις και περιοδείες του ΚΚΕ με επικεφαλής τη βουλεύτρια Ν. Λέσβου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Εξηγήσεις για το «Πράσινο σημείο» ζητούν οι Δαφιώτες

Διαμαρτυρήθηκαν για τις εργασίες δημιουργίας χώρου αποβλήτων και για το ότι δεν είχαν καμία ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

«Το μερίδιο των Αγγέλων» από το Ηφαίστειο Ανεμώτιας

Ανοιχτή εκδήλωση γευσιγνωσίας φρέσκων και παλαιών κρασιών τη Δευτέρα 6 Μαίου στην Ανεμώτια
ΧΩΡΙΑ

«Τρέχουν» για τη στέγη του Αναγνωστηρίου

Συναντήσεις του Κλεάνθη Κορομηλά με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Οι αντιδράσεις έφεραν αλλαγές στο νόμο αντιπυρικής προστασίας

Διευκρινίσεις ύστερα από τον σάλο που ξεσήκωσε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον Κανονισμό Πυροπροστασίας Ακινήτων και τις αντιδράσεις δήμων και της ΚΕΔΕ
ΕΛΛΑΔΑ

Μέλος της Νίκης χαστούκισε τη βουλευτή της ΝΔ, Αγγελική Δεληκάρη

Με ανακοινώσεις τους τα κόμματα καταδίκασαν τη χειροδικία σε βάρος της βουλευτού, από μέλος της Νίκης