× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Τρεις φορές την εβδομάδα Θεσσαλονίκη με το ΚΤΕΛ Λέσβου

Ξεκινά από αρχές Ιουλίου το καλοκαιρινό πρόγραμμα δρομολογίων των ΚΤΕΛ με καθημερινές συχνές διαδρομές σε όλες τις περιοχές του νησιού και έμφαση στα τουριστικά θέρετρα

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 23/6/2021

Τρεις φορές την εβδομάδα Θεσσαλονίκη με το ΚΤΕΛ Λέσβου

Στις αρχές Ιουλίου ξεκινούν τα νέα διευρυμένα  καλοκαιρινά δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λέσβου τα οποία θα είναι καθημερινά για όλες τις περιοχές του νησιού, με έμφαση στους τουριστικούς προορισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Εταιρείας Χρήστος Παράσχου, μιλώντας στο «Ν»99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι»  τα μηνύματα για την καλοκαιρινή περίοδο είναι θετικά και τα Υπεραστικά ΚΤΕΛ θα κινηθούν προς την κατεύθυνση ενίσχυσης των διαδρομών στα δημοφιλή θέρετρα της Λέσβου ώστε να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες.

«Ο φετινός χειμώνας ήταν πολύ δύσκολος για τα Υπεραστικά ΚΤΕΛ Λέσβου, τα οποία αν και δεν είναι δημόσια υπηρεσία, εντούτοις λειτουργεί με την αυστηρή νομοθεσία που διέπει τους μεταφορικούς φορείς και επιβάλει την εκτέλεση καθημερινών δρομολογίων προς όλα τα χωριά, ανεξαρτήτως κίνησης.

Η επιβατική κίνηση κατά τη διάρκεια του 8μηνου σχεδόν lockdown ήταν πολύ μικρή και σε κάποιες περιπτώσεις μηδενική. Τα Υπεραστικά ΚΤΕΛ ωστόσο, συνέχιζαν τα δρομολόγια, ένα για κάθε προορισμό παρά το γεγονός ότι η οικονομική ζημιά που υπέστη η εταιρεία ήταν μεγάλη, αφού έπρεπε να καλυφθούν, μισθοί, καύσιμα και ασφαλιστικές εισφορές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το τελευταίο διάστημα ωστόσο, όπως σημειώνει ο Πρόεδρος των Υπεραστικών ΚΤΕΛ Λέσβου, οι επιβάτες επιστρέφουν σιγά σιγά στα λεωφορεία, η κίνηση αυξάνεται σταδιακά και τα μηνύματα είναι ελπιδοφόρα. «Η Εταιρεία μας, με γνώμονα την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, ξεκινά από τις αρχές Ιουλίου την εφαρμογή του νέου καλοκαιρινού προγράμματος δρομολογίων με πολλές δυνατότητες μετακίνησης όλες τις ημέρες της εβδομάδας, πρωινές και απογευματινές ώρες και Σαββατοκύριακα. Σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο θα υπάρξουν και επιπλέον δρομολόγια μέσα στο καλοκαίρι, αυτό όμως δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε από τώρα».

Την ίδια ώρα Υπεραστικά ΚΤΕΛ Λέσβου, συνεχίζουν τα δρομολόγια σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τη Μυτιλήνη, μέσω της ακτοπλοϊκής γραμμής της Καβάλας, και όπως επισημαίνει ο Χρήστος Παράσχου, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από βορειοελλαδίτες συμπολίτες μας, να επισκεφθούν το νησί μας χρησιμοποιώντας το δρομολόγιο του ΚΤΕΛ το οποίο εξασφαλίζει μία άνετη και ασφαλής μετακίνηση.

«Από αρχές Ιουλίου θα πραγματοποιούνται 3 δρομολόγια την εβδομάδα για Θεσσαλονίκη μέσω Καβάλας, ενώ αν υπάρξει αυξημένη κίνηση των Αύγουστο δεν αποκλείεται να προσθέσουμε άλλο ένα και να γίνουν συνολικά 4. Το θετικό είναι ότι έχουμε κρατήσεις εισιτηρίων και τηλεφωνήματα από πολλούς φίλους βορειοελλαδίτες οι οποίοι θέλουν να επισκεφθούν το νησί μας και να γνωρίσουν τις ομορφιές τους. Το διάστημα μεταξύ δύο δρομολογίων είναι τρεις μέρες και πολλοί επιλέγουν αυτή τη λύση για μία ολιγοήμερη απόδραση στη Λέσβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα Υπεραστικά ΚΤΕΛ γενικά αυτό το καλοκαίρι, έχουν πολλές προσφορές οι οποίες ισχύουν για τα δρομολόγια σε όλο το νησί καθώς και εκπτώσεις με την αγορά συγκεκριμένων εισιτηρίων ή εισιτηρίων με επιστροφή», σημειώνει ο Χρήστος Παράσχου.

Περισσότερες πληροφορίες για τις μετακινήσεις με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Λέσβου και τα προγραμματισμένα δρομολόγια υπάρχουν στην ιστοσελίδα www.ktel-lesvou.gr

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Bόλτα στο σπήλαιο του Αγίου Φίλιππου στο φαράγγι της Θερμής

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
ΓΕΥΣΗ

Platinum διάκριση για το Ούζο Βαρβαγιάννη

Στα Chefs’ Choice Awards 2024
ΑΤΖΕΝΤΑ

5η Ποδηλατάδα για τον Αυτισμό

Την Κυριακή 14 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Φροντίδα του Δάσους με τον Δήμο Μυτιλήνης

Δράσεις εκπαίδευσης και καθαρισμού στην περιοχή «Τσίγκος» για παιδιά και μεγάλους
ΑΤΖΕΝΤΑ

Παιδικές χαρές του κόσμου για τα παιδιά της Κένυας

Πασχαλινό μπαζάρ από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πασχαλινό πρόγραμμα για παιδιά στο «Λευκό Χαρτί»!

Κατασκευές, ιστορίες και παιχνίδι
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«Σύγχρονες προκλήσεις στην εκπαίδευση και ανατροφή των παιδιών»

Εκδήλωση από την «Ενωμένη Ρωμηοσύνη» με την υποστήριξη του Συνδέσμου Πολυτέκνων Λέσβου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ο αυτισμός χρειάζεται αποδοχή και συμπερίληψη, όχι επίκριση

Με αφορμή τον μήνα ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, μιλήσαμε με τις εκπροσώπους της «Συνεξέλιξης», μητέρες που κάνουν τη διαφορά στη Λέσβο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Χάθηκε γάτος από την περιοχή Αγίου Ιωάννη Καλυβίτη

Δεν γνωρίζει να κινηθεί στην πόλη- Οσοι τον δουν να επικοινωνήσουν με την ιδιοκτήτρια