× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το ‘να χέρι νίβει το άλλο με «άριστο» τρόπο;

Ερωτήματα προκαλεί η τοποθέτηση Πανεπιστημιακού στη θέση του Προέδρου του Επιστημονικού Εποπτικού Συμβουλίου των Προτύπων Σχολείων της Μυτιλήνης με την περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης επ’ αμοιβή «εργαζόμενη» στα προγράμματα του!

Δημοσίευση 23/6/2021

Το ‘να χέρι νίβει το άλλο με «άριστο» τρόπο;
Η σελίδα προγραμμάτων του κ. Παπάνη με link το εργαλειοποιημένο Μουσείο Τεριάντ!

του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Άριστες» διαδικασίες στο χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Μυτιλήνη.

Την ίδια ώρα που η σελίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου  https://kedivim.aegean.gr βρίθει προβολής προγραμμάτων επιμόρφωσης επ’ αμοιβή  που πραγματοποιούνται με επιστημονική ευθύνη του μόνιμου επίκουρου καθηγητή του τμήματος κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ευστράτιου Παπάνη έκπληξη προκαλεί η τοποθέτηση σε αυτά ως Ακαδημαϊκά υπεύθυνης, της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης βορείου Αιγαίου Μαρίας Παπαδανιήλ. Η επ’ αμοιβή συμμετοχή της κ. Παπαδανιήλ στα προγράμματα δεν συνηθίζεται βέβαια και προπάντων δεν είναι πολιτικά αποδεκτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η άδεια παράλληλης απασχόλησης της κ. Παπαδανιήλ στα προγράμματα του κ. Παπάνη

Πλην όμως είναι καθ’ όλα νόμιμη αφού τουλάχιστον για τη συμμετοχή της σε αυτά της περιόδου Ιουλίου – Αυγούστου 2021 με απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων που υπογράφει η Γενική Γραμματέας Αναστασία Γκίκα και έχει αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ από τις 12 Μαρτίου στην κ. Παπαδανιήλ έχει χορηγηθεί άδεια  άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή. Και συγκεκριμένα «προκειμένου να συμμετέχει στα ‘Προγράμματα Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Ενδυνάμωσης 2018-2019’ που διοργανώνονται από τα Προγράμματα Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με αντικείμενο ‘Εισηγήσεις σε επιμορφωτικά σεμινάρια’, για το χρονικό διάστημα από 01-07-2021 έως 31-8-2021».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο διορισμός του κ. Παπάνη. Οι υπόλοιποι αναφερόμενοι στο διορισμό δεν έχουν σχέση με τα όσα καταγγέλλονται και συμμετέχουν στο Συμβούλιο λόγω θέσης

Την ίδια ώρα ο κ. Παπάνης (γνωστός από την υπόθεση της «Ακαδημίας Πολιτών» που έληξε προ ετών ξαφνικά και άδοξα) τοποθετήθηκε  Πρόεδρος στο Επιστημονικό Εποπτικό Συμβούλιο των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου (περιλαμβάνει το 1ο Γυμνάσιο και το Πρότυπο ΓΕΛ Μυτιλήνης).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η προκήρυξη της θέσης προ 20ημέρου μόλις από το υπουργείο Παιδείας και θρησκευμάτων όριζε ότι οι ενδιαφερόμενοι για τη θέση του Προέδρου πρέπει να είναι «μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) ελληνικού Α.Ε.Ι. με γνωστικό αντικείμενο συναφές με τις επιστήμες της εκπαίδευσης». Ο ψυχολόγος κ. Παπάνης μπορεί να ειδικεύεται σε επιμορφωτικά έναντι αμοιβής προγράμματα με αντικείμενο την εκπαίδευση, πλην όμως το γνωστικό του αντικείμενο είναι σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου «μέθοδοι της εμπειρικής κοινωνικής έρευνας»!


Εργαλειοποίηση του Μουσείου Τεριάντ και η αδελφή του πρωθυπουργού

Ας σημειωθεί ότι ο κ. Παπάνης πέραν των παραπάνω κατέχει επί της παρούσης κυβέρνησης με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και τη (συναφή και αυτή με το επιστημονικό του αντικείμενο;) θέση του Προέδρου του Μουσείου – Βιβλιοθήκης Τεριάντ.

Στη σελίδα «Φίλοι Μουσείου Στρατή Ελευθεριάδη Teriade» στο Facebook μπορεί κανείς να ενημερωθεί για την εργαλειοποίηση του Μουσείου ως μηχανισμός προώθησης των προγραμμάτων  του κ. Παπάνη.

«Πεθαίνοντας ένας οργανισμός θανατώνεται πολλές φορές και η αιτία που τον σκότωσε.

Το ίδιο συμβαίνει, με πιο ανεπαίσθητους, όμως, τρόπους, με τις αναχρονιστικές αντιλήψεις, τις υποκριτικές αξίες και τα προσχήματα, καθώς ψυχομαχούν.

Ας προσπαθήσουμε να καταστείλουμε όσες ανάγκες γεννούν τα τέρατα, που μας καταδυναστεύουν, και εκείνα τα αξιώματα που εκκολάπτουν τις αγκυλώσεις της ζωής μας, χωρίς να χρειαστεί να διαχειριστούμε καμία απώλεια είτε προσωπική είτε κοινωνική.

Ευστράτιος Παπάνης και τα Στέλεχη των Προγραμμάτων Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου» διαβάζει κανείς στη σελίδα. Πόση σχέση έχουν όλα αυτά με το ΠΟΛΎΠΑΘΟ Μουσείο Τεριάντ;

Ας σημειωθεί ότι «Φίλοι Μουσείου Στρατή Ελευθεριάδη Teriade» είναι η επωνυμία υπό σύσταση εδώ και ενάμιση χρόνο φορέα, στον οποίο ιδρυτικό μέλος φέρεται και η Πρωθυπουργική αδελφή Αλεξάνδρα Μητσοτάκη!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση