× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Όχι άλλα χαράτσια στους πολίτες της Μυτιλήνης»

Η «Δημοκρατική Μυτιλήνη» καταγγέλλει τις επιπτώσεις στη ζωή των κατοίκων της Μυτιλήνης από την απόφαση του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου να μετατρέψει τον Επιβατικό Λιμένα σε χώρο ελεγχόμενης στάθμευσης

Δημοσίευση 23/6/2021

«Όχι άλλα χαράτσια στους πολίτες της Μυτιλήνης»

Στις νέες  κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης για το λιμάνι της Μυτιλήνης, η τιμή των οποίων φτάνει ακόμη και τα 70, αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Μυτιλήνης, η οποία μεταξύ άλλων σημειώνει πως  για μια ακόμα φορά οι πολίτες της Μυτιλήνης καλούνται να πληρώσουν τα χαράτσια που επιβάλει το - κατά τα άλλα -Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο λόγος για την έκδοση μηνιαίων καρτών ελεγχόμενης στάθμευσης ύψους 70 ευρώ που ανακοινώθηκε και οι οποίες θα χρησιμοποιούνται από 1ης Ιουλίου εντός του Επιβατικού Λιμένα Μυτιλήνης. Ας σημειωθεί ότι ενδεικτικό του μεγέθους του χαρατσιού που επιβλήθηκε, είναι ότι το κόστος της μηνιαίας κάρτας στάθμευσης σε τέτοιους χώρους στην μεν Αθήνα είναι στα 30 ευρώ (ένα ευρώ τη μέρα) στη δε Θεσσαλονίκη στα 50 ευρώ (1,7 ευρώ τη μέρα). Ο Μυτιληνιός δηλαδή καλείται να καταβάλει για τον ίδιο λόγο υπερδιπλάσιο ποσό από αυτό που καταβάλει ο κάτοικος της Αθήνας.

Το Διαδημοτικό Ταμείο Λέσβου με τις ευλογίες της δημοτικής αρχής Κύτελη, με την ενέργεια του αυτή μετέτρεψε το ιστορικό κέντρο της πόλης σε έναν απέραντο χώρο αυθαίρετης στάθμευσης. Προκάλεσε πολύ σοβαρά προβλήματα στην καθημερινή ζωή των περαστικών και μόνιμων κατοίκων του ιστορικού κέντρου. Υποθήκευσε την ποιότητα ζωής και την αξία των ακινήτων στο ιστορικό κέντρο της Μυτιλήνης.

Δεδομένης της άρσης των περιορισμών που επέβαλε η πανδημία του κορονοϊού, πλέον μέρα με τη μέρα διαπιστώνονται τα αποτελέσματα των απαράδεκτων και πρόχειρων ενεργειών. Τόσο της μετατροπής του χώρου σε χώρο ελεγχόμενης στάθμευσης όσο και του χαρατσιού που επιβλήθηκε!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο μεν χώρος του Επιβατικού Λιμένα Μυτιλήνης παραμένει άδειος. Οι δε γύρω δρόμοι της Κουλμπάρας, του Κιοσκιού με κορυφαίο παράδειγμα την αδιάβατη πλατεία του, όλα τα σοκάκια και τα πεζοδρόμια της περιοχής είναι γεμάτοι αυτοκίνητα υπαλλήλων που εργάζονται στο κέντρο, ανθρώπων της αγοράς όταν αυτή είναι ανοικτή, περαστικών που κατεβαίνουν για ψώνια, επισκεπτών και φυσικά μόνιμων κατοίκων που πλέον ζουν σε συνθήκες ενός τεράστιο παρκινγκ.

Η παράταξη των πολιτών της Κοινότητας Μυτιλήνης «Δημοκρατική Μυτιλήνη» ζητά την άμεση άρση των αποφάσεων του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

- Όχι άλλα χαράτσια στους πολίτες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Όχι στην υποβάθμιση της ζωής των πολιτών στο όνομα του όποιου κέρδους», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η παράταξη «Δημοκρατική Μυτιλήνη».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια