× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μηδενικά νέα κρούσματα στη Λέσβο

Σε σύνολο 520 κρουσμάτων κορονοϊού πανελλαδικά: Διαπιστώθηκαν επίσης 14 θάνατοι, 271 διασωληνωμένοι, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/6/2021

Μηδενικά νέα κρούσματα στη Λέσβο

νέες μολύνσεις κορονοϊού σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Λέσβο σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Έτσι λοιπόν για σήμερα Τετάρτη διαπιστώθηκαν  κρούσματα στη Λέσβο σε σύνολο 502 πανελλαδικά, ενώ χτες Τρίτη ήταν πέντε και τη Δευτέρα τρία. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Παρασκευή 18 Ιουνίου η Λέσβος ξεπέρασε τις 50.600 δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού, ώστε σύμφωνα με την απογραφή του 2011 να έχει εμβολιαστεί πάνω από το 45% του ενεργού πληθυσμού (εξαιρουμένων παιδιών και εφήβων που δεν εμβολιάζονται). Και τις δύο δόσεις έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 24.000 συμπολίτες μας, όπως ανέφερε στην εβδομαδιαία ενημέρωσή του στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99», ο πρόεδρος και Διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Γιώργος Καμπούρης.

Την πρώτη δόση των εμβολίων έχουν λάβει περισσότεροι από 32.000 συμπολίτες μας. Παράλληλα συνεχίζονται οι εμβολιασμοί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson στον προσωρινό καταυλισμό του Καρά Τεπέ από τις 3 Ιουνίου όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα του ΕΟΔΥ για τους αιτούντες άσυλο.

Ο κ. Καμπούρης εκτιμά ότι μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχει εμβολιαστεί κοντά στο 60% του ενεργού πληθυσμού, ενώ το δεύτερο 15ήμερο του Ιουλίου θα επιτευχθεί η «ανοσία της αγέλης». Υπό τις προϋποθέσεις όμως να έχει γίνει η παράδοση του απαιτούμενου αριθμού εμβολίων, αλλά να υπάρχει ενδιαφέρον και προσέλευση από τους κατοίκους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα πανελλαδικά στοιχεία

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 520, εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 34 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 582 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Το Rt για την επικράτεια εκτιμάται σε 0.81 (95%Crl: 0.16 – 1.83)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 14, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.595 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 271 (63.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 82.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.628 ασθενείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εισαγωγές 2 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 50 (ημερήσια μεταβολή -15.25%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 59 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Self-tests

Έως22 Ιουνίου 2021, έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά 22.944.579 δηλώσεις αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου. Από τα 429.402 άτομα που προσήλθαν για επανέλεγχο, έχουν καταγραφεί 35.221 θετικά αποτελέσματα.

ΜαΖικές Δειγματοληψίες ΕΟΔΥ

Στις 22 Ιουνίου 2021, πραγματοποιήθηκαν 121 δράσεις δειγματοληπτικών ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, στις οποίες διενεργήθηκαν 10.096 έλεγχοι Rapid Ag και ανευρέθηκαν 66 θετικά (0,65%).

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

4ο πακέτο στήριξης στις νέες οικογένειες

Χαμόγελα ευγνωμοσύνης από τους δικαιούχους της Δυτικής Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Να επιλέξεις ΕΠΑΛ;

Ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ένα Μουσείο αφιερωμένο στην ελιά

Γνωρίστε το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Bόλτα στο σπήλαιο του Αγίου Φίλιππου στο φαράγγι της Θερμής

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
ΓΕΥΣΗ

Platinum διάκριση για το Ούζο Βαρβαγιάννη

Στα Chefs’ Choice Awards 2024