× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Διαδικτυακά μαγειρέματα από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου στη FOODEXPO

Δεκάδες επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών των νησιών μας συμμετείχαν μέσω της Περιφέρειας στην ψηφιακή έκθεση «FOODEXPO DIGITAL 2021»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/6/2021

Διαδικτυακά μαγειρέματα από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου στη FOODEXPO

Στη διαδικτυακή – ψηφιακή έκθεση του κλάδου τροφίμων και ποτών «FOODEXPO DIGITAL 2021», συμμετείχε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. 

Η “FOODEXPO” που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την εταιρεία “FORUM S.A.”, είναι μία ιδιαίτερα καταξιωμένη εμπορική έκθεση του κλάδου τροφίμων και  ποτών της Ελλάδος και μία τις σπουδαιότερες της Ευρώπης.

Με δεδομένο ότι όλες οι εμπορικές εκθέσεις με την κλασική τους μορφή, έχουν ανασταλεί λόγω της επιδημιολογικής εξάπλωσης του κορωνοϊού, η διοργανώτρια εταιρεία αποφάσισε για φέτος, να προχωρήσει για πρώτη φορά στη δημιουργία αποκλειστικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, προκειμένου η έκθεση να διεξαχθεί ηλεκτρονικά. 

Στόχος της φετινής, διαφοροποιημένης λόγω των συνθηκών, πρωτοβουλίας, ήταν η τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των Ελλήνων παραγωγών μέσω της ψηφιακής προώθησης των επιχειρήσεών τους, η ανάδειξη των ποιοτικών και μοναδικών προϊόντων τους και η ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους, μέσω “one to one online” συναντήσεων με εμπορικούς αντιπροσώπους από όλη την υφήλιο. 

 Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε εξαρχής κατόπιν σχετικής έρευνας αγοράς που πραγματοποιήθηκε, από το σύνολο των διατροφικών επιχειρήσεων του κλάδου για το πρωτοποριακό και καινοτόμο αυτό εγχείρημα, συμμετείχε με δικό της ενιαίο ψηφιακό “περίπτερο”, στο οποίο φιλοξενήθηκαν δίνοντας δυναμικό παρόν αντιπροσωπευτικές επιχειρήσεις από όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. 

Μέσω της tailor made ηλεκτρονικής πλατφόρμας και με πολύ χαμηλό κόστος, παρουσιάστηκαν οι επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων και ποτών του Βορείου Αιγαίου που δήλωσαν συμμετοχή, με δικό τους ψηφιακό περίπτερο. Όλες οι επιχειρήσεις, είχαν τη δυνατότητα να εμφανίζονται εξατομικευμένα, δημιουργώντας το δικό τους profile, εμπλουτισμένο με videos, εικόνες προϊόντων και λογοτύπων, ενώ οι εκπρόσωποί τους είχαν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους στους εμπορικούς αντιπροσώπους – αγοραστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό (πάνω από 250 επαγγελματικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν από τους επιχειρηματίες των νησιών και αναμένεται η αποτελεσματικότητα σε αριθμό παραγγελιών).

 Παράλληλα και στο πλαίσιο της ψηφιακής έκθεσης, διοργανώθηκε ένα γαστρονομικό event για τη διατροφή του Βορείου Αιγαίου αποκλειστικά με προϊόντα των επιχειρήσεων που συμμετείχαν, με στόχο να προωθηθεί η παραγωγική φυσιογνωμία των νησιών και να ενδυναμώσει η παρουσία τους στον χάρτη των γαστρονομικών προορισμών.  

Στην εκδήλωση αυτή, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα “Culinary Events” του “Chef’s Club of Greece” και μέσω μαγνητοσκοπημένου video εμφανιζόταν στο profile της Π.Β.Α., παρουσιάστηκαν διάφορες gourmet ή παραδοσιακές συνταγές με τοπικά προϊόντα, από καταξιωμένους chefs της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος. 

Από τον προσκεκλημένο executive chef της Π.Β.Α. κ. Παναγιώτη Μελιδώνη, προτάθηκαν οι ακόλουθες 6 συνταγές μαγειρικής, οι οποίες παρουσιάστηκαν από τον ίδιο, υπό τον έχοντα το γενικό πρόσταγμα της διοργάνωσης, πρώην Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος κ. Μίλτο Καρούμπα.  

Το γενικό συντονισμό της συμμετοχής της Π.Β.Α. στη διαδικτυακή – ψηφιακή  έκθεση, καθώς και στη γαστρονομική εκδήλωση, είχε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Πανάγος Κουφέλος, ο οποίος εκπροσωπούσε και τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μουτζούρη, ενώ την οργάνωση και το συντονισμό της παρουσίας των επιχειρήσεων, είχε το στέλεχος marketing και επιχειρησιακής έρευνας της Π.Β.Α. κ. Πάνος Πίτσιος.

 Μεγάλος χορηγός της συμμετοχής, ήταν ο επιχειρηματικός όμιλος “ATTICA GROUP”, του οποίου οι δύο ακτοπλοϊκές εταιρείες “BLUE STAR FERRIES” και “HELLENIC SEAWAYS”, συνδέουν με ferry boats σε σταθερή και καθημερινή ετήσια βάση, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με την Αττική, ενώ καθοριστικής σημασίας ήταν η αρωγή της εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων “Lesvos Car Rental”.                               
 Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα  Πανάγος Κουφέλος, αφού συνεχάρη  τις επιχειρήσεις, τους χορηγούς, τους διοργανωτές και όλους όσοι συνέβαλαν στην κοινή προσπάθεια προώθησης των προϊόντων του διατροφικού κλάδου των νησιών, στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού και στην ανάπτυξη της εξωστρέφειας του Βορείου Αιγαίου υπό τις σημερινές αντίξοες συνθήκες που περνάει ο τόπος, εξέφρασε την πεποίθηση, ότι «οι επαγγελματικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης, μεταξύ αφενός των ντόπιων επιχειρηματιών και αφετέρου των διεθνών εμπορικών αντιπροσώπων & εκπροσώπων της διατροφής, θα αποβούν εποικοδομητικές και επικερδείς, τόσο για τους ίδιους όσο και για τα νησιά».

                Οι επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων και ποτών από το Βόρειο Αιγαίο, οι οποίες συμμετείχαν στην έκθεση “FOODEXPO DIGITAL 2021” και των οποίων τα προϊόντα χρησιμοποιήθηκαν ως πρώτες ύλες για την πραγματοποίηση των 6 συνταγών μαγειρικής ή παρουσιάστηκαν στο χώρο της γαστρονομικής εκδήλωσης, ήταν:

Α. ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ

 • “AGASTO”: Τυποποιημένο βιολογικό extra παρθένο ελαιόλαδο Σάμου, Θεόδωρου Χαρμπή.

 

 • “ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ”: Τυποποιημένο extra παρθένο ελαιόλαδο, Πλωμαρίου Λέσβου. 

 

 • “LESVOS GOLD”: Τυποποιημένο extra παρθένο ελαιόλαδο Λέσβου, των επιχειρήσεων “Ελληνικά Συνεταιριστικά Ελαιόλαδα, Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε.” & “Ελληνικά Προϊόντα Αιγαίου Μ.Ι.Κ.Ε.”.

 

 • “ΜΑΡΚΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ”: Τυποποιημένα extra παρθένα ελαιόλαδα Σάμου, οικογένειας Μάρκου. 

 

 • “ΜΙΑ ΕΛΙΑ”: Τυποποιημένο extra παρθένο ελαιόλαδο Τρύγωνα Λέσβου, οικογένειας Χατζηδημητρίου.  

 

 • “MITIRA LESVOS”: Τυποποιημένο βιολογικό extra παρθένο ελαιόλαδο Μυτιλήνης, Πέτρου Ριζόπουλου.

 

 • “OLEVE – FAMILY ESTATE & PRODUCTS”: Τυποποιημένο ελαιόλαδο Σιγρίου Λέσβου.   

 

 • “PLOMARI GOLD”: Τυποποιημένο βιολογικό extra παρθένο ελαιόλαδο Λέσβου, Απόστολου Τουμάνη.

 

Β. ΟΥΖΑ – ΠΟΤΟΠΟΙΙΕΣ

 

 • “ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗΣ Ι. Ε.Π.Ε.”: Ποτοποιία Πλωμαρίου Λέσβου.

 

 • “ΓΙΟΚΑΡΙΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Α.Β.Ε.Ε.”:  Ποτοποιία Σάμου.

 

 • ΜΑΤΘΑΙΟΥ Ι. ΥΙΟΙ”: Ποτοποιία Μυτιλήνης Λέσβου.

 

 • “ΣΠΕΝΤΖΑΣ Δ. & ΣΙΑ Ο.Ε.”: Ποτοποιία Μυτιλήνης Λέσβου.

 

 • “ΣΤΟΥΠΑΚΗΣ Α.Ε.”: Ποτοποιία Χίου.

 

 • “ΧΙΩΝ – ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΙΑΛΗΣ & ΥΙΟΣ Ο.Ε.”: Ποτοποιία Χίου.

 

Γ. ΚΡΑΣΙΑ  – ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ

 

 • “ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΛΗΜΝΟΥ”: Τυποποιημένοι οίνοι Λήμνου.

 

 • “ΕΝΩΣΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΣΑΜΟΥ”: Τυποποιημένοι Οίνοι Σάμου.

 

 • “ΚΟΥΚΟΥΛΙΘΡΑΣ Ν. & ΥΙΟΙ Ο.Ε.”: Αεριούχα ποτά “Κρήνη” & τυποποιημένοι οίνοι Λήμνου.

 

 • “ΣΑΒΟΓΛΟΥ Γ. – ΤΣΙΒΟΛΑΣ Ο.Ε.”: Τυποποιημένοι οίνοι Λήμνου.

 

 • “VAKAKIS WINES”: Τυποποιημένοι οίνοι Σάμου.

 

Δ. ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ – ΓΑΚΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ

 

 • “ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ”: Τυροκομικά προϊόντα Μανταμάδου Λέσβου.

 

 • “ΜΑΣΤΕΛΟ – ΤΟΥΜΑΖΟΣ”: Τυρί “Μαστέλο” Χίου.

 

 • “ΜΥΣΤΑΚΕΛΛΗΣ”: Τυροκομικά προϊόντα Μανταμάδου Λέσβου.

 

 • ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΚΑΠΗΣ”: Γαλακτοκομικά προϊόντα Κάπης Λέσβου.

 

Ε. ΖΥΜΑΡΙΚΑ – ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ – ΑΛΕΥΡΑ – ΑΛΙΕΥΜΑΤΑ – ΑΛΙΠΑΣΤΑ – ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ – ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ – ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ – ΣΑΛΤΣΕΣ – ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΣ – ΑΥΓΑ – ΕΛΙΕΣ

 

 • “ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΥΔΗΛΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ”: Μέλι & διάφορα προϊόντα Ικαρίας.

 

 • “ΑΝΕΜΟΣ” ΜΠΕΝΕΤΟΣ Γ. – ΓΑΛΑΤΟΥΛΑΣ Γ. Ο.Ε.: Διατροφικά προϊόντα ποιότητας Χίου, με φυσική μαστίχα.

 

 • “ΓΑΡΔΕΝΙΑ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ: Παραδοσιακά  αμυγδαλωτά – “γεμάτα” Λέσβου.

 

 • “CITRUS Ι.Κ.Ε.”: Γλυκά & αλμυρά εδέσματα, από εσπεριδοειδή Κάμπου Χίου.

 

 • “ΚΑ_ΝΔΥΛΟΣ”: Τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και μέλι Φούρνων, Δήμου Κοτταρά.

 

 • “ΚΛΑΒΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ”: Παραδοσιακός παστουρμάς Λέσβου.

 

 • “ΛΕΒΑ Α.Ε.”: Βρώσιμες ελιές, αλίπαστα & ούζο Λέσβου.

 

 • “ΜΕΛΙ ΕΝΑ”: Τυποποιημένο μέλι Μεσοτόπου Λέσβου, οικοτεχνίας Κορδούτη.

 

 • “NISSOS GREEK FOOD”: Τυποποιημένα παραδοσιακά προϊόντα Λέσβου, Σοφίας Μεσσηνέζη.

 

 • “ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗ”: Βιολογικές μαρμελάδες & σάλτσες Λέσβου.

 

 • “ΠΟΡΙΑΖΗ ΑΦΟΙ”: Παξιμάδια, φλομάρια & αλεύρι Λήμνου.

 

 • “ΣΟΥΣΑΜΛΗ Μ. Ο.Ε.”: Παξιμάδια & αρτοσκευάσματα Αγιάσου Λέσβου.

 

 • “FOTINOS MARE”: Τυποποιημένα αλιεύματα Βατερών Λέσβου.

 

 • “ΧΑΤΖΕΛΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ Α.Ε. – ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΕΙΟ”: Αγνά αυγά Λέσβου.

 

 • “ΧΙΩΤΙΚΟ ΚΕΛΑΡΙ”: Ζυμαρικά Χίου, οικοτεχνίας Κωνσταντουλάκη.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

«Νόμιμες οι εργασίες στη Βάστρια»

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Μυτιλήνης απέρριψε και την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει η Περιφέρεια βορείου Αιγαίου και τοπικές Κοινότητες κατά του έργου της Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δυναμική παρουσία του Κώστα Καραθάνου στο Trans Madeira 2022

Ο αθλητής του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου ήταν ένας από τους τρεις Έλληνες αθλητές που συμμετείχε στον εξαιρετικά απαιτητικό αγώνα
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Συνεχίζεται η μεγάλη έκθεση φωτογραφίας για τη Μικρασία

Η έκθεση «Μικρασία, αλησμόνητες πατρίδες. Από τη Μεγάλη Ιδέα στην Καταστροφή» θα λειτουργεί μέχρι τις 2 Οκτωβρίου οργανωμένη από το Σύλλογο Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών «το Δελφίνι» και το Σύλλογο κατοίκων Κουλμπάρας και Κιόσκι Μυτιλήνης «το Κιρκινέτσι»
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Η αρχαία Μυτιλήνη κάτω από τα προσφυγόσπιτα του 1922

Εντυπωσίασε ο ιστορικός – αρχαιολογικός περίπατος που οργάνωσε στην Επάνω Σκάλα και στο Συνοικισμό η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου. Σήμερα Κυριακή το απόγευμα η ομιλία του Στρατή Αναγνώστου, στην αυλή του παλιού αρχαιολογικού μουσείου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Νοθεύουν το πολίτευμα»

Κατηγορίες της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως εναντίον των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Θωμαΐδης: Αναγκαία η ίδρυση Ινστιτούτου προώθησης ελαιολάδου της Λέσβου

Ο καθηγητής Χημείας του ΕΚΠΑ μας μίλησε για το συνέδριο της ελιάς, τα καλλυντικά της ελιάς αλλά και την εργασία του πάνω στα κρούσματα Covid
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ζητούν στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων της Λέσβου

Διαμαρτύρεται η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λέσβου για την μη προκήρυξη θέσεων για τις συμπληρωματικές μεταθέσεις του 2022
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κοινωνία και πολιτισμός στη Μέση Ανατολή

Κύκλο επιμορφωτικών σεμιναρίων που απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε εκπαιδευτικούς διοργανώνει το Παρατηρητήριο Προσφυγικής - Μεταναστευτικής κρίσης στο Αιγαίο του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αμεση κάλυψη όλων των κενών ζητά η ΕΛΜΕ Λήμνου

Σημαντικά κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία του νησιού παρά την βελτίωση του ποσοστού κάλυψης σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια
ΥΓΕΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στη Μυτιλήνη

Από Τρίτη 27 - Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στη Μαρίνα Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Δεν εφαρμόζουν νόμο Κεραμέως: Δεν συμμετέχουν στις εκλογές Συμβουλίου Διοίκησης

Η απόφαση του διευρυμένου Κεντρικού Συμβουλίου ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αξέχαστη η νυχτερινή ποδηλατική βόλτα

Μία παράδοση του Συλλόγου από το 2011 και μια συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου από τον Αστέριο Νιδήμου