× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πάει και το έργο του πάρκου του Αγίου Ευδοκίμου

Καλές οι εκθέσεις ιδεών και οι μακέτες αλλά δεν είναι μελέτες είπαν οι αρμόδιες αρχές ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΣ την πρόταση της δημοτικής αρχής Κύτελη για το έργο του πάρκου του Αγίου Ευδοκίμου και των γύρω δρόμων

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 26/6/2021

Πάει και το έργο του πάρκου του Αγίου Ευδοκίμου

Το μεγαλεπήβολο έργο της δημοτικής αρχής Κύτελη που θα άλλαζε την εικόνα της Μυτιλήνης... «μαδάει». Ο λόγος για τα επτά έργα στην πόλη που επίσημα οι προμελέτες τους είχαν παρουσιαστεί το Μάρτιο του 2020 στους πολίτες από το Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη, τον Αντιδήμαρχο... Έργων (σ.σ. !!!) Στρατή Τζιμή και τεχνικούς στα πλαίσια της διαβούλευσης του Ευρωπαϊκού προγράμματος (2014-2020) της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της πόλης της Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Ένα από αυτά, το έργο της δημιουργίας παιδικής χαράς στο πάρκο Αγίου Ευδοκίμου και της σύνδεσης του με το ιστορικό κέντρο της Μυτιλήνης, έγινε γνωστό πριν μέρες ότι στις 15 Ιουνίου 2021 απορρίφθηκε οριστικά με απόφαση του Περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη αφού η πρόταση του Δήμου Μυτιλήνης αξιολογήθηκε αρνητικά!


Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την απόφαση που παρουσιάζει σήμερα το «Ν», η πρόταση αξιολογήθηκε αρνητικά για τους ακόλουθους λόγους:
«1. Τα συνημμένα στην πρόταση τεύχη (σχέδια, τεχνική περιγραφή, λοιπά τεύχη) και τεχνική έκθεση, δεν τεκμηριώνουν με σαφήνεια το φυσικό και οικονομικό αντικείμενο καθώς και τη σκοπιμότητα της πράξης όπως αποτυπώνεται στο ΤΔΠ.
Αναλυτικότερα, γίνεται αόριστη αναφορά σε εργασίες πεζοδρόμησης (αναφέρεται χαρακτηριστικά: «όπου υπάρχει η δυνατότητα αυτή»), για την εξυπηρέτηση των πεζών και εργασίες πλακόστρωσης στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο ήπιας κυκλοφορίας.

Ωστόσο, από το φάκελο των συμβατικών τευχών δεν περιλαμβάνονται εργασίες διαμόρφωσης πεζοδρόμων ή δρόμων ήπιας κυκλοφορίας που να συμβάλουν στη σύνδεση του πάρκου με το ιστορικό κέντρο της πόλης. Επιπροσθέτως δεν υπάρχει κάποιος καθορισμός δρόμων ήπιας κυκλοφορίας. Επιπλέον, πολλές εργασίες δεν είναι επιλέξιμες διότι συνιστούν συντήρηση. Συνεπώς, καθίσταται αδύνατη και η εκτίμηση της ρεαλιστικότητας του χρονοδιαγράμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


2. Η προτεινόμενη πλακόστρωση και ανακατασκευή πεζοδρομίων (όπου αυτές γίνονται), χωρίς την προβλεπόμενη αύξηση του πλάτους τους δεν προσφέρει κάποια προστιθέμενη αξία στους κατοίκους της γειτονιάς και δεν είναι σύμφωνη με το υφιστάμενο πλαίσιο και τις γενικές αρχές προσβασιμότητας.».

Δεδομένης της ανικανότητας, όπως αποδεικνύεται, της δημοτικής αρχής παρά το στρατό των ειδικών συμβούλων που διαθέτει να συντάξει μια μελέτη που μπορεί να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, καταδικάζεται η περιοχή του Αγίου Ευδιοκίμου να παραμείνει στην επιεικώς απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Ένας τόπος συγκέντρωσης της περιοχής αυτής της βόρειας Μυτιλήνης διαθέτει αυτή τη στιγμή σπασμένα και καταστραμμένα έως και επικίνδυνα παγκάκια καθώς και μια παιδική χαρά επίσης επικίνδυνη για τα δεκάδες παιδιά που τη χρησιμοποιούν.

Δυο χρόνια τώρα η δημοτική αρχή Κύτελη ενόψει του μεγαλεπήβολου της έργου δεν πραγματοποίησε ούτε μια στοιχειώδη επισκευαστική εργασία στο χώρο υποβαθμίζοντας τον όσο ποτέ άλλοτε. Σήμερα αποδεικνύεται ότι και κανένα έργο δεν θα γίνει αλλά και τα παιδιά της γειτονιάς θα συνεχίσουν να ζουν επικίνδυνα στο κατά τα άλλα.... πάρκο του Αγίου Ευδοκίμου!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πάντως σύμφωνα με την έκθεση ιδεών που η δημοτική αρχή Κύτελη θεωρεί όπως φαίνεται πρόταση ένταξης έργου σε πρόγραμμα «Το πάρκο του Αγίου Ευδοκίμου, αν και βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης είναι εγκαταλειμμένο χωρίς ξεκάθαρη χρήση. Στο πάρκο αυτό θα κατασκευαστεί σύγχρονη Παιδική Χαρά και θα συνδεθεί με το ιστορικό κέντρο της πόλης με πλακοστρώσεις δρόμων ήπιας κυκλοφορίας και πεζοδρόμια που θα εξασφαλίζουν την άνετη πρόσβαση στους πολίτες μας. Ακόμα, όλος ο χώρος θα φωτιστεί με σύγχρονα φωτιστικά τύπου LED με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και τον επαρκή φωτισμό όλων των χώρων».


Να τονίσουμε ότι στα πλαίσια του προγράμματος των επτά έργων της δημοτικής αρχής περιλαμβάνεται και το έργο – μακέτα του λιμανιού της Μυτιλήνης για το οποίο θα έμπαιναν μπουλντόζες τον περασμένο Οκτώβριο και του οποίου η τύχη αγνοείται!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Πρώτο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για το νέο δρόμο που εγκαινιάστηκε χτες Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δημήτρης Μοιρασγεντής νέος Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Επίσημη πρώτη χθες Παρασκευή της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής όπου έγινε η στελέχωση των οργάνων και ο προγραμματισμός της πολιτικής δουλειάς του κόμματος εν όψει των Ευρωεκλογών
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΧΩΡΙΑ

Τα «μωβ ποτάμια» του ανοιξιάτικου Μoλύβου

Η πανδαισία των σαλκιμιών!
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λέσβο ο Κασσελάκης το Σάββατο 27 Απριλίου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα επισκεφτεί το νησί στα πλαίσια της δεκαήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη