× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Δωρεάν μαθήματα κολύμβησης στη Δυτική Λέσβο

Πρωτοβουλία του Τμήματος Αθλητισμού του Δήμου και της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος με δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά στις παραλίες Σκάλας Καλλονής και Σκάλας Πολιχνίτου

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 2/7/2021

Δωρεάν μαθήματα κολύμβησης στη Δυτική Λέσβο

Μια αξιόλογη προσπάθεια για την εκμάθηση κολύμβησης σε παιδιά με παράλληλες δράσεις δημιουργικής απασχόλησης ξεκίνησε το Τμήμα Αθλητισμού του Νομικού Προσώπου Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας για την προσπάθεια αυτή ο υπεύθυνος του τμήματος Στρατής Αλεξίου, στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» σημείωσε πως η δράση θα πραγματοποιηθεί σε δύο παραλίες του Δήμου αρχικά, σε Σκάλα Καλλονής και Σκάλα Πολιχνίτου και θα περιλαμβάνει τετράωρη απασχόληση των παιδιών με δημιουργικές δραστηριότητες στην άμμο και στη θάλασσα καθώς και παράλληλη εκμάθηση των βασικών τεχνικών κολύμβησης με εξειδικευμένους δασκάλους φυσικής αγωγής.

«Για την υλοποίηση του προγράμματος αυτού, υπήρξε συνεργασία με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου μας με το σκεπτικό ότι η απουσία κολυμβητηρίου από το νησί μας τα τελευταία χρόνια έχει κρατήσει τα παιδιά μακριά από την κολύμβηση και τις δραστηριότητες υγρού στίβου. Εμείς σε αυτή μας την προσπάθεια θέλουμε να δώσουμε μία διέξοδο στα παιδιά και στις οικογένειές τους μετά από ένα δύσκολο χειμώνα, να περάσουν λίγες ώρες ξενοιασιάς σε ένα ασφαλές περιβάλλον με πολύ παιχνίδι και ξενοιασιά»

Οι ενδιαφερόμενοι επισήμανε ο Στρατής Αλεξίου θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα του Δήμου Δυτικής Λέσβου μαζί με τις απαραίτητες βεβαιώσεις υγείας από γιατρούς ότι τα παιδιά μπορούν να ασκούν αθλητική δραστηριότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε γκρουπ 16 παιδιών από τις 8:30 έως τις 12:30 το μεσημέρι. Στη Σκάλα Καλλονής το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τις 12 έως τις 23 Ιουλίου ενώ στη Σκάλα Πολιχνίτου η δράση θα υλοποιηθεί από τις 26 Ιουλίου έως τις 7 Αυγούστου.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Στρατής Αλεξίου σημείωσε πως θα υπάρξει πολύπλευρη δραστηριοποίηση του Τμήματος Αθλητισμού του Νομικού Προσώπου αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται για τη λειτουργία του. Όπως τόνισε θα υπάρχουν αθλητικές δραστηριότητες, στίβου, ομαδικών αθλημάτων αλλά ακόμη και άλλων πιο πρωτότυπων όπως είναι το σκάκι σε συνεργασία με συλλόγους της περιοχής.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν οι ναύτες την Πρωτομαγιά

Η ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Ναυτών ) ανακοίνωσε την συμμετοχή της στην απεργία της Πρωτομαγιάς
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργιακή συγκέντρωση την 1η Μάη στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο στην ανακοίνωση του τονίζει πως η 1η Μάη είναι η ημέρα που οι εργάτες σηκώνουν ψηλά τις γροθιές τους και ενώνουν τις φωνές τους.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Ισπανία το 4ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης

Στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή
ΕΡΓΑΣΙΑ

Περιοδεία στην αγορά για την Εργατική Πρωτομαγιά

Και παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας από την Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνέντευξη Μουτζούρη σε Γερμανούς φοιτητές

Από το Πολιτικό ίδρυμα Konrad – Adenauer Stiftung
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Με αστροναύτη θα μιλήσει το 1ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης!

Στον… διαστημικό διαγωνισμό η Γ τάξη και ο όμιλος 3D Printing
ΥΓΕΙΑ

Στη Μυτιλήνη ο Αδωνις Γεωργιάδης

Θα εγκαινιάσει το νέο κτήριο του ΕΚΑΒ ο υπουργός Υγείας
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ταξίδεψαν μικρούς και μεγάλους σε μαγικούς κόσμους

Δαφιώτη και Μολυβιάτης στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Πηγής