× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ξανά και ξανά για τη σφαγή του ταύρου

«Γιατί δεν τηρήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης και την Αστυνομία η νομοθεσία στο Πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής;» ρωτά με καταγγελία της σήμερα η Πανελλήνια Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/7/2021

Ξανά και ξανά για τη σφαγή του ταύρου
Φωτο αρχείου

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στις Εισαγγελικές αρχές του Αρείου Πάγου, στην πολιτική και αστυνομική ηγεσία της χώρας αλλά και τις τοπικές αρχές προσέφυγε σήμερα η Πανελλήνια Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (μετά από επιστολή της μάλιστα της περασμένης εβδομάδας που προειδοποιούσε για το γεγονός) με την οποία και ζητά να ελεγχθούν όλοι όσοι δεν παρενέβησαν για την παράνομη όπως υποστηρίζουν τήρηση του εθίμου διαπόμπευσης του ταύρου στην Αγία Παρασκευή το περασμένο Σαββατοκύριακο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επιστολή απευθύνεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λέσβου και στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής και στη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Λέσβου.

Και κοινοποιείται  στον Εισαγγελέα και Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας και τη Μητρόπολη Μηθύμνης, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στον Επίτροπο Περιβάλλοντος και Ευζωίας ζώων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στην Ευρωβουλή.

Η επιστολή συνοδεύεται από σχετικό βίντεο που ανήρτησαν στο διαδίκτυο συμμετέχοντες στο πανηγύρι ενώ να τονίσουμε ότι σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε σε Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως στις 26 του περασμένου Ιουνίου τα πανηγύρια απαγορεύονται αφού δεν έχει εμβολιασθεί το 50% των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην επιστολή γίνεται γνωστό ότι «τελικά η περιφορά- διαπόμπευση του ταύρου έγινε στην θρησκευτική εορτή του Αγίου Χαραλάμπους, με μουσικές και λάβαρα, και κινητά να καταγράφουν και τα καφενεία με ανθρώπους και τα παιδιά τους να δουν το θέαμα, ως άλλοτε συνέβαινε με τις εκτελέσεις στις πλατείες και το λιθοβολισμό και όλα όσα έχουν καταγραφεί στην ιστορία της ανθρωπότητας ως ατυχείς πρακτικές κατ’ ελάχιστον.

Πέραν της ντροπιαστικής αυτής μεσαιωνικής εικόνας του τόπου μας, θα θέλαμε μία ενημέρωση σχετικά με το γιατί:

-δεν τηρήθηκε ο νόμος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-δεν έγινε σύλληψη των δραστών και παραπομπή σε αυτόφωρο διαδικασία

-δεν επιβλήθηκαν τα διοικητικά πρόστιμα, που ο νόμος ορίζει

-αλλά συνοδεία μάλιστα κτηνιάτρου τραβολογούσαν το ζώο σε μεγάλη απόσταση εν μέσω οχλοβοής, μουσικών, καμερών, και κόσμου προκειμένου να τηρηθεί το κάκιστο αυτό έθιμο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχουμε ήδη παραπέμψει στο νόμο, οποίος είναι πλέον καταπέλτης για την κακομεταχείρηση των ζώων και ξεκάθαρος αναφορικά με τις συνέπειες για τους παραβάτες.

Παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωσή μας κι επίσης παρακαλούμε, όπως προβείτε στις διαδικασίες ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας, ότι τέτοιου είδους πρακτικές και έθιμα που συνιστούν κακοποίηση, πρόκληση αγωνίας, και ταλαιπωρίας των ζώων, απαγορεύονται ρητά».

Και η ανακοίνωση καταλήγει;

«Είναι μεγάλη η μομφή δε για την Ελληνική Χριστιανική Εκκλησία, που άγεται και φέρεται με την τακτική του Πόντιου Πιλάτου, υποδυόμενη πως δεν ξέρει ή δεν καταλαβαίνει.

Επανειλημμένα έχουμε στείλει επιστολές στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, ο οποίος –λυπούμαστε- αλλά δείχνει να θέλει να προσπεράσει μία τεράστια αδικία εις βάρος πλασμάτων του Θεού σύμφωνα με τη Χριστιανική φιλοσοφία».

Η Πανελλήνια Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία ζητά από Αστυνομικές και Εισαγγελικές αρχές να εφαρμόσουν το νόμο και να προβούν στις δέουσες ενέργειες εναντίον όσον τηρούν «το βάρβαρο αυτό έθιμο που δυσφημεί το νησί παγκόσμια θέτοντας το σε δυσμενέστατη θέση».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Μεγάλη ανταπόκριση στις δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις

Πραγματοποιήθηκαν στον Μανταμάδο
ΧΩΡΙΑ

Πρώτο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για το νέο δρόμο που εγκαινιάστηκε χτες Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δημήτρης Μοιρασγεντής νέος Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Επίσημη πρώτη χθες Παρασκευή της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής όπου έγινε η στελέχωση των οργάνων και ο προγραμματισμός της πολιτικής δουλειάς του κόμματος εν όψει των Ευρωεκλογών
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΧΩΡΙΑ

Τα «μωβ ποτάμια» του ανοιξιάτικου Μoλύβου

Η πανδαισία των σαλκιμιών!
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λέσβο ο Κασσελάκης το Σάββατο 27 Απριλίου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα επισκεφτεί το νησί στα πλαίσια της δεκαήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ