× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Οικονομική στήριξη από τους δήμους των μικρών επιχειρήσεων»

Πρόταση από το Τμήμα Ανατολικού Αιγαίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και τον πρόεδρό του Παναγιώτη Μπαρούτη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/7/2021

«Οικονομική στήριξη από τους δήμους των μικρών επιχειρήσεων»

Τη χρηματοδότηση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που έμειναν εκτός του προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ζητά το Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικού Αιγαίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας σε επιστολή τους προς τους δήμους των νησιών μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα το τοπικό Τμήμα του Οικονομικού Επιμελητηρίου και ο πρόεδρος του Παναγιώτης Μπαρούτης,  προτείνει την ενίσχυση των επιχειρήσεων μέσω ειδικού προγράμματος το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από τους δήμους στο πρότυπο ανάλογης δράσης που έγινε από το Δήμο Πειραιά. Στην επιστολή αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Όπως είναι γνωστό η Περιφέρεια Β.Αιγαίου ολοκλήρωσε το Πρόγραμμα ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων  που επλήγησαν από την πανδημία  covid-19, χρηματοδοτώντας ,  με τη μορφή μη επιστρεπτέας  προκαταβολής, 1784 επιχειρήσεις με το συνολικό ποσό των 40.052.115 ευρώ. Δυστυχώς  το κονδύλι δεν ήταν αρκετό για να καλύψει το σύνολο των επιχειρήσεων που υπέβαλαν το σχετικό φάκελο αφήνοντας έτσι 1706 επιχειρήσεις  χωρίς χρηματοδότηση.

Δεδομένου ότι δεν διαφαίνεται πιθανή η αύξηση  κεντρικά του κονδυλίου για να μπορέσουν να ενταχθούν και επιλαχούσες επιχειρήσεις στο  Πρόγραμμα  της Περιφέρειας,  θεωρούμε ότι η πρωτοβάθμια  Αυτοδιοίκηση θα μπορούσε  να αναλάβει  σχετικές πρωτοβουλίες  ακολουθώντας το παράδειγμα  του Δήμου Πειραιά  ο οποίος  προκήρυξε Πρόγραμμα ύψους 7.000.000 ευρώ για την ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ήδη έχει επισημανθεί  είναι εφικτό  οι Δήμοι της Περιφέρειας, με συντονισμένες ενέργειες  και αφού βέβαια εξασφαλιστούν  οι αναγκαίες  κοινοτικές εγκρίσεις, να συγκεντρώσουν όσα  δεσμευμένα ποσά  έχουν παραμείνει αδιάθετα από  ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις για έργα και να τα κατευθύνουν προς τις επιχειρήσεις που δεν χρηματοδοτήθηκαν από το  Πρόγραμμα της Περιφέρειας. 

Τα ανωτέρω δεν αφορούν τους νεοσυσταθέντες δήμους Δυτικής Λέσβου και Δυτικής Σάμου.

Δεν χρειάζεται να τονιστεί πόσο σημαντική θα είναι  μια τέτοια πρωτοβουλία για τις χειμαζόμενες οικονομίες των νησιών μας . Με δυσοίωνες τις προβλέψεις για τον τουρισμό η χορήγηση ρευστότητας στις  επιχειρήσεις  θα επιδράσει πολλαπλασιαστικά στο σύνολο των κλάδων της οικονομίας», καταλήγει στην επιστολή του προς τους νησιωτικούς Δήμους το Τμήμα Ανατολικού Αιγαίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και ο πρόεδρός του Παναγιώτης Μπαρούτης.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ελαφρά μείωση της δηλωμένης ανεργίας το Μάρτιο στο Βόρειο Αιγαίο

Γυναίκες το 65% των ανέργων της χώρας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΟΡΑ

«Καμπάνες» σε 11 επιχειρήσεις για «μαϊμού» εκπτώσεις

Aνάμεσα τους και η επιχείρηση αθλητικών ειδών Cosmos Sport που έχει υποκατάστημα στη Μυτιλήνη
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανω κάτω οι πληρωμές των συνδεδεμένων επιδοτήσεων

Έκλεισε η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ για να γίνουν πληρωμές αλλά θα ανοίξει ξανά για την υποβολή κι άλλων δικαιολογητικών. Δεν πιάνει τον στόχο καταβολής 700 εκατ. ευρώ ως το Πάσχα ο ΟΠΕΚΕΠΕ.
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Welcome» Μητσοτάκη στους Τούρκους από τη Μυτιλήνη

«Είμαστε από την επιτροπή υποδοχής» τόνισε χαριτολογώντας ο πρωθυπουργός στα αγγλικά, στον πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Εκτενής συζήτηση για το καθεστώς ενίσχυσης του κόστους μεταφοράς των ζωοτροφών

Κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί, έμποροι ζωοτροφών και μεταφορείς της Λέσβου ζητούν αύξηση της ενίσχυσης για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους μεταφορά των ζωοτροφών στα νησιά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια του Aqua Blue

Δείτε τις ώρες αναχώρησης από Λαύριο και Καβάλα του πλοίου που θα εξυπηρετεί την άγονη γραμμή της Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αγανάκτηση για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις στη Λήμνο

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας από τον Έπαρχο Λήμνου, την Δήμαρχο Λήμνου και τον Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΓΟΡΑ

Πασχαλινό ωράριο στην αγορά της Μυτιλήνης

Ξεκινά την Κυριακή των Βαΐων όπου τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξανά πύλη εισόδου στην Πέτρα

Ξεκινά τη λειτουργία της για να υποδεχτεί κυρίως επισκέπτες από την Τουρκία