× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Δεν μπορούμε να σταθούμε από τη δυσοσμία ούτε μέσα στα σπίτια μας!»

Ένα πραγματικό μαρτύριο βιώνουν οι κάτοικοι της περιοχής «Έσω Πάππας» του Πλωμαρίου, τα τελευταία χρόνια εξαιτίας δυσλειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 8/7/2021

«Δεν μπορούμε να σταθούμε από τη δυσοσμία  ούτε μέσα στα  σπίτια μας!»
Φωτογραφία plomarinews.gr

Ένα σοβαρό πρόβλημα δυσοσμίας, το οποίο πιθανολογείται ότι προέρχεται από δυσλειτουργία στο δίκτυο του βιολογικού καθαρισμού, αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής Έσω Πάππας στο Πλωμάρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για μία περιοχή πολύ κοντά στη θάλασσα, όπου δραστηριοποιούνται καταστήματα, ταβέρνες ενώ υπάρχουν και αρκετά σπίτια. Δυστυχώς όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής το πρόβλημα της δυσοσμίας που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια περίπου δεν έχει αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με αποτέλεσμα να μην μπορούν κάποιες φορές να σταθούν ούτε μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι, ο Μανώλης Καραμβάσης κάτοικος στην περιοχή περιέγραψε με μελανά χρώματα το πρόβλημα ενώ σημείωσε πως ο ίδιος και άλλοι κάτοικοι της περιοχής έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη.

«Το πρόβλημα της δυσοσμίας σε έντονο βαθμό ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια περίπου. Απευθυνθήκαμε πολλές φορές στη δημοτική αρχή και συναντηθήκαμε και με τον ίδιο το δήμαρχο Στρατή Κύτελη, ο οποίος μας είπε ότι το κόστος για την επισκευή του βιολογικού καθαρισμού στο σημείο αυτό, που προφανώς υπάρχει κάποιο πρόβλημα, είναι πολύ μεγάλο για να επισκευασθεί. Μάλιστα είχαμε πει τότε πως αν μέσα στην καραντίνα, όπου δεν υπήρχε καθόλου κίνηση στο δρόμο, έστελναν ένα συνεργείο, η επισκευή θα γινόταν πολύ γρήγορα χωρίς την παραμικρή όχληση. Δεν ικανοποιήθηκε όμως ποτέ το αίτημά μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δυστυχώς η δυσοσμία είναι τόσο έντονη που κάποιες στιγμές δεν μπορούμε να πάρουμε ανάσα μέσα στα σπίτια μας. Η περιοχή μας είναι πολύ όμορφη και κοντά στη θάλασσα, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει καταστραφεί εξαιτίας της κατάστασης αυτής. Μάλιστα έχουν κλείσει και μαγαζιά που λειτουργούσαν εκεί και είναι απολύτως λογικό. Δεν μπορεί να πίνεις το ούζο και το κρασί σου με την παρέα και να μην μπορείς να πάρεις ανάσα από τη μπόχα.

Έγιναν κάποιες παρεμβάσεις πρόσφατα από αποφρακτικά μηχανήματα που ήρθαν από το Βόρεια Ελλάδα, ωστόσο αυτό δεν βελτίωσε την κατάσταση. Πλέον η μόνη μας ελπίδα είναι να προσφύγουμε νομικά για να βρούμε το δίκιο μας», σημείωσε ο Μανώλης Καραμβάσης.

Αναφερόμενος στο θέμα ο αντιδήμαρχος Πλωμαρίου Δημήτρης Βαρβαγιάννης, παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα, σημείωσε όμως,  πως αυτό εμφανίσθηκε τα τελευταία χρόνια και όχι από την αρχή λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού αφορά αποκλειστικά τη ΔΕΥΑΛ και όχι το Δήμο Μυτιλήνης. Από εκεί και πέρα έχω κάνει προσωπικά πολλές συζητήσεις με την υπηρεσία και τα στελέχη της για το πρόβλημα που υπάρχει ωστόσο και το οποίο πιθανολογείται πως σχετίζεται με την κλίση που έχει ο αγωγός στο σημείο αυτό.

Ωστόσο όταν κατασκευάσθηκε ο βιολογικός και ξεκίνησε να λειτουργεί δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και αυτό εγώ ως δήμαρχος την περίοδο εκείνη μπορώ να το διαβεβαιώσω. Πιθανολογούμε πως τα χρόνια που ακολούθησαν μετά το 2011 έγιναν ίσως κάποιες παρεμβάσεις οι οποίες προκάλεσαν πρόβλημα στο δίκτυο αποχέτευσης στο σημείο αυτό. Το τελευταίο διάστημα έγιναν παρεμβάσεις απόφραξης του δικτύου με ειδικό μηχάνημα που ήρθε από τη Θεσσαλονίκη για το σκοπό αυτό. Η κατάσταση βελτιώθηκε ωστόσο κάποιες φορές εξακολουθεί να υπάρχει δυσοσμία», επισήμανε ο αντιδήμαρχος Πλωμαρίου Δημήτρης Βαρβαγιάννης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια
ΥΓΕΙΑ

Το «ευχαριστώ» του Μανταμάδου για τα τεστ ΠΑΠ

Ανακοίνωση του προέδρου της Κοινότητας για τη γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Παίζουν θέατρο για τα παιδιά με καρκίνο

Τρεις παραστάσεις στο καφενείο «Πι» στη Μυτιλήνη για τον Σύλλογο «Φλόγα»- Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη, Αντουέλ Νάκε και τον εκπρόσωπο, Μανώλη Λαδάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας