× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πανελλαδικές: Η περιφέρεια της Λέσβου μάς έβαλε τα γυαλιά!

Χρυσές πρωτιές και εξαιρετικές βαθμολογίες από τα Λύκεια των χωριών μας

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 9/7/2021

Πανελλαδικές: Η περιφέρεια της Λέσβου μάς έβαλε τα γυαλιά!

Η σελίδα θα ανανεώνεται συνεχώς με υποψηφίους

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί οι συνθήκες της καραντίνας και του lock down στα χωριά του νησιού μας, να ήταν εξαιρετικά δύσκολες, όμως αυτό δεν εμπόδισε τα παιδιά της Γ΄ Λυκείου από όλα τα Λύκεια της επαρχίας μας, να πετύχουν χρυσές βαθμολογίες και άριστες επιδόσεις οι οποίες τους εξασφαλίζουν μία θέση  στα Πανεπιστήμια της χώρας.

Δείτε εδώ τις πρωτιές της Μυτιλήνης

Η χρυσή πρωτιά φέτος, όπως αναφέραμε σε σχετικό ρεπορτάζ ταξίδεψε στο Λύκειο των Παμφίλων με την επίδοση του Θανάση Παπατζιάμου  από την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών με 19.232 μόρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καθώς δεν ήταν εφικτή η εύρεση όλων των αριστούχων, οι υποψήφιοι που επιθυμούν να δημοσιευτούν στη σελίδα μας μπορούν να αποστέλλουν τα στοιχεία τους στο [email protected].

Στο ίδιο Λύκειο ωστόσο σημειώθηκαν πολλές αξιοσημείωτες βαθμολογίες όπως Χριστόφορου Κανδανά, από την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών με 18.093 μόρια.

Ο Χριστόφορος είναι από την Παναγιούδα, και όπως αναφέρει οι σχολές που τον ενδιαφέρουν είναι οι Σχολές Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. «Η καραντίνα με δυσκόλεψε, αρκετά, αναφέρει, βέβαια αν κάποιος την εκμεταλλευόταν σωστά, μπορούσε να επιτύχει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Η βαθμολογία του Χριστόφορου στα τέσσερα μαθήματα ήταν Έκθεση 16,6, Χημεία 18,5, Μαθηματικά 18,5 και Φυσική 18,4.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τα Πάμφιλα ξεχωρίζει κανείς και τη βαθμολογία του Μανώλη Γιαλούρη από τον Αφάλωνα ο οποίος έγραψε συνολικά 18.671 μόρια στην Ομάδα Προσανατολισμού Οικονομίας – Πληροφορικής. «Ήταν μια δύσκολη χρονιά, αναφέρει ο Μανώλης και η καραντίνα την έκανε ακόμη πιο δύσκολη. Χρειαζόταν κουράγιο και αντοχές για να ανταπεξέλθει κανείς στις δυσκολίες αι στην απομόνωση». Ο Μανώλης βάζει πλώρη για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο ή το Πανεπιστήμιο Πειραιά στο Τμήμα Διοίκησης Επιστήμης – Τεχνολογίας. Η βαθμολογία του: Έκθεση 16,9 Μαθηματικά 18,3, Πληροφορική 19,8 και ΑΟΘ 19,6.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το ίδιο Λύκειο, ο Ορέστης Γκίνης και την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, συγκέντρωσε 17.588 μόρια. Ο Ορέστης είναι από την Παναγιούδα και ενδιαφέρεται για τις πολιτικές επιστήμες. «Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά, σημειώνει ο ίδιος μιλώντας στο «Ν». Το μόνο καλό με την καραντίνα είναι ότι γλιτώσαμε τις διαρκείς μετακινήσεις στο σχολείο και στα φροντιστήρια.

 

Σημαντικές πρωτιές, όμως εξασφάλισαν και οι υποψήφιοι από το Λύκειο της Γέρας.

Εκτός από την Ειρήνη Σιμιτζή, η οποία έσπασε το φράγμα των 19 χιλιάδων μορίων στην Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών, ξεχώρισε από την Ομάδα Προσανατολισμού Επαγγελμάτων Υγείας η Αθανασία Μιχαηλέλλη. Η Νάνσυ όπως τη φωνάζουν οι φίλοι της, είναι από τον Παπάδο, συγκέντρωσε 18.495 μόρια  και βάζει πλώρη ολοταχώς για την Ιατρική η οποία θα είναι και η πρώτη της επιλογή. «Προφανώς ήταν μια δύσκολη χρονιά, σημειώνει η Νάνσυ. Ήταν μια χρονιά που εκτός από το άγχος των εξετάσεων όλοι οι υποψήφιοι επιβαρύνθηκαν και με το βάρος της πανδημίας και τη γενικότερη αστάθεια που επικρατούσε. Προσωπικά με στήριξε η οικογένειά μου, και οι καθηγητές μου σε σχολείο και φροντιστήριο που πίστεψαν σε μένα και με βοήθησαν.

Ξεχωριστή θέση στον κατάλογο των αριστούχων της Γέρας έχει και ο Έρικ Καγιάτσκα παιδί μεταναστών το οποίο γεννήθηκε και μεγάλωσε στον τόπο μας. Ο Έρικ από την Ομάδα Προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής, συγκέντρωσε 18.531 μόρια και όπως αναφέρει ενδιαφέρεται για σχολές Πληροφορικής και Οικονομίας. «Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για μένα, διότι εκεί που είχαμε προσαρμοσθεί σε ένα ρυθμό καθημερινότητας, η καραντίνα ανέτρεψε όλο το πρόγραμμά μας. Η τηλεκπαίδευση προσωπικά με κούρασε, όμως οφείλουμε να συγχαρούμε όλους τους εκπαιδευτικούς που με υπομονή κατάφεραν να μας στηρίξουν και να περάσουμε αυτή τη δύσκολη χρονιά. Η βαθμολογία του Έρικ είναι 19,7 στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, 18,4 στα Μαθηματικά, 16,8 στην Έκθεση και 18,9 στην Πληροφορική.

Στην Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών από το Λύκειο της Γέρας ξεχωρίζει και η Μαρία Χατζέλλη η οποία συγκέντρωσε 17.304 μόρια. «Το διάβασμα ήταν η προτεραιότητά μου, γι’ αυτή τη δύσκολη χρονιά, σημειώνει η Μαρία. Όλα τα μαθήματα και τα φροντιστήρια ήταν διαδικτυακά κάτι το οποίο ήταν πρωτόγνωρο για όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. Η Μαρία προς το παρόν είναι αρκετά μπερδεμένη και δεν έχει αποφασίσει ακόμη ποια σχολή θα δηλώσει πρώτη στο μηχανογραφικό της.

Πολύ καλές επιδόσεις όμως πέτυχαν και οι μαθητές του Λυκείου στο Ίππειος.

Ξεχωρίσαμε τη βαθμολογία της Παναγιώτας Στρογγυλού από τα Κεραμειά η οποία από την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, πέτυχε βαθμολογία 17,521 μορια. Η ίδια αναφέρει ότι ήταν μια δύσκολη χρονιά με πολλές θυσίες και κούραση, ωστόσο σημειώνει πως η καραντίνα για όσους ήθελαν να αφοσιωθούν στο διάβασμά τους, λειτούργησε επικουρικά. Η ίδια βάζει πλώρη για σχολές Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και πιθανόν Νομική Κομοτηνής.

Εξαιρετικές βαθμολογίες όμως εξασφάλισαν και οι υποψήφιοι από το Λύκειο της Πέτρας.

Σε αυτό ξεχωρίσαμε μεταξύ άλλων τη Νίκη Δρακούλα με 17.922 μόρια από την κατεύθυνση Ανθρωπιστικών Σπουδών, η οποία βάζει πλώρη για την Αγγλική Φιλολογία. Η Νίκη είναι από την όμορφη Στύψη και όπως αναφέρει η χρονιά φέτος γι’ αυτή είχε πολλές δυσκολίες και προβλήματα. «Η καραντίνα προσωπικά δεν με βοήθησε. Αντίθετα θεωρώ ότι αυτή η απομόνωση ήταν εξαιρετικά πιεστική και ανιαρή. Χρειαζόταν μεγάλη προσήλωση στο στόχο για να μπορέσει κανείς να τα καταφέρει».

Από το ίδιο χωριό, τη Στύψη και το Λύκειο της Πέτρας, ξεχωρίζει και Στρατής Πιτσούλης από την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών ο οποίος συγκέντρωσε 17.893 μόρια. Ο Στρατής βάζει πλώρη για το Πολυτεχνείο και όπως λέει ο ίδιος αφήνει πίσω του τις δυσκολίες της χρονιάς που πέρασε. «Ήταν μια δύσκολη χρονιά, λόγω των καταστάσεων που βιώσαμε όλοι μας. Το μυστικό της επιτυχίας νομίζω είναι ο σωστός προγραμματισμός και το συστηματικό διάβασμα. Ο Στρατής εξασφάλισε εξαιρετικές βαθμολογίες σε Μαθηματικά 19,2, Φυσική 19,1 και Χημεία 18,9.

 

Χρυσές πρωτιές και για το Λύκειο του Πλωμαρίου, όπου ξεχώρισαν άριστες βαθμολογίες και ξεχωριστές προσωπικότητες παιδιών.

Η Μυρτώ Μιχαλέλη από την Ομάδα Προσανατολισμού Επαγγελμάτων Υγείας,  με 18.044 μόρια βάζει για το Βιολογικό Αθήνας και όπως μας λέει η ίδια αυτή την περίοδο προσπαθεί να ηρεμήσει και να ξεκουραστεί μετά από μια δύσκολη και πιεστική χρονιά.

«Ήταν μια αγχωτική χρονιά. Βέβαια η καραντίνα από πολλές απόψεις μας ωφέλησε διότι δεν χρειαζόταν να κάνουμε τόσο πολλές μετακινήσεις, αφού όλα γινόταν διαδικτυακά τόσο το σχολείο όσο και το φροντιστήριο». Οι καλύτερες βαθμολογίες που πέτυχε η Μυρτώ είναι στη Βιολογία 19,6 και στη Φυσική 18,2.

Πολύ καλή επίδοση εξασφάλισε και η Ραφαέλα Σεχάι η οποία συγκέντρωσε 17.609 μόρια. Η ίδια όπως λέει ενδιαφέρεται κυρίως για επαγγέλματα υγείας, όπως η φαρμακευτική, η βιοιατρική, η βιολογία κ.λπ. «Η καραντίνα επιδείνωσε κατά πολύ την κατάσταση. Δεν μπορώ να πω ότι πέρασα καλά. Πολλές ώρες διάβασμα, κλεισούρα στο σπίτι και συνεχής πίεση. Ευτυχώς στο τέλος, όλα πήγαν καλά». Η καλύτερη επίδοση της Ραφαέλας ήταν στο μάθημα της Φυσικής όπου έγραψε χρυσό εικοσάρι (20) και στη Βιολογία 18,1.

Για τη Σχολή Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος, βάζει πλώρη ο Ευφραίμ  Ψαριανός ο οποίος σημειώνει ότι γι’ αυτόν καθώς και για όλα τα παιδιά που επιλέγουν σχολές στρατού και Σωμάτων Ασφαλείας, υπάρχουν επιπλέον προκλήσεις και δυσκολίες αφού διαγωνίζονται και σε αθλήματα. «Είναι αυτό που έλεγαν οι πρόγονοί μας, «νους υγιής, εν σώματι υγιή». Μέσα στην καραντίνα εκτός από το διάβασμα έπρεπε να βρει κανείς χρόνο και για τις προπονήσεις των αθλημάτων. Το πάθος όμως για το στόχο πιστεύω ότι με βοήθησε να πετύχω και να φτάσω εδώ που έφτασα». Ο Ευφραίμ συγκέντρωσε συνολικά 17.130 μόρια στην Ομάδα Προσανατολισμού Οικονομίας- Πληροφορικής  ενώ η καλύτερη βαθμολογία του ήταν στην Πληροφορική 19,8 και στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας 19,3.

Πολύ καλή βαθμολογία εξάλλου πέτυχε και η δίδυμη αδελφή του Ευφραίμ, η Κατερίνα Ψαριανού στην Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών με 16.595 μόρια.

 Πολύ καλή επίδοση εξασφάλισε και ο Απόστολος Γανώσης μαθητής του Λυκείου Πλωμαρίου από την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, που συγκέντρωσε 16.245 μόρια. Όπως ο ίδιος αναφέρει: "Ο εγκλεισμός ήταν δύσκολος, αλλά όποιος ήθελε πραγματικά να πετύχει τον στόχο του μπορούσε να τα καταφέρει". Οι καλύτερες βαθμολογίες που πέτυχε ο Αποστόλης ήταν το είκοσι (20) στο μάθημα της Κοινωνιολογίας και το 19,2 στο μάθημα της Ιστορίας.

Χρυσές βαθμολογίες, που ξεπερνούν τα 18 χιλιάδες μόρια συναντά κανείς και στο Λύκειο της Αγιάσου.

Εκεί η Μαριάνθη Αλεντά από την κατεύθυνση Ανθρωπιστικών Σπουδών συγκέντρωσε 18.882 μόρια. Η Μαριάνθη όπως μας είπε ενδιαφέρεται κυρίως για την Αγγλική Φιλολογία, ωστόσο θα εξετάσει και άλλες επιλογές έως ότου συμπληρώσει το μηχανογραφικό της. «Η καραντίνα για μένα ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος. Η πιο δύσκολη φάση  ήταν όταν νόσησα από κορονοϊό, μαζί με όλη μου την οικογένεια. Εκδήλωσα όλα τα συμπτώματα και είχα πυρετό για πολλές μέρες, αυτό με καθυστέρησε αρκετά και μου δημιούργησε επιπλέον προβλήματα, ευτυχώς στο τέλος όλα πήγαν καλά». Οι καλύτερες επιδόσεις της Μαριάνθης ήταν σε Κοινωνιολογία και Ιστορία όπου έγραψε 19,7 και στα δύο.

Ολοταχώς για τη σχολή Ευελπίδων βάζει πλώρη ο Στρατής Κουρβανιός ο οποίος στην Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών, συγκέντρωσε 18.762 μόρια. Ο ίδιος νιώθει την ανάγκη να πει ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους τους εκπαιδευτικούς σχολείου και φροντιστηρίου που τον στήριξαν και τον βοήθησαν ώστε να φτάσει το στόχο του. «Είναι δύσκολα χωρίς την ανθρώπινη επαφή, μέσω της οθόνης ενός υπολογιστή. Γι’  αυτό πιστεύω ότι ο ρόλος των καθηγητών σε αυτή τη φάση είναι πολύ σημαντικός».  

Για Σχολές Λιμενικού και Αστυνομίας, βάζει πλώρη ο Γιώργος Αξιομακάρου, ο οποίος έδωσε εξετάσεις για τρίτη φορά φέτος. Ο Γιώργος από την Ομάδα Προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής συγκέντρωσε 18.238 μόρια. «Είχα συνηθίσει από πέρυσι στους ρυθμούς της καραντίνας και δεν δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα. Συγκεντρώθηκα στο στόχο μου, άλλωστε ήταν πιο ξεκάθαρα τα πράγματα για μένα αφού ήθελα αποκλειστικά Σώματα Ασφαλείας. Πέρυσι είχα περάσει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, όμως είπα να δώσω μια ακόμη ευκαιρία στα όνειρά μου, ευτυχώς όλα πήγαν καλά.

Στο Λύκειο Πολιχνίτου, συναντά κανείς την Ραφαέλα Κούτσικου, ένα κορίτσι που ετοιμάζεται κυριολεκτικά να πετάξει στα σύννεφα.

Η Ραφαέλα μένει στα Βατερά και κατάφερε να συγκεντρώσει 18.802 μόρια, από την κατεύθυνση Θετικών Σπουδών. Η ίδια όπως μας είπε θέλει  να περάσει στη σχολή Ικάρων.

Στη φυσική η Ραφαέλα πήρε χρυσό εικοσάρι και  όπως λέει, αν και  η καραντίνα τη δυσκόλεψε αρκετά με επιμονή και προσπάθεια κατάφερε να πετύχει το στόχο της.

Από το Λύκειο Αντισσας ξεχωρίζει κανείς τον Δημήτρη Τιμολέων με 18.712 μόρια.

Ο Δημήτρης παρά τις δυσκολίες της καραντίνας κατάφερε να συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό μορίων και να αγγίξει τους στόχους του. Οι καλύτερες επιδόσεις του ήταν σε Οικονομία και Πληροφορική όπου έγραψε 19,5.  

 

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Έρχεστε να θαυμάσετε τα αποτελέσματα της καταστροφικής σας πολιτικής;»

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου «υποδέχεται» τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξανά πύλη εισόδου στην Πέτρα

Ξεκινά τη λειτουργία της για να υποδεχτεί κυρίως επισκέπτες από την Τουρκία
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εκσυχρονίζεται ο Παιδικός Σταθμός Παμφίλων

Δημοπρατείται από το Δήμο Μυτιλήνης το έργο προσαρμογής του στις προδιαγραφές του ΠΔ 99/2017