× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Μεγάλη ανάσα για την οικονομία των νησιών τα 9 επιπλέον εκατομμύρια του Leader»

Ικανοποιημένη η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ο αντιπεριφερειάρχης Πανάγος Κουφέλος από την επιπλέον χρηματοδότηση στο πρόγραμμα Leader

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/7/2021

«Μεγάλη ανάσα για την οικονομία των νησιών τα 9 επιπλέον εκατομμύρια του Leader»

 Μεγάλη ανάσα για την τοπική οικονομία χαρακτηρίζει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου την επιπλέον χρηματοδότηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μέσω προγραμμάτων  Leader, στα οποία αξιολογήθηκαν  ιδιωτικές επενδύσεις, με 9 εκατομμύρια ευρώ πλέον του αρχικού σχεδιασμού της Κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση,  επιχειρήσεις οι οποίες κρίθηκαν και αξιολογήθηκαν ως ικανές για να χρηματοδοτηθούν καθώς πληρούσαν τα κριτήρια, χωρίς όμως να αρκεί ο αρχικός προϋπολογισμός, θεωρήθηκαν ως επιλαχούσες.

«Κατόπιν πιέσεων και συνεχών επαφών του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κώστα Μουτζούρη και του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Λέσβου με αρμοδιότητα στον Πρωτογενή Τομέα, πλέον των 60 επιχειρήσεων στη Λέσβο και 14 επιχειρήσεων στη Λήμνο από τα 50 εκατομμύρια που διατέθηκαν  επιπλέον του αρχικού σχεδιασμού στις 13 Περιφέρειες της χώρας, τα 9.2 εκ. δόθηκαν στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την ένταξη αυτών των επιχειρήσεων στα προγράμματα Leader.

 Μία τεράστια επιτυχία, μία ουσιαστική εισροή χρημάτων που θέτει τα νησιά μας σε πλεονεκτική θέση και σηματοδοτεί  την αρχή μίας προσπάθειας κινητοποίησης των τοπικών κοινωνιών μας, για την διεκδίκηση και αξιοποίηση πόρων με στόχο  το άλμα ανάπτυξης στο Βόρειο Αιγαίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λέσβου με αρμοδιότητα στον Πρωτογενή Τομέα  Πανάγος Μ. Κουφέλος δήλωσε:

 «Με απόλυτη πίστη στο ανθρώπινο δυναμικό μας στον πρωτογενή τομέα, με εξαιρετική συνεργασία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, καταφέραμε  στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να έχουμε εισροή κεφαλαίων μέσω των αναπτυξιακών προγραμμάτων Leader πλέον του αρχικού σχεδιασμού της Κυβέρνησης. Συνολικά στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου   κυρίως για ιδιωτικές επενδύσεις, κινητοποιούνται πόροι άνω των 31 εκ. ευρώ, που αποτελούν πνεύμονα για την αγορά, ενίσχυση για τον πρωτογενή τομέα και τον  κλάδο της μεταποίησης και ανάπτυξη για την αγροτική οικονομία και  τον τόπο μας.

Διεκδικήσαμε και έτσι εξασφαλίσαμε επιπλέον χρηματοδοτήσεις δίνοντας  αναπτυξιακή ώθηση στην ύπαιθρο, σε μια περίοδο, που το έχει ανάγκη η τοπική, περιφερειακή και εθνική οικονομία. Η Περιφέρεια μας στηρίζοντας  την επιχειρηματικότητα διεκδίκησε  και  εξασφάλισε  έγκριση επενδυτικών σχεδίων ως αντισταθμιστικά οφέλη στην πανδημία, στο μεταναστευτικό, στην οικονομική κρίση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θέλω να συγχαρώ  και να ευχαριστήσω από καρδιάς, τις Αναπτυξιακές Εταιρίες που κατάφεραν να φέρουν σε πέρας με επιτυχία την υλοποίηση των προγραμμάτων, τα οποία αποτελούν  πολύτιμο αναπτυξιακό εργαλείο και πυρήνα για τοπική ευημερία.

Στηρίζουμε δυναμικά με όραμα και στρατηγική την Ύπαιθρο και τους ανθρώπους μας, τους ανθρώπους των νησιών μας.

 Σχεδιάζουμε  και υλοποιούμε την Τοπική Ανάπτυξη βασισμένη στις ανάγκες της κάθε περιοχής, αναδεικνύοντας την τοπική ταυτότητα, την καινοτομία, τη συνεργασία, την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων των κατοίκων των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των φυσικών γεωπολιτιστικών πλεονεκτημάτων μας. Μαθαίνουμε και αποκτάμε ανθεκτικότητα και βρίσκουμε λύσεις στις προκλήσεις των καιρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Η συμβολή και συνεργασία των Αναπτυξιακών εταιρειών  με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας  Βορείου Αιγαίου και το ανθρώπινο δυναμικό της, ο σχεδιασμός και η δυναμική παρουσία  του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κου Κώστα Μουτζούρη και η παρέμβαση του Βουλευτή κου Χαράλαμπου Αθανασίου, μεγιστοποίησε  το αποτέλεσμα  υπέρ του αγροδιατροφικού τομέα και εν γένη υπέρ της οικονομίας των νησιών μας.

Συνεχίζουμε δυναμικά  χτίζοντας σε στέρεες βάσεις το μέλλον της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Ενωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ στη μάχη των ευρωεκλογών

Αποθεωτικό χειροκρότημα στον Αλέξη Τσίπρα μετά την αναφορά του ονόματος του από Κασσελάκη -Ανακοινώθηκαν τα 5 τελευταία ονόματα των υποψηφίων της ευρωλίστας,ανάμεσα τους και η αγωνίστρια του Πολυτεχνείου Μέλπω Λακατσά
ΕΛΛΑΔΑ

Από τον ρεπόρτερ του 19ου αιώνα στη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης

Ημερίδα από την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων, το Μουσείο Τύπου και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σεισμός στη Σάμο

Μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια του Aqua Blue

Δείτε τις ώρες αναχώρησης από Λαύριο και Καβάλα του πλοίου που θα εξυπηρετεί την άγονη γραμμή της Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αγανάκτηση για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις στη Λήμνο

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας από τον Έπαρχο Λήμνου, την Δήμαρχο Λήμνου και τον Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου
ΕΛΛΑΔΑ

Όχι στον φασισμό και τον πόλεμο

Ανακοίνωση του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967 – 1974 για την συμπλήρωση 57 ετών από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτο δρομολόγιο του Νήσος Σάμος

Θα αναχωρήσει το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Απριλίου από Μυτιλήνη για Λήμνο και Καβάλα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν για πλαστογραφία

Ένα ζευγάρι αλλοδαπών που ταξίδευε με πλοίο από Μυτιλήνη προς Χίο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η Περιφερειακή Αρχή σε ρόλο πλασιέ των νησιών»

Αρνητική η Λαϊκή Συσπείρωση στη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση Real Estate Expo
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η βίζα των Τούρκων είναι δικό μας επίτευγμα»

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης μιλά στο «Ν» για την βίζα express, τις εξωστρεφείς δράσεις, τα μεγάλα έργα, τα ομοφοβικά σχόλια και τη μήνυση
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα