× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στους Βουρλιώτες

«Τα πράγματα δεν είναι εύκολα» δηλώνει ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/7/2021

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στους Βουρλιώτες

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 13:40 το μεσημέρι της Πέμπτης (15/7) σε δασική έκταση στην περιοχή Βουρλιώτες με τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου Γιώργο Στάντζο να τονίζει ότι «τα πράγματα δεν είναι εύκολα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Η φωτιά καίει σε δύσβατη περιοχή προς τη θέση Μάνα Κοκκαρίου. Λόγω των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις, με αποτέλεσμα να αναπτυχθεί ένα ισχυρό μέτωπο σε μία δύσβατη περιοχή με πυκνή βλάστηση όπου είναι πολύ δύσκολη η πρόσβαση στις επίγειες δυνάμεις. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η πυρκαγιά έφθασε του Μυτηληνιού, στην περιοχή Γιάννου. Παρατηρήθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε Καρλόβασι και Μαραθόκαμπο.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης έφτασε προειδοποίηση της πολιτικής προστασίας μέσω του 112 για τους κατοίκους στις περιοχές Μυτιληνιών, Βουρλιωτών, Μαυρατζαίων να είναι σε επαγρύπνηση εξαιτίας της φωτιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Προληπτικά, εκκενώθηκαν δύο ξενοδοχεία και τρείς κατοικίες στη περιοχή Άγιος Φανούριος. Από αέρος επιχείρησαν λίγο πριν βραδιάσει αεροσκάφη και ελικόπτερα, ωστόσο η φορά των ανέμων ανησυχεί ιδιαίτερα την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Το απόγευμα της Πέμπτης η πυροσβεστική προχώρησε σε προληπτική εκκένωση δύο ξενοδοχείων και σπιτιών που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς με τη συνδρομή του δήμου Ανατολικής Σάμου. Σύμφωνα με πληροφορίες απομακρύνονται συνολικά 210 άτομα, 168 από το ένα ξενοδοχείο και 42 από το δεύτερο.

Για την κατάσβεσή της από αέρος επιχειρούσαν τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Στο έδαφος επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα αλλά και εθελοντές με πέντε οχήματα και βυτιοφόρα των Δήμων του νησιού. Ας σημειωθεί ότι στη Σάμο πνέουν άνεμοι εντάσεως 3 - 5 μποφόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με επείγουσα ανακοίνωση του ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, επειδή η πυρκαγιά πλησιάζει σε σημείο υδροδότησης, καλεί για την ελάχιστη χρήση πόσιμου νερού στην ευρύτερη περιοχή του Κοκκαρίου καθώς και στην πόλη της Σάμου.


Ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής, Ιωάννης Σταμούλης, συντονιστής Επιχειρήσεων σε Αιγαίο και Κρήτη χαρακτήρισε «δύσκολη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί». Όπως είπε «είναι διάσπαρτες οι εστίες της πυρκαγιάς στους Βουρλιώτες, και η πυρκαγιά λόγω των ανέμων έχει κατεύθυνση νότια, προς το βουνό».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Σημαντικές αλλαγές στις φορολογικές δηλώσεις των αγροτών

Δείτε εδώ τι προβλέπει η εγκύκλιο που εξέδωσε η ΑΑΔΕ
ΕΛΛΑΔΑ

Βόρειο Αιγαίο: Αύξηση 38,8% των πιστώσεων για τα σχέδια βελτίωσης

Στα 304,9 εκατ. ευρώ οι συνολικές πιστώσεις του προγράμματος για όλη την χώρα, 13,8 εκατ. ευρώ διατίθενται για το Βόρειο Αιγαίο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Σημαντικές επισκέψεις στο Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ

Tο στέλεχος της γενικής γραμματείας Επικοινωνίας Παντελής Ορφανίδης, ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Νίκος Μπακουνάκης και η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ Ιωάννα Κωσταρέλλα επισκέφθηκαν πρόσφατα το Μουσείο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων λόγω καιρού

Δείτε εδώ πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια των πλοίων Group Attica για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνέντευξη Μουτζούρη σε Γερμανούς φοιτητές

Από το Πολιτικό ίδρυμα Konrad – Adenauer Stiftung
ΕΛΛΑΔΑ

Αντιμέτωποι με κατάσχεση 1,5 εκατ. οφειλέτες της Εφορίας

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ οι οφειλέτες ανέρχονται σε 3.878.712, ενώ έχουν ήδη ληφθεί αναγκαστικά μέτρα (κατασχέσεις) σε 1.506.75 πολίτες
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αλλαγές στα δρομολόγια του Hellenic Highspeed

Τετάρτη αντί Τρίτη θα αναχωρήσει το πλοίο από την Καβάλα
ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση για το παστούρωμα των ζώων

Κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. με πρωτοβουλία της βουλευτή του κόμματος Έλενας Ακρίτα
ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Προβληματική η υγειονομική κάλυψη των νησιών

Πολύ μεγάλη η λίστα με τις κενές θέσεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.
ΕΛΛΑΔΑ

Συζήτηση για το μέλλον της δημοσιογραφίας

Διοργανώθηκε από την ΕΣΗΕΠΗΝ, το Μουσείο Τύπου της Ένωσης και το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Κ. Μητσοτάκης «επιστρατεύει» τους υπουργούς για τις Ευρωεκλογές

Δείτε ποιος υπουργός «χρεώθηκε» την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στις 11:00 το βράδυ θα αναχωρήσει το «Νήσος Σάμος»

Η βλάβη στη μηχανή το βράδυ του Σαββάτου αναστάτωσε τα δρομολόγια του πλοίου