× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ανω κάτω το Βουναράκι εξαιτίας της κεραίας

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της πυκνοκατοικημένης αυτής γειτονιάς, οι οποίοι προσφεύγουν στη δικαιοσύνη για να εμποδίσουν την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε σπίτι λίγα μέτρα από αθλητικό χώρο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/7/2021

Ανω κάτω το Βουναράκι εξαιτίας της κεραίας
Φωτο αρχείου

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα στο Βουναράκι της Μυτιλήνης,  οι οποίοι πριν από μερικές ημέρες ανακάλυψαν ότι ένας γείτονάς τους, ετοιμάζεται σε συνεννόηση με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, να βάλει κεραία σε διπλοκατοικία στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο κάτοικος της περιοχής Νίκος Αμπελικιώτης, περιέγραψε το χρονικό της υπόθεσης και τις ενέργειες στις οποίες έχουν προχωρήσει οι περίοικοι για να αποτρέψουν την εγκατάσταση της κεραίας.

Αρχικά όπως σημείωσε, χωρίς να υπάρξει καμία ενημέρωση, είτε από τον ιδιοκτήτη είτε από το Δήμο , είτε από οποιονδήποτε άλλο φορέα, είχαν μία μέρα ένα συνεργεία το οποίο τοποθετούσε καλώδια υψηλής τάσης ρεύματος και περίεργο εξοπλισμό για τα δεδομένα της περιοχής. «Όταν ρωτήσαμε τι ακριβώς συμβαίνει, μας είπαν ότι ο ιδιοκτήτης θέλει να βάλει στο οίκημά του, επιμέρους μετρητές για να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ενοικιαστές  του.  Αρχικά πιστέψαμε σε αυτή την εκδοχή, γρήγορα όμως διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για ένα τεράστιο ψέμα και ότι στόχος ήταν η τοποθέτηση κεραίας στο συγκεκριμένο σπίτι, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά μιας ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένης γειτονιάς, δίπλα σε ένα γήπεδο που συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό νέων ανθρώπων όλες τις ώρες της ημέρας».

Οι κάτοικοι της περιοχής προσέφυγαν στο Δήμο για να ενημερωθούν και από εκεί διαπίστωσαν ότι η πολεοδομία είχε δώσει τις απαραίτητες αδειδοτήσεις, ωστόσο όπως σημειώνει ο Νίκος Αμπελικώτης απομένουν ακόμη πολλές εκκρεμότητες και αδειοδοτήσεις που δεν έχουν παρθεί για την τοποθέτηση της κεραίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η γειτονιά μας αποτελείται από ανθρώπους του μόχθου και συνταξιούχους, οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε τη δυνατότητα για πολυδάπανους δικαστικούς αγώνες και προσφυγές, όμως καταφέραμε να συγκεντρώσουμε 400 ευρώ και να αναθέσουμε την υπόθεση σε δικηγόρο ο οποίος κατέθεσε Ασφαλιστικά Μέτρα. Δυστυχώς δεν εκδόθηκε προσωρινή διαταγή και η εξέταση της υπόθεσής μας θα γίνει τον Οκτώβριο, επισημαίνει ο Νίκος Αμπελικιώτης. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας και καλούμε το Δήμο Μυτιλήνης να υπερασπιστεί τα δίκαια αιτήματα μας και να μην αφήσει την εταιρεία να προχωρήσει στην εγκατάσταση της κεραίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά καιρούς στην περιοχή Μυτιλήνης, προκύπτουν ζητήματα που αφορούν στην τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας εντός του αστικού ιστού, σε οικόπεδα, ταράτσες κατοικιών κ.λπ. Τα πιο πρόσφατα παραδείγματα τέτοιων υποθέσεων είναι η κεραία στην περιοχή της Καλλιθέας η τοποθέτηση της οποίας απετράπη τελικά χάρη στην επιμονή των κατοίκων οι οποίοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και η κεραία στον Αφάλωνα. Και στις δύο περιπτώσεις οι κάτοικοι κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα τα οποία δικαίωσαν τις απόψεις και τα επιχειρήματά τους, διαφορετικά κατά περίπτωση, και απέτρεψαν την τοποθέτηση της κεραίας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Πρώτο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για το νέο δρόμο που εγκαινιάστηκε χτες Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δημήτρης Μοιρασγεντής νέος Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Επίσημη πρώτη χθες Παρασκευή της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής όπου έγινε η στελέχωση των οργάνων και ο προγραμματισμός της πολιτικής δουλειάς του κόμματος εν όψει των Ευρωεκλογών
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΧΩΡΙΑ

Τα «μωβ ποτάμια» του ανοιξιάτικου Μoλύβου

Η πανδαισία των σαλκιμιών!
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λέσβο ο Κασσελάκης το Σάββατο 27 Απριλίου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα επισκεφτεί το νησί στα πλαίσια της δεκαήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη