× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Oxygen Academy: «Ένα club παιδιών με πρόσβαση στο μέλλον»

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής περιόδου 2021-2022»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/7/2021

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Oxygen Academy: «Ένα club παιδιών με πρόσβαση στο μέλλον»

Η δημιουργική απασχόληση των παιδιών τις ώρες μετά το σχολείο ή τις ημέρες των διακοπών αποτελεί ομολογουμένως έναν μεγάλο πονοκέφαλο, για τους γονείς και κυρίως τους εργαζόμενους οι οποίοι σε περίπτωση που δεν έχουν βοήθεια από συγγενείς αναγκάζονται να πληρώνουν μεγάλα ποσά για την φύλαξη των παιδιών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναζητώντας κανείς λύση στο πρόβλημα αυτό, αντιλαμβάνεται ότι μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και σοβαρή πρόταση για το νησί της Λέσβου είναι το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης  Oxygen Academy, το οποίο διαθέτει τρεις διαφορετικούς χώρους σε Μυτιλήνη και Καλλονή για συνολική και ολοκληρωμένη απασχόληση των παιδιών, όλους τους μήνες και τις εποχές του χρόνου.

Το ΚΔΑΠ Oxygen Academy είναι το πρώτο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης στο νησί και έχει επιδείξει αξιόλογη δραστηριότητα τόσο στα χειμερινά προγράμματα απασχόλησης όσο και στα  προγράμματα των θερινών διακοπών με μία σειρά πρωτοποριακών δραστηριοτήτων, που ανοίγουν τους ορίζοντες των παιδιών αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον ελεύθερο χρόνο τους.

 Αναφερόμενος ο υπεύθυνος του Oxygen Academy, Τάσος Μπαλής στις προοπτικές της νέας εκπαιδευτικής περιόδου που ξεκινά από το Σεπτέμβριο τονίζει μεταξύ άλλων ότι η αγαπημένη «Ακαδημία» των παιδιών, φέτος έχει σχεδιάσει και ετοιμάζεται να υλοποιήσει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα το οποίο καλύπτει τόσο την μελέτη και την προετοιμασία των παιδιών για το σχολείο, όσο και τις ανάγκες τους για δραστηριότητες  σωματικής άσκησης και πνευματικής δραστηριοποίησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το Oxygen Academy», σημειώνει ο Τάσος Μπαλής, «παίρνει το παιχνίδι στα σοβαρά»… Λειτουργεί με σεβασμό και αγάπη για τα παιδιά και τις οικογένειές τους και προσπαθεί κάθε χρόνο να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες πάντα με γνώμονα τα σύγχρονα προγράμματα και τις νέες τάσεις εκπαίδευσης και δημιουργικής απασχόλησης».

Το νέο πρόγραμμα

Η νέα σεζόν στο Oxygen Academy ξεκινά από το Σεπτέμβριο και οι ώρες λειτουργίας του θα είναι από τις 2 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ. Απασχολεί παιδιά από 5 έως 12 ετών και το πρόγραμμα είναι οργανωμένο σε δύο βάρδιες ανάλογα με τις ανάγκες κάθε οικογένειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται η μελέτη και η προετοιμασία για την επόμενη μέρα του σχολείου με μαθηματικούς και φιλολόγους οι οποίοι στηρίζουν και βοηθούν τα παιδιά να κάνουν τα μαθήματά τους και να λύσουν τυχόν απορίες τους.

Σημαντική θέση στο πρόγραμμα του Oxygen Academy έχουν και οι δραστηριότητες ρομποτικής και stem οι οποίες αποτελούν τη νέα τάση στην εκπαιδευτική διαδικασία, η οποία μέσα από τη διερευνητική μάθηση βοηθά τα παιδιά να εξοικειωθούν με έννοιες της φυσικής, της χημείας και άλλων επιστημών.

Παράλληλα συνεχίζονται κανονικά τα προγράμματα σωματικής άσκησης και δραστηριότητας, με χορό, γυμναστική, ζούμπα, δοκιμασίες τύπου survivor και άλλα ενδιαφέροντα τμήματα, που κρατούν τα παιδιά μας σε καλή φυσική κατάσταση, εκτονώνοντας παράλληλα με θετικό και δημιουργικό τρόπο την ενέργειά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τρεις χώροι σε Μυτιλήνη και Καλλονή

Το Oxygen Academy, διαθέτει πλέον τρεις διαφορετικούς χώρους, οι οποίοι φιλοξενούν τα παιδιά ανάλογα με την ηλικία και την περιοχή που μένουν. Στη Μυτιλήνη υπάρχουν δύο χώροι φιλοξενίας, ο χώρος στην προκυμαία Μυτιλήνης και ο νέος χώρος στη Χρυσομαλλούσα.

Στην Καλλονή το Oxygen  Academy, διαθέτει ένα σύγχρονο μεγάλο χώρο φιλοξενίας των παιδιών στο κέντρο της πόλης δίπλα στην Αστυνομία, ο οποίος διαθέτει μεγάλη αυλή για υπαίθριες δραστηριότητες.

Άνοιξε το ΕΣΠΑ

Πλέον με το πρόγραμμα   «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής περιόδου 2021-2022», οι ενδιαφερόμενες οικογένειες μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις τους και να φιλοξενηθούν εντελώς δωρεάν τα παιδιά τους από το Σεπτέμβριο έως και τον Ιούλιο στα προγράμματα του  Oxygen  Academy.

Όπως αναφέρει ο Τάσος Μπαλής οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με την Ακαδημία για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τον τρόπο που θα γίνουν οι αιτήσεις.

«Φέτος το Oxygen  Academy θα κάνει τη μεγάλη διαφορά δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερες οικογένειες να συμμετέχουν τα παιδιά τους στα προγράμματά μας. Επειδή στο πλαίσιο του προγράμματος  του ΕΣΠΑ υπάρχουν δικαιούχοι οποίοι αν και με πλήρη φάκελο δεν επιλέγονται τελικά, αποφασίσαμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους τους δικαιούχους του προγράμματος ακόμη και αν δεν επιλεγούν, να έρθουν στο Κέντρο μας, προσφέροντας τους προνομιακές τιμές. Έτσι λοιπόν ακόμη και αν ο πλήρης φάκελος μιας οικογένειας δεν επιλεγεί στο πρόγραμμα, εμείς δίνουμε μεγάλη έκπτωση στα παιδιά αυτά ώστε να μπορέσουν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα της Ακαδημίας μας».

Το δεύτερο σημαντικό πλεονέκτημα που προσφέρει το Oxygen  Academy στις οικογένειες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ είναι ότι τα παιδιά τους θα μπορούν το καλοκαίρι, να φιλοξενηθούν εντελώς δωρεάν στα προγράμματα του Oxygen Academy και στις θερινές δραστηριότητες που γίνονται στην πλαζ  Τσαμάκια και οι οποίες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς, αφού προσφέρουν στα παιδιά την καλοκαιρινή ξενοιασιά σε συνδυασμό με πλούσιες δημιουργικές δραστηριότητες», σημειώνει ο Τάσος Μπαλής.

Οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ μπορούν να επικοινωνούν με το Oxygen  Academy στο τηλέφωνο 22510-26970. Οι αιτήσεις ξεκίνησαν χθες Δευτέρα 19 Ιουλίου και ολοκληρώνονται την Τρίτη στις 3 Αυγούστου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Bόλτα στο σπήλαιο του Αγίου Φίλιππου στο φαράγγι της Θερμής

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
ΓΕΥΣΗ

Platinum διάκριση για το Ούζο Βαρβαγιάννη

Στα Chefs’ Choice Awards 2024
ΑΤΖΕΝΤΑ

5η Ποδηλατάδα για τον Αυτισμό

Την Κυριακή 14 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Φροντίδα του Δάσους με τον Δήμο Μυτιλήνης

Δράσεις εκπαίδευσης και καθαρισμού στην περιοχή «Τσίγκος» για παιδιά και μεγάλους
ΑΤΖΕΝΤΑ

Παιδικές χαρές του κόσμου για τα παιδιά της Κένυας

Πασχαλινό μπαζάρ από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πασχαλινό πρόγραμμα για παιδιά στο «Λευκό Χαρτί»!

Κατασκευές, ιστορίες και παιχνίδι
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«Σύγχρονες προκλήσεις στην εκπαίδευση και ανατροφή των παιδιών»

Εκδήλωση από την «Ενωμένη Ρωμηοσύνη» με την υποστήριξη του Συνδέσμου Πολυτέκνων Λέσβου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ο αυτισμός χρειάζεται αποδοχή και συμπερίληψη, όχι επίκριση

Με αφορμή τον μήνα ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, μιλήσαμε με τις εκπροσώπους της «Συνεξέλιξης», μητέρες που κάνουν τη διαφορά στη Λέσβο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ