× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Οκτώ νέα κρούσματα στη Λέσβο

Σε σύνολο 2.972 μολύνσεων κορονοϊού πανελλαδικά, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/7/2021

Οκτώ νέα κρούσματα στη Λέσβο

Οκτώ νέες μολύνσεις κορονοϊού για το νησί της Λέσβου ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ στο πλαίσιο της γεωγραφικής κατανομής των κρουσμάτων των 2.972 κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν σήμερα, Τετάρτη ενώ χτες, Τρίτη διαπιστώθηκαν 12 κρούσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανησυχητική είναι η σταθερή αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη Λέσβο επεσήμανε στη μηνιαία ενημέρωσή του στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99», ο πρόεδρος και Διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Γιώργος Καμπούρης. Ενώ τον περασμένο μήνα μηδενίζονταν οι νοσηλείες, την Τρίτη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης πέντε συμπολίτες μας νοσηλεύονταν σε απλές κλίνες, ενώ η διοίκηση του Νοσοκομείου έχει ενεργοποιήσει εκ νέου το επιχειρησιακό σχέδιο, εκκενώνοντας την Α’ παθολογική, ώστε να υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος.

Στη Λέσβο μέχρι την Τρίτη 20 Ιουλίου χορηγήθηκαν 68.882 δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού, με τις 39.193 εξ αυτών να αφορούν στην πρώτη δόση- ποσοστό 54,5% τόνισε ο κ. Καμπούρης, σημειώνοντας ότι μέσα στον Αύγουστο μπορούμε να πετύχουμε την ανοσία της αγέλης. Και οι δύο δόσεις έχουν πραγματοποιηθεί σε 34.813 συμπολίτες μας, ποσοστό 49% του ενεργού πληθυσμού.

Χτες μάλιστα άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των πολιτών κατ’ οίκον, εκείνων που δεν μπορούν να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα πανελλαδικά στοιχεία

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.972, εκ των οποίων 19 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 466.441 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 131 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.275 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Το Rt για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 1.23 (95% Crl: 0.98 – 1.48).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 3, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.870 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 125 (60.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 89.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.770 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 161 (ημερήσια μεταβολή +18.38%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 129 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 41 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Bόλτα στο σπήλαιο του Αγίου Φίλιππου στο φαράγγι της Θερμής

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
ΓΕΥΣΗ

Platinum διάκριση για το Ούζο Βαρβαγιάννη

Στα Chefs’ Choice Awards 2024
ΑΤΖΕΝΤΑ

5η Ποδηλατάδα για τον Αυτισμό

Την Κυριακή 14 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Φροντίδα του Δάσους με τον Δήμο Μυτιλήνης

Δράσεις εκπαίδευσης και καθαρισμού στην περιοχή «Τσίγκος» για παιδιά και μεγάλους
ΑΤΖΕΝΤΑ

Παιδικές χαρές του κόσμου για τα παιδιά της Κένυας

Πασχαλινό μπαζάρ από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πασχαλινό πρόγραμμα για παιδιά στο «Λευκό Χαρτί»!

Κατασκευές, ιστορίες και παιχνίδι
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«Σύγχρονες προκλήσεις στην εκπαίδευση και ανατροφή των παιδιών»

Εκδήλωση από την «Ενωμένη Ρωμηοσύνη» με την υποστήριξη του Συνδέσμου Πολυτέκνων Λέσβου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ο αυτισμός χρειάζεται αποδοχή και συμπερίληψη, όχι επίκριση

Με αφορμή τον μήνα ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, μιλήσαμε με τις εκπροσώπους της «Συνεξέλιξης», μητέρες που κάνουν τη διαφορά στη Λέσβο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Χάθηκε γάτος από την περιοχή Αγίου Ιωάννη Καλυβίτη

Δεν γνωρίζει να κινηθεί στην πόλη- Οσοι τον δουν να επικοινωνήσουν με την ιδιοκτήτρια