× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σφοδρή επίθεση Τσίπρα στους τραπεζίτες

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατά τη συνάντηση με τον σύλλογο εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς κατήγγειλε την «ασύδοτη πρακτική» της τράπεζας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/7/2021

Σφοδρή επίθεση Τσίπρα στους τραπεζίτες

Τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους της Τράπεζας Πειραιώς που βρίσκονται «στις επάλξεις αγωνιστικών κινητοποιήσεων» εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων. «Νομίζω ότι αυτά που βιώνετε εσείς το τελευταίο διάστημα δεν αποτελούν εξαίρεση από μια «κανονικότητα» που έχει δημιουργηθεί και που θέλει τις εργασιακές σχέσεις να βρίσκονται στον αέρα», υπογράμμισε ο πρόεδρος τυο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, σχολιάζοντας μάλιστα ότι «ένας από τους χειρότερους εργοδότες στη χώρα είναι οι τράπεζες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι τράπεζες που έχουν ανακεφαλοποιηθεί με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου τρεις φορές», τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι παρά τα μεγάλα κέρδη που εμφανίζουν στους ισολογισμούς τους, δεν «παίζουν το ρόλο που καλούνται να παίξουν στην πραγματική οικονομία». «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν περνάνε ούτε απέξω από τον γκισέ, παρά μόνο όσες έχουν αποδείξει ότι δεν χρειάζονται δανεισμό, μόνο αυτοί δανείζονται», είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο, παράλληλα για «συμπεριφορά εξαιρετικά επιθετική» απέναντι στους εργαζόμενούς τους.

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι οι τράπεζες ήταν οι πρώτες επιχειρήσεις που εισήγαγαν την «ενοικιαζόμενη εργασία» και συνήθιζαν για χρόνια να εφαρμόζουν «χιλιάδες εργατοώρες απλήρωτων υπερωριών», κάτι που όπως είπε, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να αντιμετωπίσει με τα πρόστιμα της Επιθεώρησης Εργασίας, αλλά τώρα τα τραπεζικά ιδρύματα «έχουν ξαναγυρίσει στην ασύδοτη λειτουργία τους απέναντι στους εργαζόμενους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφέρθηκε δε στο «σχέδιο» να κλείσουν «δεκάδες καταστήματα, ιδίως η Τράπεζα Πειραιώς», καταγγέλλοντας ότι δεν αντιλαμβάνεται ότι «ως ένας οργανισμός που διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα» και δεν επιτελεί καν το ρόλο της στην πραγματική οικονομία έχει «υψηλή εταιρική κοινωνική ευθύνη» γιατί, όπως εξήγησε χαρακτηριστικά, ο πολίτης στην Αμοργό που δε θα έχει πια κατάστημα να εξυπηρετηθεί, έχει «συμβάλει» στην ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας, ώστε «ο κ. Μεγάλου να κάνει το μεγάλο και επιτυχημένο μάνατζερ».


Κλείνοντας, επέκρινε αυτήν την «ασύδοτη πρακτική» και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους και κυρίως σε αυτούς με αναπηρία που έχουν δεχθεί «απαράδεκτη αντιμετώπιση».

Από την πλευρά του, ο Μανώλης Μπεμπένης, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς κατήγγειλε την διοίκηση ότι αντί να δει την πανδημία ως πρόβλημα, το αντιμετώπισε ως ευκαιρία να συρρικνώσει το δίκτυο με αποτέλεσμα παραμεθόριες περιοχές και νησιά να βρεθούν χωρίς υποκαταστήματα τράπεζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μίλησε για εκβιαστικά διλήμματα που θέτουν από την διοίκηση προς τους εργαζόμενους, προκειμένου να υπηρετήσουν σε άλλα υποκαταστήματα, αλλιώς να παραιτηθούν, ενώ αυτό που προκάλεσε αίσθηση είναι η περίπτωση εργαζομένου με κινητικά προβλήματα που τον μετέθεσαν σε υποκατάστημα που η τουαλέτα είναι στο υπόγειο και δεν μπορεί να έχει πρόσβαση.

Τέλος, απαντώντας στο επιχείρημα της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς ότι το δίκτυο είναι μεγάλο και δεν αντιστοιχεί στα ευρωπαϊκά standarts, υπογράμμισε ότι σύμφωνα με την έρευνα της ΟΤΟΕ στην Ελλάδα αντιστοιχεί ένας υπάλληλος ανά 324 πελάτες ενώ στην ΕΕ αντιστοιχεί εργαζόμενος σε 186 πελάτες.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και η Τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου καθώς και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και πρώην υφυπουργός Εργασίας και επικεφαλής του ΣΕΠΕ, Νάσος Ηλιόπουλος.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Ενωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ στη μάχη των ευρωεκλογών

Αποθεωτικό χειροκρότημα στον Αλέξη Τσίπρα μετά την αναφορά του ονόματος του από Κασσελάκη -Ανακοινώθηκαν τα 5 τελευταία ονόματα των υποψηφίων της ευρωλίστας,ανάμεσα τους και η αγωνίστρια του Πολυτεχνείου Μέλπω Λακατσά
ΕΛΛΑΔΑ

Από τον ρεπόρτερ του 19ου αιώνα στη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης

Ημερίδα από την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων, το Μουσείο Τύπου και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σεισμός στη Σάμο

Μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια του Aqua Blue

Δείτε τις ώρες αναχώρησης από Λαύριο και Καβάλα του πλοίου που θα εξυπηρετεί την άγονη γραμμή της Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αγανάκτηση για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις στη Λήμνο

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας από τον Έπαρχο Λήμνου, την Δήμαρχο Λήμνου και τον Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου
ΕΛΛΑΔΑ

Όχι στον φασισμό και τον πόλεμο

Ανακοίνωση του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967 – 1974 για την συμπλήρωση 57 ετών από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτο δρομολόγιο του Νήσος Σάμος

Θα αναχωρήσει το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Απριλίου από Μυτιλήνη για Λήμνο και Καβάλα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν για πλαστογραφία

Ένα ζευγάρι αλλοδαπών που ταξίδευε με πλοίο από Μυτιλήνη προς Χίο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η Περιφερειακή Αρχή σε ρόλο πλασιέ των νησιών»

Αρνητική η Λαϊκή Συσπείρωση στη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση Real Estate Expo
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η βίζα των Τούρκων είναι δικό μας επίτευγμα»

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης μιλά στο «Ν» για την βίζα express, τις εξωστρεφείς δράσεις, τα μεγάλα έργα, τα ομοφοβικά σχόλια και τη μήνυση
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα