× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η κυβέρνηση σχεδιάζει και υλοποιεί την αποκατάσταση της εικόνας της Λέσβου»

Γράφει ο ΙΑΣΟΝΑΣ ΠΙΠΙΝΗΣ*

Δημοσίευση 27/7/2021

«Η κυβέρνηση σχεδιάζει και υλοποιεί την αποκατάσταση της εικόνας της Λέσβου»

Έχοντας αφήσει πίσω της οριστικά τις θλιβερές εικόνες της Μόριας, που στιγμάτισαν ολόκληρο το νησί, η Λέσβος διεκδικεί τη θέση που της αξίζει.

Τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της Λέσβου και αξιοποίησης του μοναδικού Γεωπάρκου εξέτασαν κατά την επίσκεψη τους στο νησί η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς.

Βρέθηκα μαζί με τους Υφυπουργούς στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Απολιθωμένου Δάσους στο Σίγρι, το οποίο τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε αναδειχθεί από την Πολιτεία στο βαθμό που θα έπρεπε. Αυτό πλέον αλλάζει. Υπενθυμίζω μάλιστα, ότι πριν από λίγες ημέρες νομοθετήθηκε η οικονομική υποστήριξη των έξι αναγνωρισμένων Ελληνικών Παγκόσμιων Γεωπάρκων της UNESCO, μεταξύ των οποίων και της Λέσβου.

Προσωπικά, γνωρίζοντας καλά τις τοπικές ιδιαιτερότητες, έχοντας καταγωγή από το Μεσότοπο της Λέσβου, πιστεύω πως ο πολιτιστικός, γαστρονομικός και γεωλογικός πλούτος του νησιού, μπορεί να αποτελέσει κινητήριο δύναμη για την περαιτέρω ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια. Από πλευράς μου, έχω εισηγηθεί μια σειρά συγκεκριμένων δράσεων.

Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρει η Λέσβος, όπως ο οικοτουρισμός, ο γεωτουρισμός και ο αθλητικός τουρισμός, μπορούν να συμβάλλουν δραστικά για την περαιτέρω ανάπτυξη.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σχεδιάζει και υλοποιεί την τουριστική ανάπτυξη αλλά και την αποκατάσταση της εικόνας της Λέσβου, που πληγώθηκε τα προηγούμενα χρόνια, λόγω των επιπτώσεων της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης.

Το όψιμο ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για τη Λέσβο μόνο θυμηδία προκαλεί.

*O Iάσων Πιπίνης έχει καταγωγή από τη Λέσβο και είναι Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Για την εκπαίδευση των εκπαιδευτών, μεταναστών και προσφύγων

Γράφει η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΛΦΟΠΟΥΛΟΥ*
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό,20/9/2021

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 19/9/2021

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Μια φωτογραφία και τρεις ζωγραφιές μάς γνωρίζουν με τον Αι Γληγόρ τεκέ στο Κιόσκι

Αγγίζοντας άγνωστες σελίδες της ιστορίας της Μυτιλήνης στα χρόνια του Μεσαίωνα και των Οθωμανών. Πρόσφυγες του πρώτου διωγμού και της Μικρασιατικής καταστροφής στην έκταση γύρω από τον τεκέ
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Εδώ Λήμνος: φράγμα Κάσπακα

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ
ΑΧΙΝΟΣ

Πατήστε τον αχινό, 16/9/2021

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Για την Ιωάννα...

Γράφει η ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΓΟΥΤΑΤΖΗ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Παιδαγωγικά ερανίσματα

Γράφει ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΛΑΡΓΑΛΗΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Από την εμβολιστική κρίση σε πολιτική κρίση;

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΕΙΟΣ*
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Κύριε Περιφερειάρχη, βάλτε τέλος σε μια αδικία ηλικίας ενός αιώνα!

Η Μυτιλήνη πρέπει να αποκτήσει στην επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή, το δικό της μεγάλο Μουσείο του Ρωμαίικου της Ανατολής
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό,14/9/2021

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας!