× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πρωτοβουλία ΣΥΡΙΖΑ για χρήματα στο Συνεταιρισμό Μεσοτόπου

Αποκλειστική δήλωση στο «Ν» του Σταύρου Αραχωβίτη τομεάρχη αγροτικής οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία μετά από συνάντηση του με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Συνεταιρισμού Μεσοτόπου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/7/2021

Πρωτοβουλία ΣΥΡΙΖΑ για χρήματα στο Συνεταιρισμό Μεσοτόπου

Πρωτοβουλία για την άμεση έμπρακτη στήριξη στην πυρόπλητο Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Μεσοτόπου παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο βουλευτής Λακωνίας και τομεάρχης αγροτικής οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Σταύρος Αραχωβίτης μιλώντας στο «Ν» αμέσως μετά τη συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνεταιρισμού Μανώλη Κωνσταντιδέλλη την περασμένη Δευτέρα στα πλαίσια των επαφών με αφορμή την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Λέσβο, αναφέρθηκε σε αυτήν την πρωτοβουλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αμέσως μετά τη φωτιά τόσο εγώ όσο και ο βουλευτής Λέσβου Γιάννης Μπουρνούς επικοινωνήσαμε με τους ανθρώπους του Συνεταιρισμού και δηλώσαμε τη στήριξή μας που εκτός από ηθική είναι και έμπρακτη. Επικοινωνήσαμε με όποιους μπορέσαμε για να δοθεί άμεση βοήθεια. Προτείναμε τρόπους και σ’ αυτή τη συνάντηση που είχαμε με τον διευθύνοντα σύμβουλο βάλαμε και το χρονικό διάγραμμα και την πορεία που θα ακολουθήσουμε από δω και πέρα.

Υπάρχει το ‘ντεμίνιμις’ των επιχειρήσεων το οποίο άμεσα και γρήγορα εφόσον υπάρχει πολιτική βούληση μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να φτάσουν τα πρώτα χρήματα γρήγορα στο συνεταιρισμό.

Υπάρχει το ταμείο αλληλοβοήθειας από την ευρωπαϊκή ένωση το οποίο πρέπει να κάνει αίτηση η χώρα για να ενεργοποιηθεί. Από κει και πέρα υπάρχουν και άλλες λύσεις. Αυτά είναι το υπουργείο εργασίας και το υπουργείο οικονομικών που εμείς με την κοινοβουλευτική μας δύναμη θα επιδιώξουμε να ενεργοποιήσουμε προς όφελος του συνεταιρισμού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τίποτα χύμα, τίποτα ανώνυμο»

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της επίσκεψης Τσίπρα ο κ. Αραχωβίτης τόνισε: «Αυτό που διαπιστώσαμε και με τον Πρόεδρο του κόμματος είναι ότι το νησί της Λέσβου έχει πολύ ισχυρή πρωτογενή παραγωγή. Τόσο στην αλιεία όσο στην ελαιοκομία και κυρίως στην κτηνοτροφία. Είδαμε ότι έχει αξιόλογους συνεταιρισμούς και συλλογικότητες γιατί στην αλιεία δεν έχει συνεταιρισμούς αλλά έχει συλλογικότητες.

Εμείς είμαστε όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος διατεθειμένοι να στηρίξουμε την προσπάθεια. Γιατί πιστεύουμε στους συνεταιρισμούς και στις συλλογικότητες. Είμαστε στο ίδιο πνεύμα με το μοντέλο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Λέσβο. Σ’ αυτό το μοντέλο θα θέλαμε να κινηθεί ολόκληρη η χώρα και αυτό το μοντέλο του συνεργατισμού δηλαδή το βοηθάμε εμπράκτως και με φορολογικά κίνητρα και με ότι άλλο θεσμικό  κίνητρο σ’ αυτή την κατεύθυνση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και ο κ. Αραχωνίτης κατέληξε: «Επισκεφθήκαμε και μία ιδιωτική επιχείρηση, μια επιχείρηση η οποία παράγει και τα τρία ΠΟΠ τυριά που παράγονται αυτή τη στιγμή στο νησί. Κι αυτή είναι μια αξιόλογη προσπάθεια βέβαια που γίνεται για να απορροφηθούν και να αναδειχθούν τα λεσβιακά προϊόντα. Αυτό που έχει σημασία και πρέπει να τονίσουμε εδώ είναι ότι τα λεσβιακά προϊόντα πρέπει να βρουν το δρόμο τους προς την εξωστρέφεια. Είναι ποιοτικά.

Συμβάλουν στην τοπική οικονομία. Επαναλαμβάνω πως πρέπει να βρουν ένα δρόμο προς την εξωστρέφεια. Κι αυτό δεν είναι ευχή είναι προσπάθεια και θα γίνει με συγκεκριμένα μέτρα πολιτικής. Είναι διεθνείς συμφωνίες είναι προβολή-προώθηση και είναι κυρίως χρηματοδότηση προς την κατεύθυνση της τυποποίησης των προϊόντων. Όχι χύμα το γάλα όχι χύμα το λάδι όχι ανώνυμη η σαρδέλα Καλλονής και πάνω σ’ αυτά να γίνεται σπέκουλα δυσφήμισης. Γιατί στην πραγματικότητα αυτό γίνεται».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»