× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ούζο Λίνου, τριών γενεών

60 χρόνια παραγωγής αλκοολούχων ποτών με το μεράκι και την υπογραφή της οικογένειας Λίνου

Δημοσίευση 28/7/2021

Ούζο Λίνου,  τριών γενεών

Γεννημένος το 1927 στη Μυτιλήνη και όντας Μικρασιάτης στην καταγωγή, ο πασίγνωστος ποτοποιός Ιωάννης Α. Λίνος όλα αυτά τα χρόνια έχει δώσει τη μάχη της παράδοσης στο νησί της Λέσβου με πρωταρχικό του σκοπό την ποιότητα. Συνώνυμό της η οικογενειακή παράδοση, το μεράκι και …κάτι απ’ το Αιγαίο. Από παιδί εργάστηκε σε διάφορες ποτοποιίες της πόλης μαθαίνοντας τα πρώτα μυστικά του ούζου και των ηδύποτων τσέρυ, λικέρ και κονιάκ.

Η πείρα, το μεράκι και η αγάπη του Ιωάννη Λίνου για την παραγωγή του ούζου τον οδήγησαν το 1958 να ανοίξει — με συνέταιρο τον Ορέστη Παπασταύρου — την δική του επιχείρηση με την επωνυμία «Γλυκόπιοτον Ούζο Κέφι» στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης. Την δεκαετία του ’60 κατάφέρε να κάνει το «Ούζο Κέφι» μια από τις πρώτες σε κατανάλωση εταιρείες στη Λέσβο.

Το 1981, εισήλθε στην επιχείρηση ο πρωτότοκος γιος του Απόστολος Λίνος, που έμαθε από μικρός όλα τα μυστικά της παραγωγής. Το 2010, με σεβασμό στην παράδοση την ποιότητα και την ιστορία του ούζου «ΚΕΦΙ» τροποποίησε την συνταγή του πατέρα του και παρήγαγε το πρώτο ούζο ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ. Παράλληλα, εξέλιξε τις παραδοσιακές συνταγές παραγωγής του σπιτικού τσέρυ, του κονιάκ (μπράντυ) και των λικέρ.

Σήμερα, η τρίτη γενιά της Οικογένειας Λίνου ακολουθώντας πιστά την συνταγή και τα μυστικά του Απόστολου Λίνου αφιερώνεται κι επενδύει με όραμα στην παραγωγή του εκλεκτού Μυτιληνιού ούζου με την επωνυμία «ΟΥΖΟ ΛΙΝΟΥ».

Με αφετηρία την παραδοσιακή συνταγή του Ιωάννη Λίνου και τα αρώματα της Λεσβιακής γης, η οικογένεια Λίνου αποτελεί μια σύγχρονη και υπεύθυνη ποτοποιία που μετουσιώνει στα προϊόντα της την τεχνοτροπία, την παράδοση και τα μυστικά της παραγωγής αλκοολούχων ποτών, με οδηγό το μεράκι την πολυετή πείρα και την υπογραφή της.

Στη Λέσβο, έχουμε την τύχη η εμπειρία των παλαιότερων να μεταβιβάζεται στις νεότερες γενιές ώστε να ακολουθείται πιστά η παράδοση. Μια παράδοση που θέλει το Μυτιληνιό ούζο γνωστό σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στόχος και όραμα της Οικογένειας Λίνου είναι να ακολουθείται πιστά η παράδοση αυτή, για το λόγο αυτό το «ΟΥΖΟ ΛΙΝΟΥ» αποτελεί απόσταγμα της τεχνογνωσίας και της οικογενειακής εμπειρίας 60 ετών στην παραγωγή αλκοολούχων ποτών.

Το Ούζο Λίνου σήμερα

• Παράγεται σε παραδοσιακό άμβυκα, με ελληνικό οινόπνευμα και σε διάστημα 12 ωρών.
• Αρωματίζεται με Λεσβιακό γλυκάνισο κι άλλα βότανα της Λεσβιακής γης, που δίνουν στο απόσταγμα μια φινετσάτη γεύση.
• Ωριμάζει 30–40 ημέρες πριν από την εμφιάλωση για να αποδώσει το άρωμά του.
• Εμφιαλώνεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών.
• Κυκλοφορεί σε δύο κυρίως αποστάγματα χωρίς ζάχαρη:
το Ούζο Λίνου 40% vol. (μπλε) και το Ούζο Λίνου 42% vol. (κόκκινο) από απόσταξη 100%.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στο 1,08 ευρώ το κιλό η τιμή του γάλακτος τη νέα περίοδο

Κλείνει συμφωνία τις επόμενες ημέρες ο Συνεταιρισμός της Αγίας Παρασκευής με τον Μπαταγιάννη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ακύρωση δράσεων για τους αγρότες καταγγέλλει η «Ανταρσία στο Αιγαίο»

Οι δράσεις αφορούσαν πρόγραμμα γενετικής βελτίωσης του προβάτου της Λέσβου και την αποτύπωση των φυσικών αποθεμάτων οστράκων στον Κόλπο Καλλονής
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ζητείται υπάλληλος στην Κάβα Σάντο

Με δίπλωμα οδήγησης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Αύξηση της επισκεψιμότητας στα Θέρμα του Κόλπου Γέρας

Εκατοντάδες επισκέπτες από Ελλάδα και Ευρώπη φέτος το καλοκαίρι θέλησαν να δοκιμάσουν τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών πηγών της περιοχής
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νέος manager στο Eressian Hotel & Hammam Spa

Το ξενοδοχείο συνεχίζει την ανοδική πορεία του, έχοντας στο τιμόνι τον Δρόσο Ταρναρά
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Μέτρια ελαιοπαραγωγική χρονιά για τη Λέσβο η περίοδος `21‑`22

Καλύτερες επιδόσεις αναμένονται στη Βορειοανατολική πλευρά του νησιού και στα ορεινά Γέρας, Πλωμαρίου, Αγιάσου και Μυτιλήνης
ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το κοινωνικό τιμολόγιο

Aνοίγει το σύστημα της ΗΔΙΚΑ για ένταξη ευάλωτων νοικοκυριών
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κοντά στις 7.000 αφίξεις με τσάρτερ τον Αύγουστο στη Λέσβο

Σημειώθηκε πτώση 51% συγκριτικά με τον Αύγουστο του 2019 και αύξηση 461% συγκριτικά με το 2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Ανανέωση με άρωμα γυναίκας στον Εμπορικό Σύλλογο;

Παρασκήνιο και συζητήσεις για τις νέες υποψηφιότητες στον Εμπορικό Σύλλογο Μυτιλήνης. Κρίσιμη θητεία αυτή που έρχεται αναφέρουν άνθρωποι της αγοράς
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

«Απαξιωμένα τα περίπτερα, κλείνουν ένα προς ένα…»

Το «Ν» μιλά με περιπτερούχους της Μυτιλήνης και την απώλεια του τζίρου τους στο… 50%
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ζητείται οδηγός με δίπλωμα τουλάχιστον Β κατηγορίας

Απο εταιρεία της Μυτιλήνης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση στην προθεσμία για την αποζημίωση αλιέων

Για το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης λόγω covid