× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ούζο Λίνου, τριών γενεών

60 χρόνια παραγωγής αλκοολούχων ποτών με το μεράκι και την υπογραφή της οικογένειας Λίνου

Δημοσίευση 12/4/2022

Ούζο Λίνου,  τριών γενεών

Γεννημένος το 1927 στη Μυτιλήνη και όντας Μικρασιάτης στην καταγωγή, ο πασίγνωστος ποτοποιός Ιωάννης Α. Λίνος όλα αυτά τα χρόνια έχει δώσει τη μάχη της παράδοσης στο νησί της Λέσβου με πρωταρχικό του σκοπό την ποιότητα. Συνώνυμό της η οικογενειακή παράδοση, το μεράκι και …κάτι απ’ το Αιγαίο. Από παιδί εργάστηκε σε διάφορες ποτοποιίες της πόλης μαθαίνοντας τα πρώτα μυστικά του ούζου και των ηδύποτων τσέρυ, λικέρ και κονιάκ.

Η πείρα, το μεράκι και η αγάπη του Ιωάννη Λίνου για την παραγωγή του ούζου τον οδήγησαν το 1958 να ανοίξει — με συνέταιρο τον Ορέστη Παπασταύρου — την δική του επιχείρηση με την επωνυμία «Γλυκόπιοτον Ούζο Κέφι» στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης. Την δεκαετία του ’60 κατάφέρε να κάνει το «Ούζο Κέφι» μια από τις πρώτες σε κατανάλωση εταιρείες στη Λέσβο.

Το 1981, εισήλθε στην επιχείρηση ο πρωτότοκος γιος του Απόστολος Λίνος, που έμαθε από μικρός όλα τα μυστικά της παραγωγής. Το 2010, με σεβασμό στην παράδοση την ποιότητα και την ιστορία του ούζου «ΚΕΦΙ» τροποποίησε την συνταγή του πατέρα του και παρήγαγε το πρώτο ούζο ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ. Παράλληλα, εξέλιξε τις παραδοσιακές συνταγές παραγωγής του σπιτικού τσέρυ, του κονιάκ (μπράντυ) και των λικέρ.

Σήμερα, η τρίτη γενιά της Οικογένειας Λίνου ακολουθώντας πιστά την συνταγή και τα μυστικά του Απόστολου Λίνου αφιερώνεται κι επενδύει με όραμα στην παραγωγή του εκλεκτού Μυτιληνιού ούζου με την επωνυμία «ΟΥΖΟ ΛΙΝΟΥ».

Με αφετηρία την παραδοσιακή συνταγή του Ιωάννη Λίνου και τα αρώματα της Λεσβιακής γης, η οικογένεια Λίνου αποτελεί μια σύγχρονη και υπεύθυνη ποτοποιία που μετουσιώνει στα προϊόντα της την τεχνοτροπία, την παράδοση και τα μυστικά της παραγωγής αλκοολούχων ποτών, με οδηγό το μεράκι την πολυετή πείρα και την υπογραφή της.

Στη Λέσβο, έχουμε την τύχη η εμπειρία των παλαιότερων να μεταβιβάζεται στις νεότερες γενιές ώστε να ακολουθείται πιστά η παράδοση. Μια παράδοση που θέλει το Μυτιληνιό ούζο γνωστό σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στόχος και όραμα της Οικογένειας Λίνου είναι να ακολουθείται πιστά η παράδοση αυτή, για το λόγο αυτό το «ΟΥΖΟ ΛΙΝΟΥ» αποτελεί απόσταγμα της τεχνογνωσίας και της οικογενειακής εμπειρίας 60 ετών στην παραγωγή αλκοολούχων ποτών.

Το Ούζο Λίνου σήμερα

• Παράγεται σε παραδοσιακό άμβυκα, με ελληνικό οινόπνευμα και σε διάστημα 12 ωρών.
• Αρωματίζεται με Λεσβιακό γλυκάνισο κι άλλα βότανα της Λεσβιακής γης, που δίνουν στο απόσταγμα μια φινετσάτη γεύση.
• Ωριμάζει 30–40 ημέρες πριν από την εμφιάλωση για να αποδώσει το άρωμά του.
• Εμφιαλώνεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών.
• Κυκλοφορεί σε δύο κυρίως αποστάγματα χωρίς ζάχαρη:
το Ούζο Λίνου 40% vol. (μπλε) και το Ούζο Λίνου 42% vol. (κόκκινο) από απόσταξη 100%.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Λιομάζωμα με drones

Ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου της Ρώμης παρουσίασε ένα νέο τρόπο συγκομιδής της ελιάς
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ήρθε η ώρα να πληρώσουν

Στις 12 Δεκεμβρίου τίθεται σε λειτουργία ειδική πλατφόρμα για τα πιστωτικά υπόλοιπα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πληρώθηκε η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων στους αγρότες

12.376 δικαιούχοι έλαβαν 3,74 εκατ. ευρώ σύμφωνα ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Από το κακό στο χειρότερο οι πληρωμές»

Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ με καταγγελίες για τις πληρωμές αγροπεριβαλλοντικών επιδοτήσεων και τον ΟΠΕΚΕΠΕ
ΕΛΛΑΔΑ

Ανέκαμψε η κατανάλωση κρασιού στην Ελλάδα

Στα 26,7 λίτρα η κατανάλωση ανά κάτοικο σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΚΕΟΣΟΕ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απάνθρωπα «κοράκια» της... Εθνικής μας τράπεζας

Με απόφαση του Ειρηνοδικείο Μυτιλήνης διαγράφεται το μεγαλύτερο μέρος από χρέος στεγαστικού δανείου σε ζευγάρι καρκινοπαθών που πέθανε και ο κληρονόμος γιός τους νοσηλεύεται σε κέντρο αποκατάστασης
ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

Το κόκκινο σκαθάρι επεκτείνεται και σκοτώνει τους φοίνικες της Λέσβου

Ο γεωπόνος Δημήτρης Γιασσάς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε Μυτιλήνη, Μανταμάδο, Συκαμνιά, Γέρα, Πλωμάρι, Πολιχνίτο. Ζητά τη λήψη μέτρων από το Δήμο Μυτιλήνης για τη διάσωση του φοινικόδασους στην Παναγιούδα
ΕΡΓΑΣΙΑ

«Νταντάδες της γειτονιάς» στο Δήμο Μυτιλήνης

Η εγγραφή στο Μητρώο Επιμελητών γίνεται μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα ntantades.gov.gr
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Φύγε εσύ, έλα εσύ» στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ ψάχνει πρόθυμα στελέχη να αναλάβουν την ευθύνη για την πληρωμή των επιδοτήσεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΟΡΑ

«Το Μεταφορικό Ισοδύναμο κερδήθηκε με αγώνες, δεν θα αφήσουμε να το καταργήσουν»

Στη μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων της Λέσβου, στις καθυστερήσεις πληρωμής του Μεταφορικού Ισοδύναμου και στην ψηφιακή κάρτα εργασίας αναφέρθηκε ο πρόεδρος των Φοροτεχνικών Παναγιώτης Τατάκης
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΕΛΛΑΔΑ

Διπλασιάζεται η χρηματοδότηση για την γενετική βελτίωση ζώων

Παράταση ως τις 15 Δεκεμβρίου για την υποβολή αιτήσεων στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
ΑΓΡΟΤΕΣ

Γεωργαντάς: Όλα πάνε πρίμα στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Απάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖA – ΠΣ Ολυμπίας Τελιγιορίδου