× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ούζο Λίνου, τριών γενεών

60 χρόνια παραγωγής αλκοολούχων ποτών με το μεράκι και την υπογραφή της οικογένειας Λίνου

Δημοσίευση 12/4/2022

Ούζο Λίνου,  τριών γενεών

Γεννημένος το 1927 στη Μυτιλήνη και όντας Μικρασιάτης στην καταγωγή, ο πασίγνωστος ποτοποιός Ιωάννης Α. Λίνος όλα αυτά τα χρόνια έχει δώσει τη μάχη της παράδοσης στο νησί της Λέσβου με πρωταρχικό του σκοπό την ποιότητα. Συνώνυμό της η οικογενειακή παράδοση, το μεράκι και …κάτι απ’ το Αιγαίο. Από παιδί εργάστηκε σε διάφορες ποτοποιίες της πόλης μαθαίνοντας τα πρώτα μυστικά του ούζου και των ηδύποτων τσέρυ, λικέρ και κονιάκ.

Η πείρα, το μεράκι και η αγάπη του Ιωάννη Λίνου για την παραγωγή του ούζου τον οδήγησαν το 1958 να ανοίξει — με συνέταιρο τον Ορέστη Παπασταύρου — την δική του επιχείρηση με την επωνυμία «Γλυκόπιοτον Ούζο Κέφι» στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης. Την δεκαετία του ’60 κατάφέρε να κάνει το «Ούζο Κέφι» μια από τις πρώτες σε κατανάλωση εταιρείες στη Λέσβο.

Το 1981, εισήλθε στην επιχείρηση ο πρωτότοκος γιος του Απόστολος Λίνος, που έμαθε από μικρός όλα τα μυστικά της παραγωγής. Το 2010, με σεβασμό στην παράδοση την ποιότητα και την ιστορία του ούζου «ΚΕΦΙ» τροποποίησε την συνταγή του πατέρα του και παρήγαγε το πρώτο ούζο ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ. Παράλληλα, εξέλιξε τις παραδοσιακές συνταγές παραγωγής του σπιτικού τσέρυ, του κονιάκ (μπράντυ) και των λικέρ.

Σήμερα, η τρίτη γενιά της Οικογένειας Λίνου ακολουθώντας πιστά την συνταγή και τα μυστικά του Απόστολου Λίνου αφιερώνεται κι επενδύει με όραμα στην παραγωγή του εκλεκτού Μυτιληνιού ούζου με την επωνυμία «ΟΥΖΟ ΛΙΝΟΥ».

Με αφετηρία την παραδοσιακή συνταγή του Ιωάννη Λίνου και τα αρώματα της Λεσβιακής γης, η οικογένεια Λίνου αποτελεί μια σύγχρονη και υπεύθυνη ποτοποιία που μετουσιώνει στα προϊόντα της την τεχνοτροπία, την παράδοση και τα μυστικά της παραγωγής αλκοολούχων ποτών, με οδηγό το μεράκι την πολυετή πείρα και την υπογραφή της.

Στη Λέσβο, έχουμε την τύχη η εμπειρία των παλαιότερων να μεταβιβάζεται στις νεότερες γενιές ώστε να ακολουθείται πιστά η παράδοση. Μια παράδοση που θέλει το Μυτιληνιό ούζο γνωστό σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στόχος και όραμα της Οικογένειας Λίνου είναι να ακολουθείται πιστά η παράδοση αυτή, για το λόγο αυτό το «ΟΥΖΟ ΛΙΝΟΥ» αποτελεί απόσταγμα της τεχνογνωσίας και της οικογενειακής εμπειρίας 60 ετών στην παραγωγή αλκοολούχων ποτών.

Το Ούζο Λίνου σήμερα

• Παράγεται σε παραδοσιακό άμβυκα, με ελληνικό οινόπνευμα και σε διάστημα 12 ωρών.
• Αρωματίζεται με Λεσβιακό γλυκάνισο κι άλλα βότανα της Λεσβιακής γης, που δίνουν στο απόσταγμα μια φινετσάτη γεύση.
• Ωριμάζει 30–40 ημέρες πριν από την εμφιάλωση για να αποδώσει το άρωμά του.
• Εμφιαλώνεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών.
• Κυκλοφορεί σε δύο κυρίως αποστάγματα χωρίς ζάχαρη:
το Ούζο Λίνου 40% vol. (μπλε) και το Ούζο Λίνου 42% vol. (κόκκινο) από απόσταξη 100%.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Στους τραπεζικούς λογαριασμούς το επίδομα καυσίμων

Ξεκίνησε η καταβολή του λίγο πριν τις 5.00 το απόγευμα της Τετάρτης 10 Αυγούστου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ούτε ευρώ στους ελαιοπαραγωγούς της Λέσβου

Πληρώθηκαν 9,7 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ για ζημιές σε καλλιέργειες στο προανθικό στάδιο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΟΡΑ

Διπλάσιοι και τριπλάσιοι τζίροι στα μαγαζιά της Μυτιλήνης

Η λευκή νύχτα που οργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία από τον Εμπορικό Σύλλογο Μυτιλήνης και την ΑΣΠΙΔΑ, απέδωσε καρπούς και έφερε χαμόγελα και καλές εισπράξεις σε λιανεμπόριο και εστίαση
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με αργό ρυθμό υποχωρούν οι τιμές των καυσίμων

2,114 ευρώ η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων στην Λέσβο, 2,396 ευρώ η μέση τιμή στη Λήμνο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΤΑΞΙΔΙΑ

Που θα πάνε διακοπές οι Λέσβιοι;

Η Τουρκία και κυρίως το Αϊβαλί, η Χίος, η Σάμος, η Ικαρία, η Λήμνος, η Μύκονος, η Χαλκιδική και η Πελοπόννησος είναι στις πρώτες θέσεις προτίμησης των συμπολιτών μας για διακοπές φέτος το καλοκαίρι
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ιταλός διερμηνέας ερωτευμένος με τη Λέσβο εδώ και 30 χρόνια

Ο Umberto Cini αφήνει τα καλοκαίρια το Ευρωκοινοβούλιο και την Ιταλική βουλή για να κάνει διακοπές με την οικογένειά του στο Τάρτι
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΓΕΥΣΗ

Γευστική απόδραση, στο καφέ ‑ Ταξιάρχης με θέα το Αιγαίο

Αποδράστε για λίγο από τη βουή της πόλης στο γραφικό αναψυκτήριο της Εκκλησίας των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Καγιάνι. Δοκιμάστε χειροποίητα γλυκά ταψιού και κουταλιού, καφέ στο μπρίκι και μυρωδάτους λουκουμάδες
ΑΓΟΡΑ

Τελικά η Μυτιλήνη, ήθελε τη Λευκή Νύχτα της!

Πρωτοφανής κοσμοσυρροή στην Ερμού και στους εμπορικούς δρόμους της πόλης. Η αγορά μετατράπηκε μετά τις 9 το βράδυ σε ένα τεράστιο πάρτι με μουσική και κεράσματα
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Συνεταιριστική φέτα από την Πέτρα της Λέσβου

Τα πρώτα βήματα στην αγορά κάνει το νέο συνεταιριστικό προϊόν
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Όλα έτοιμα για την πρώτη Λευκή Νύχτα της Μυτιλήνης

Τα καταστήματα της πόλης θα ανοίξουν στις 6 το απόγευμα και θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 11 το βράδυ
ΑΓΟΡΑ

Παραλίγο θύμα απατεώνων ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλλονής

Επιτήδειοι δήθεν αγοραστές επίπλων προσπάθησαν να του ξαφρίσουν χρήματα από τον τραπεζικό του λογαριασμό. Θύματα απάτης έχουν πέσει πολλοί επιχειρηματίες της Λέσβου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Μειώθηκαν οι παραγωγοί κατσικίσιου γάλακτος στο νομό Λέσβου

Μικρή αύξηση του όγκου παραγωγής. Μεγάλη αύξηση της τιμής του κατσικίσιου γάλακτος το 2022
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ