× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ούζο Λίνου, τριών γενεών

60 χρόνια παραγωγής αλκοολούχων ποτών με το μεράκι και την υπογραφή της οικογένειας Λίνου

Δημοσίευση 28/7/2021

Ούζο Λίνου,  τριών γενεών

Γεννημένος το 1927 στη Μυτιλήνη και όντας Μικρασιάτης στην καταγωγή, ο πασίγνωστος ποτοποιός Ιωάννης Α. Λίνος όλα αυτά τα χρόνια έχει δώσει τη μάχη της παράδοσης στο νησί της Λέσβου με πρωταρχικό του σκοπό την ποιότητα. Συνώνυμό της η οικογενειακή παράδοση, το μεράκι και …κάτι απ’ το Αιγαίο. Από παιδί εργάστηκε σε διάφορες ποτοποιίες της πόλης μαθαίνοντας τα πρώτα μυστικά του ούζου και των ηδύποτων τσέρυ, λικέρ και κονιάκ.

Η πείρα, το μεράκι και η αγάπη του Ιωάννη Λίνου για την παραγωγή του ούζου τον οδήγησαν το 1958 να ανοίξει — με συνέταιρο τον Ορέστη Παπασταύρου — την δική του επιχείρηση με την επωνυμία «Γλυκόπιοτον Ούζο Κέφι» στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης. Την δεκαετία του ’60 κατάφέρε να κάνει το «Ούζο Κέφι» μια από τις πρώτες σε κατανάλωση εταιρείες στη Λέσβο.

Το 1981, εισήλθε στην επιχείρηση ο πρωτότοκος γιος του Απόστολος Λίνος, που έμαθε από μικρός όλα τα μυστικά της παραγωγής. Το 2010, με σεβασμό στην παράδοση την ποιότητα και την ιστορία του ούζου «ΚΕΦΙ» τροποποίησε την συνταγή του πατέρα του και παρήγαγε το πρώτο ούζο ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ. Παράλληλα, εξέλιξε τις παραδοσιακές συνταγές παραγωγής του σπιτικού τσέρυ, του κονιάκ (μπράντυ) και των λικέρ.

Σήμερα, η τρίτη γενιά της Οικογένειας Λίνου ακολουθώντας πιστά την συνταγή και τα μυστικά του Απόστολου Λίνου αφιερώνεται κι επενδύει με όραμα στην παραγωγή του εκλεκτού Μυτιληνιού ούζου με την επωνυμία «ΟΥΖΟ ΛΙΝΟΥ».

Με αφετηρία την παραδοσιακή συνταγή του Ιωάννη Λίνου και τα αρώματα της Λεσβιακής γης, η οικογένεια Λίνου αποτελεί μια σύγχρονη και υπεύθυνη ποτοποιία που μετουσιώνει στα προϊόντα της την τεχνοτροπία, την παράδοση και τα μυστικά της παραγωγής αλκοολούχων ποτών, με οδηγό το μεράκι την πολυετή πείρα και την υπογραφή της.

Στη Λέσβο, έχουμε την τύχη η εμπειρία των παλαιότερων να μεταβιβάζεται στις νεότερες γενιές ώστε να ακολουθείται πιστά η παράδοση. Μια παράδοση που θέλει το Μυτιληνιό ούζο γνωστό σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στόχος και όραμα της Οικογένειας Λίνου είναι να ακολουθείται πιστά η παράδοση αυτή, για το λόγο αυτό το «ΟΥΖΟ ΛΙΝΟΥ» αποτελεί απόσταγμα της τεχνογνωσίας και της οικογενειακής εμπειρίας 60 ετών στην παραγωγή αλκοολούχων ποτών.

Το Ούζο Λίνου σήμερα

• Παράγεται σε παραδοσιακό άμβυκα, με ελληνικό οινόπνευμα και σε διάστημα 12 ωρών.
• Αρωματίζεται με Λεσβιακό γλυκάνισο κι άλλα βότανα της Λεσβιακής γης, που δίνουν στο απόσταγμα μια φινετσάτη γεύση.
• Ωριμάζει 30–40 ημέρες πριν από την εμφιάλωση για να αποδώσει το άρωμά του.
• Εμφιαλώνεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών.
• Κυκλοφορεί σε δύο κυρίως αποστάγματα χωρίς ζάχαρη:
το Ούζο Λίνου 40% vol. (μπλε) και το Ούζο Λίνου 42% vol. (κόκκινο) από απόσταξη 100%.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Δεκάδες χιλιάδες αγρότες εκτός πληρωμής των επιδοτήσεων

Άλλα υποσχέθηκαν κι άλλα έκαναν κυβέρνηση και ΟΠΕΚΕΠΕ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Λιβανός: Είμαστε ανυποχώρητοι στην προστασία του ελληνικού μελιού

Χρήσιμο εργαλείο το Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πληρωμή 114,5 εκατ. ευρώ σε 30.000 δικαιούχους αγρότες

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ πλήρωσε τους δικαιούχους των αγροπεριβαλλοντικών προγραμμάτων
ΑΓΡΟΤΕΣ

Συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την καρπόπτωση στους ελαιώνες

Αναμένονται οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ για την καταγραφή
ΕΛΛΑΔΑ

Ενεργειακή αναβάθμιση και για τις μισθωμένες κατοικίες

Ως 65% το ποσοστό επιδότησης που δίνει το πρόγραμμα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αλλη μια ανάκληση πιστοποίησης ΠΟΠ από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα

Μετά τα τυροκομεία έλεγχοι και στα τυποποιήτηρια ελαιολάδου
ΕΡΓΑΣΙΑ

11 θέσεις στη ΔΕΔΔΗΕ Νομού Λέσβου

Το νέο προσωπικό θα υπογράψει 8μηνη σύμβαση εργασίας
ΑΓΡΟΤΕΣ

Μετά την ακαρπία ...ήρθαν και οι νοτιάδες

Έκκληση στον ΕΛΓΑ για αποζημίωση από τους ελαιοπαραγωγούς της Άντισσας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΟΡΑ

Από 30 έως 50% ακριβότερα τα Χριστουγεννιάτικα είδη και τα παιχνίδια

Ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Βαγγέλης Μολυβιάτης μιλά για την αγορά των εποχικών ειδών και την κίνηση στα καταστήματα
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Νέες συνεργασίες αναζητά η ΕΑΣ Λέσβου

Προτεραιότητες η αξιοποίηση του τυποποιητηρίου ελαιολάδου και του πυρηνελαιουργείου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ξεκίνησαν τα σεμινάρια μελισσοκομίας στην Λήμνο

«Στόχος η παραγωγή προϊόντων που ταυτίζονται με τον τόπο μας» δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Πανάγος Κουφέλος
ΑΓΟΡΑ

Εορταστικό ωράριο στην αγορά της Καλλονής

Ξεκινά στις 18 Δεκεμβρίου σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου της περιοχής