× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ούζο Λίνου,τριών γενεών!

60 χρόνια παραγωγής αλκοολούχων ποτών με το μεράκι και την υπογραφή της οικογένειας Λίνου

Δημοσίευση 28/7/2021

Ούζο Λίνου,τριών γενεών!

Γεννημένος το 1927 στη Μυτιλήνη και όντας Μικρασιάτης στην καταγωγή, ο πασίγνωστος ποτοποιός Ιωάννης Α. Λίνος όλα αυτά τα χρόνια έχει δώσει τη μάχη της παράδοσης στο νησί της Λέσβου με πρωταρχικό του σκοπό την ποιότητα. Συνώνυμό της η οικογενειακή παράδοση, το μεράκι και …κάτι απ’ το Αιγαίο. Από παιδί εργάστηκε σε διάφορες ποτοποιίες της πόλης μαθαίνοντας τα πρώτα μυστικά του ούζου και των ηδύποτων τσέρυ, λικέρ και κονιάκ.

Η πείρα, το μεράκι και η αγάπη του Ιωάννη Λίνου για την παραγωγή του ούζου τον οδήγησαν το 1958 να ανοίξει — με συνέταιρο τον Ορέστη Παπασταύρου — την δική του επιχείρηση με την επωνυμία «Γλυκόπιοτον Ούζο Κέφι» στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης. Την δεκαετία του ’60 κατάφέρε να κάνει το «Ούζο Κέφι» μια από τις πρώτες σε κατανάλωση εταιρείες στη Λέσβο.

Το 1981, εισήλθε στην επιχείρηση ο πρωτότοκος γιος του Απόστολος Λίνος, που έμαθε από μικρός όλα τα μυστικά της παραγωγής. Το 2010, με σεβασμό στην παράδοση την ποιότητα και την ιστορία του ούζου «ΚΕΦΙ» τροποποίησε την συνταγή του πατέρα του και παρήγαγε το πρώτο ούζο ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ. Παράλληλα, εξέλιξε τις παραδοσιακές συνταγές παραγωγής του σπιτικού τσέρυ, του κονιάκ (μπράντυ) και των λικέρ.

Σήμερα, η τρίτη γενιά της Οικογένειας Λίνου ακολουθώντας πιστά την συνταγή και τα μυστικά του Απόστολου Λίνου αφιερώνεται κι επενδύει με όραμα στην παραγωγή του εκλεκτού Μυτιληνιού ούζου με την επωνυμία «ΟΥΖΟ ΛΙΝΟΥ».

Με αφετηρία την παραδοσιακή συνταγή του Ιωάννη Λίνου και τα αρώματα της Λεσβιακής γης, η οικογένεια Λίνου αποτελεί μια σύγχρονη και υπεύθυνη ποτοποιία που μετουσιώνει στα προϊόντα της την τεχνοτροπία, την παράδοση και τα μυστικά της παραγωγής αλκοολούχων ποτών, με οδηγό το μεράκι την πολυετή πείρα και την υπογραφή της.

Στη Λέσβο, έχουμε την τύχη η εμπειρία των παλαιότερων να μεταβιβάζεται στις νεότερες γενιές ώστε να ακολουθείται πιστά η παράδοση. Μια παράδοση που θέλει το Μυτιληνιό ούζο γνωστό σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στόχος και όραμα της Οικογένειας Λίνου είναι να ακολουθείται πιστά η παράδοση αυτή, για το λόγο αυτό το «ΟΥΖΟ ΛΙΝΟΥ» αποτελεί απόσταγμα της τεχνογνωσίας και της οικογενειακής εμπειρίας 60 ετών στην παραγωγή αλκοολούχων ποτών.

Το Ούζο Λίνου σήμερα

• Παράγεται σε παραδοσιακό άμβυκα, με ελληνικό οινόπνευμα και σε διάστημα 12 ωρών.
• Αρωματίζεται με Λεσβιακό γλυκάνισο κι άλλα βότανα της Λεσβιακής γης, που δίνουν στο απόσταγμα μια φινετσάτη γεύση.
• Ωριμάζει 30–40 ημέρες πριν από την εμφιάλωση για να αποδώσει το άρωμά του.
• Εμφιαλώνεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών.
• Κυκλοφορεί σε δύο κυρίως αποστάγματα χωρίς ζάχαρη:
το Ούζο Λίνου 40% vol. (μπλε) και το Ούζο Λίνου 42% vol. (κόκκινο) από απόσταξη 100%.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΟΡΑ

Χειροποίητο μπουζούκι με τέχνη και μεράκι

Στο Οργανοποιείο ΧΑΛΙΟΣ στη Μυτιλήνη, φτιάχνεις το δικό σου χειροποίητο μπουζούκι με τα καλύτερα υλικά και την τέχνη του Κώστα Χαλιού. Επισκευάζονται και έγχορδα μουσικά όργανα
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

186 εκατ. ευρώ για την προώθηση αγροδιατροφικών προϊόντων

Προτεραιότητα στα βιολογικά προϊόντα και σε καμπάνιες που υποστηρίζουν τους στόχους της Πράσινης Συμφωνίας
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αποδιαρθρωμένη η αγορά του ελαιολάδου στην Λέσβο

Μεγάλα σκαμπανεβάσματα στις τιμές παραγωγού μετά την αδρανοποίηση της ΕΑΣ Λέσβου
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

2.449 αφίξεις τουριστών κρουαζιέρας στη Μυτιλήνη

Έτος επανεκκίνησης του κλάδου το 2021 σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Μπλόκαραν τα ελαιοτριβεία οι Ισπανοί ελαιοπαραγωγοί

Κινητοποιήσεις στην Χαέν για την μεγάλη αύξηση του κόστους παραγωγής και την μείωση των επιδοτήσεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Οι αυξήσεις εξανεμίζουν το πενιχρό εισόδημα των αγροτών»

Ανακοίνωση από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου για τις ανατιμήσεις στα αγροτικά εφόδια, τις ζωοτροφές και την ενέργεια
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αλλοπρόσαλλη πολιτική για τους νέους αγρότες

Κεντρική πολιτική επιλογή η ενίσχυση των νέων αγροτών δηλώνει ο Λιβανός αλλά οι αποφάσεις του υπουργείου άλλα δείχνουν
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΡΟΤΕΣ

Λεσβιακό μέλι με ιστορία 40 ετών

Ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Λέσβου ξεκίνησε από 15 μελισσοκόμους το 1982. Σήμερα τα ενεργά μέλη του ξεπερνούν τα 80 και η ετήσια παραγωγή του αγγίζει τους 15 τόνους
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Η Καλογήρου στην συνέλευση των Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας

Ομάδες εργασίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ετοιμάζουν την εθνική στρατηγική για το ελαιόλαδο και την βρώσιμη ελιά
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στα ύψη η δηλωμένη ανεργία στο βόρειο Αιγαίο

Αύξηση πάνω από 209% των ανέργων από το 2010 δείχνουν τα στοιχεία του ΟΑΕΔ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ζητείται ηλεκτρολόγος αυτοματισμού και βοηθός λογιστή

Από την εταιρεία ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΑΕΒΕ στην Αγία Παρασκευή
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Τα πάνω και τα κάτω των τιμών του ελαιολάδου

Τι δείχνουν οι μακροχρόνιες τάσεις των χονδρικών τιμών του ελαιολάδου
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ