× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δύο χρόνια «ατιμώρητος» γνωστός δράστης που κλώτσησε αδέσποτο

Ήταν Μάιος του 2019, όπως υπενθυμίζει σε καταγγελία της η «Κιβωτός» επισημαίνοντας την ολιγωρία της Αστυνομίας στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/8/2021

Δύο χρόνια «ατιμώρητος» γνωστός δράστης που κλώτσησε αδέσποτο

Επί δύο χρόνια η Ελληνική Αστυνομία στην Μυτιλήνη δεν επιβάλλει το διοικητικό πρόστιμο σε άνδρα που κλώτσησε αναίτια έναν αδέσποτο σκυλάκο. Το περιστατικό είχε γίνει τον Μάιο του 2019 όταν ένας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, αποφάσισε να κλωτσήσει αναίτια έναν αδέσποτο σκυλάκο στην προκυμαία της Μυτιλήνης. Το γεγονός καταγράφηκε από την κάμερα του καταστήματος και την επόμενη μέρα πέντε αυτόπτες μάρτυρες έκαναν καταγγελία - ενώ και ο ίδιος ο δράστης ομολόγησε την πράξη του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, όπως καταγγέλει η «Κιβωτός» θα έπρεπε κατευθείαν να του επιβληθεί το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ. «Φαίνεται όμως, ότι για κάποια στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας στην Λέσβο, τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά» σχολιάζει.

Αρχικά, από το Α.Τ. Μυτιλήνης επί 1,5 χρόνο «μας ανέφεραν ότι είχαν βεβαιώσει το πρόστιμο. Κάτι τέτοιο όμως ουδέποτε έγινε.

Όταν διαπιστώσαμε ότι αυτό ΔΕΝ ίσχυε και αναφέραμε το τι συνέβαινε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, μας απάντησαν ότι πρέπει να προηγηθεί αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση για να επιβληθεί το διοικητικό πρόστιμο - ενώ σύμφωνα με τις οδηγίες του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. (τις οποίες είχαμε επισημάνει σε έγγραφο μας προς τις αστυνομικές αρχές) ΔΕΝ ισχύει κάτι τέτοιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εν τέλει μόλις προχτές λάβαμε νέα απάντηση στην οποία αναφέρεται ότι επειδή παρήλθε τρίμηνο από την πράξη δεν μπορεί να επιβληθεί το πρόστιμο από το Α.Τ. και θα πρέπει να περιμένουμε την αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση (σε αρκετά χρόνια από την τέλεση)!

Θλιβόμαστε γιατί τα εν λόγω στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στην Μυτιλήνη - με την κωλυσιεργία, τις παραλείψεις τους και την μη εφαρμογή όσων προβλέπουν οι αστυνομικές οδηγίες, πέραν του ότι μας ενέπαιζαν επί δύο χρόνια, δεν εκτέλεσαν το καθήκον τους ως όφειλαν. Αναρωτιόμαστε, γιατί σε τρεις άλλες περιπτώσεις το τελευταίο διάστημα, που ο δράστης ομολόγησε την τέλεση της πράξης του, ήτοι:

(α) Θανάσιμη Κακοποίηση αλόγου στο Ίππειος Λέσβου, Μάρτιος 2021 (https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10159637991434341&id=192357654340 )

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

(β) Θανάσιμη Κακοποίηση γατιού στην Μυτιλήνη, Ιούνιος 2021 (https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10159794319189341&id=192357654340  )

(γ) Κακοποίηση κουταβιού στον Καρά Τεπέ Μυτιλήνης, Αύγουστος 2021

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10159945826214341&id=192357654340 )

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

επιβλήθηκε αμέσως το πρόστιμο των 30.000 ευρώ και στον συγκεκριμένο και καθ’ ομολογία δράστη, δεν εφαρμόστηκε το ίδιο;»

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης προώθησε σήμερα όλο το σχετικό υλικό στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ζητώντας την παρέμβασή του.

«Ελπίζουμε ότι το θέμα θα διερευνηθεί από τους αρμοδίους, ώστε να εκλείψουν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον, διότι ότι ο σεβασμός των νόμων περί προστασίας των ζώων δεν είναι υποχρέωση μόνο των πολιτών, αλλά πρωτίστως και κυρίως των ίδιων των αστυνομικών οργάνων» καταλήγει.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής