× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Τα σχολεία ανοίγουν όπως έκλεισαν! Χωρίς μέτρα για εκπαιδευτικούς – μαθητές!»

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης της ΕΛΜΕ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/8/2021

«Τα σχολεία ανοίγουν όπως έκλεισαν! Χωρίς μέτρα για εκπαιδευτικούς – μαθητές!»

«Τα σχολεία ανοίγουν όπως έκλεισαν! Χωρίς μέτρα για εκπαιδευτικούς – μαθητές!» επισημαίνει με ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική παράταξη των καθηγητών της ΕΛΜΕ, Αγωνιστική Παρέμβαση, η οποία αναλυτικά αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Λίγες μόνο εβδομάδες απέμειναν μέχρι να χτυπήσουν ξανά τα σχολικά κουδούνια. Όλα δείχνουν ότι το νέο σχολικό έτος θα είναι μια πιστή επανάληψη του προηγούμενου, αφού η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για μια ακόμα φορά ακολουθεί το δρόμο των μηδενικών μέτρων για την προφύλαξη της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών. Όπως και την περασμένη χρονιά, έτσι και φέτος η κυβέρνηση επιμένει να μην μειώνει στους 15 τον αριθμό των μαθητών στις αίθουσες ούτε φυσικά να προσλαμβάνει εκπαιδευτικούς ώστε να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που θα δημιουργηθούν. Αρνείται τη διενέργεια δωρεάν μαζικών και επαναλαμβανόμενων τεστ στην εκπαιδευτική κοινότητα με την αποκλειστική ευθύνη του ΕΟΔΥ. Ακόμα παραπέρα ο Βορίδης πρόσφατα ανακοίνωσε προκλητικά την περικοπή των δαπανών σε προσωπικό στην καθαριότητα πράγμα που σημαίνει δραματικές μειώσεις καθαριστριών στα σχολεία! Είναι η όψη της ίδιας εγκληματικής πολιτικής που αρνείται πεισματικά να ενισχύσει ουσιαστικά και ολόπλευρα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας αφήνοντας την υγεία του λαού εκτεθειμένη για δεύτερη συνεχή χρονιά απέναντι στην πανδημία. Και είναι σίγουρο ότι αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική το ερχόμενο φθινόπωρο θα έρθουμε αντιμέτωποι με νέα κατασταλτικά περιοριστικά μέτρα και λουκέτα σε σχολεία, όπως άλλωστε ομολογούν οι κυβερνητικοί παράγοντες.

 

Αντί όλων αυτών η κυβέρνηση με χυδαίο τρόπο κλιμακώνει την επίθεσή της απέναντι στους εργαζόμενους και το λαό. Για να συγκαλύψει την δική της εγκληματική πολιτική που οδήγησε τη χώρα σε εκατόμβες νεκρών από την πανδημία, τοποθετώντας τη σε μια από τις χειρότερες θέσεις παγκοσμίως, ασκεί μια διχαστική και αυταρχική πολιτική με όχημα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ενοχοποιώντας τους εργαζόμενους ανοίγοντας το δρόμο για απολύσεις. Στην εκπαίδευση από τη νέα χρονιά η κυβέρνηση απαιτεί από τους εκπαιδευτικούς είτε να είναι εμβολιασμένοι ή να διενεργούν με δική τους ευθύνη – προφανώς και με δικά τους έξοδα – δύο τεστ την εβδομάδα αλλιώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με την αναστολή εργασίας, την περικοπή του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών τους. Οι πρόσφατες δηλώσεις της Κεραμέως πως «το 75-80% των εκπαιδευτικών έχει εμβολιαστεί» κάνουν φανερό ότι τα μέτρα της υποχρεωτικότητας που επιβάλλει δεν στοχεύουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Αντίθετα η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ επιδιώκουν να διαμορφώσουν ένα νέο αντιδραστικό και αυταρχικό τοπίο που κάθε «έκτακτη» συνθήκη θα αξιοποιείται ως εργαλείο για απολύσεις. Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν πρέπει να αποδεχθεί μια τέτοια αυταρχική πολιτική που φορτώνει στις πλάτες των εκπαιδευτικών τις ευθύνες της κυβέρνησης. Η ΟΛΜΕ οφείλει να πάρει θέση άμεσα καταγγέλλοντας την αυταρχική πολιτική του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Δεν χωράει αμφιβολία πως τα εμβόλια αποτελούν μια πολύ σπουδαία κατάκτηση της επιστήμης και της ανθρωπότητας και ένα από τα κύρια όπλα στη μάχη κατά της πανδημίας. Απαιτούνται όμως πολύ περισσότερα για την ουσιαστική αντιμετώπισή της. Η ζωή αποδεικνύει πως δίχως την ενίσχυση του ΕΣΥ με γιατρούς, νοσοκομεία, ΜΕΘ, χωρίς ουσιαστική πρωτοβάθμια υγεία, δίχως τη μαζική διενέργεια δωρεάν τεστ στον πληθυσμό για την συστηματική επιτήρηση της πανδημίας, χωρίς φαρμακευτική αγωγή, η αντιμετώπισή της καθίσταται εξαιρετικά πιο δύσκολη και επώδυνη για το λαό. Η κυβέρνηση με την πολιτική της τα έχει «ποντάρει» όλα αποκλειστικά στο εμβόλιο, υπηρετώντας ταυτόχρονα τα συμφέροντα των πολυεθνικών κολοσσών στο χώρο του φαρμάκου, εγκαταλείποντας όλα τα υπόλοιπα στο έλεος της πανδημίας. Ακόμα παραπέρα με την πολιτική της επιχειρεί να εκφοβίσει το λαό, να σπείρει την τρομοκρατία και να ενεργοποιήσει τον αντιδραστικό κοινωνικό αυτοματισμό χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα το εμβόλιο. Τέλος είναι αυτή η πολιτική που πότε με τη μορφή της υποχρεωτικότητας και πότε με την εξαγορά της νέας γενιάς έναντι 150€ γεννά την αμφιβολία και την καχυποψία, ενώ ακόμα χειρότερα στρώνει το έδαφος για να αναπτύσσονται διάφορες συντηρητικές και σκοταδιστικές αντιλήψεις της αντιεπιστημονικής καθυστέρησης.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ καταγγέλλουμε την αυταρχική πολιτική του υποχρεωτικού εμβολιασμού που ενεργοποιεί τον κοινωνικό αυτοματισμό και οδηγεί σε απολύσεις. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν άμεσα στις ΕΛΜΕ και να αντιπαρατεθούν με την κυβερνητική πολιτική διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα για τα σχολεία και την υγεία. Να απαιτήσουμε μαζικά και αγωνιστικά

 

-        Να παρθεί πίσω το εκδικητικό μέτρο της αναστολής εργασίας – απόλυσης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

-        15 παιδιά στις αίθουσες – προσλήψεις εκπαιδευτικών για να καλυφθούν οι ανάγκες – προσωπικό στην καθαριότητα των σχολείων εδώ και τώρα!

 

-        Μαζικά επαναλαμβανόμενα και δωρεάν τεστ με την ευθύνη του ΕΟΔΥ σε όλα τα σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς

 

-        Πραγματική και ουσιαστική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας (γιατροί, ΜΕΘ, νοσοκομεία κλπ) – μαζικός εμβολιασμός του λαού!

 

-        Ανοιχτά και ασφαλή σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς!»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Με αστροναύτη θα μιλήσει το 1ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης!

Στον… διαστημικό διαγωνισμό η Γ τάξη και ο όμιλος 3D Printing
ΥΓΕΙΑ

Στη Μυτιλήνη ο Αδωνις Γεωργιάδης

Θα εγκαινιάσει το νέο κτήριο του ΕΚΑΒ ο υπουργός Υγείας
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ταξίδεψαν μικρούς και μεγάλους σε μαγικούς κόσμους

Δαφιώτη και Μολυβιάτης στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Πηγής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Βιβλιο‑Παραμυθενια» δράση!

Στο Δημοτικό Σχολείο Παμφίλων με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Συνεργασία για τον φάρο πολιτισμού, το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Αστεγοι, Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μυτιλήνης συνδράμουν και ζητούν να φτιαχτεί η στέγη του ιστορικού σωματείου- Τι λένε Α. Σαμαρτζίδου, Χ. Μαλακός και Θ. Χατζηλάμπρου στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Καμία παράταση ωραρίου λέει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου

Αντίδραση στην πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για παράταση λειτουργίας των καταστημάτων στην αγορά της πόλης ως τις 5:00 το απόγευμα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

30 χρόνια ζωής μετρά το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Με εξωστρεφείς δράσεις προσβλέπει σε παραπέρα ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια το Τμήμα Γεωγραφίας
ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Προβληματική η υγειονομική κάλυψη των νησιών

Πολύ μεγάλη η λίστα με τις κενές θέσεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

12 συλλήψεις για παραβάσεις του ΚΟΚ

Σε Λέσβο και Χίο οι παραβάτες που συνελήφθησαν από την Αστυνομία
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ολυμπιακή Εβδομάδα στο δρόμο για το Παρίσι 2024

Στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επίσκεψη αγάπης στην Κυψέλη

Από το 3ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης