× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

35% αύξηση της ακτοπλοϊκής κίνησης στη Λέσβο το καλοκαίρι

Τα συγκριτικά στοιχεία αφορούν το 2019, την τελευταία χρονιά πριν από τον κορονοϊό

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 31/8/2021

35% αύξηση της ακτοπλοϊκής  κίνησης στη Λέσβο το καλοκαίρι

Αύξηση της επιβατικής ακτοπλοϊκής κίνησης στη Λέσβο από το σύνολο των γραμμών που πραγματοποιήθηκαν το φετινό καλοκαίρι, σε σύγκριση με το 2019, καταγράφεται σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, αναφέρει μιλώντας στο «Ν» ο τουριστικός πράκτορας και εκπρόσωπος της Attica Group Ηλίας Πίκουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σημειώνει ο Ηλίας Πίκουλος, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο, η επιβατική κίνηση στα πλοία κινήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα, με κορύφωση τον Αύγουστο όπου σε όλα σχεδόν τα δρομολόγια προς τη Λέσβο και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου επικρατούσε το αδιαχώρητο.

«Προς το παρόν δεν έχουμε στη διάθεσή μας τα επίσημα νούμερα, όμως η εικόνα που υπάρχει δείχνει ότι συγκριτικά με την τελευταία φυσιολογική χρονιά, το 2019, καταγράφεται αύξηση της τάξης του 35% στην επιβατική κίνηση ενώ διακινήθηκαν από όλες τις ακτοπλοϊκές γραμμές προς τη Λέσβο τουλάχιστον 45.000 έως 47.000 επιβάτες.

Η μεγάλη αύξηση άρχισε να εμφανίζεται επί της ουσίας μέσα στον Ιούλιο με κορύφωση τις τρεις εβδομάδες του Αυγούστου, όπου όλα τα πλοία σχεδόν έρχονταν με πληρότητα 100% σύμφωνα με τα υφιστάμενα πρωτόκολλα. Εκτιμούμε ότι οι συμπολίτες μας, από την Ηπειρωτική Ελλάδα, Αττική και Βόρεια Ελλάδα, αξιοποίησαν στο έπακρο όλα τα εκπτωτικά προγράμματα που έδινε η Attica Group και τα οποία έδιναν τη δυνατότητα για οικονομική μετακίνηση καθώς και τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, τα οποία προσφέρουν προνομιακές τιμές και δωρεάν μετακίνηση προς τον προορισμό των διακοπών. Αυτό που μας έκανε μεγάλη εντύπωση φέτος ήταν ότι οι Έλληνες επισκέπτες κινήθηκαν προς τα νησιά και τη Λέσβο φυσικά, μαζί με τα αυτοκίνητά τους, κάτι που δεν συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Προφανώς οι εκπτώσεις που δόθηκαν στη μετακίνηση οχημάτων αποτέλεσμα κίνητρο για τους ταξιδιώτες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αντίστροφη μέτρηση

«Πλέον επισημαίνει ο Ηλίας Πίκουλος έχει αρχίσει η μεγάλη επιστροφή και η λεγόμενη αντίστροφη μέτρηση. Οι αδειούχοι του Αυγούστου, αποχωρούν κατά εκατοντάδες κάθε μέρα και έως τις 13 Σεπτεμβρίου που ξεκινούν τα σχολεία, πιστεύουμε ότι η επιβατική κίνηση θα επιστρέψει στα κανονικά της επίπεδα με την έναρξη και του χειμερινού προγράμματος  των δρομολογίων».

Τέλος το Σίγρι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου, εξάλλου όπως σημειώνει ο Ηλίας Πίκουλος ολοκληρώνεται με το τελευταίο δρομολόγιο για αυτή τη σεζόν και η ακτοπλοϊκή σύνδεση με το λιμάνι του Σιγρίου.

«Σε γενικές γραμμές, όπως αναφέρει ο τουριστικός πράκτορας, η επιβατική κίνηση ήταν κατώτερη από τις προσδοκίες μας σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Αντίθετα πρόσθεσε, για το λιμάνι των Μεστών της Χίου και της Μυκόνου που ήταν στην ίδια σύνδεση υπήρχε πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Συνολικά από τα 13 Σάββατα που πραγματοποιήθηκε το συγκεκριμένο δρομολόγιο, μόνο 3 Σάββατα είχαμε αυξημένη κίνηση και σε όλα τα υπόλοιπα δρομολόγια ο αριθμός των επιβατών δεν ξεπέρασε τα 200 άτομα».

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση με  το λιμάνι του Πειραιά από την επόμενη εβδομάδα, επιστρέφει στο χειμερινό πρόγραμμα με 6 δρομολόγια  καθημερινά δρομολόγια. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη  Βόρεια Ελλάδα θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, μία φορά από το λιμάνι της Καβάλας και μία φορά από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Να αλλάξουν οι αγρότες μας επάγγελμα;»

Επιστολή διαμαρτυρίας για τη μειωμένη χρηματοδότηση στα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου, έστειλε η αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Αναστασία Αντωνέλλη, στον Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

«Κούρεμα» προστίμων έως 50% υπόσχεται η εφορία

Με δέλεαρ τα μειωμένα πρόστιμα το κράτος προσπαθεί να αποφύγει τις προσφυγές στα δικαστήρια από τους φορολογουμένους
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ισχνή αύξηση τζίρου στο λιανεμπόριο του Βορείου Αιγαίου

Μόλις 12,4 εκατ. ευρώ μπήκαν στα ταμεία των επιχειρήσεων του κλάδου που τηρούν διπλογραφικά βιβλία
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Νέα Αριστερά: Μπάχαλο στις πληρωμές των αγροτικών επιδοτήσεων

Δυσοίωνες εκτιμήσεις για την πληρωμή των αγροτικών επιδοτήσεων πριν το Πάσχα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Υποχρηματοδότηση των σχεδίων βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου βλέπει η Νέα Αριστερά

Κριτική στην κυβέρνηση για την κατανομή των πόρων του προγράμματος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Θετικό το ισοζύγιο προσλήψεων ‑ απολύσεων στο Βόρειο Αιγαίο

Τα στοιχεία της Εργάνη για το πρώτο τρίμηνο του 2024 δείχνουν την δημιουργία 388 θέσεων εργασίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έρχονται οι πενταετίες συμβάσεις στις άγονες γραμμές

Πρώτη εμφάνιση του λιμανιού της Πέτρας στις γραμμές αποκλειστικής εξυπηρέτησης που προτείνει το υπουργείο Ναυτιλίας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ