× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Αλλη ψήφος το βράδυ και άλλη το πρωί»

Άλλαξε στάση μέσα σε λίγες ώρες ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης της Δυτικής Λέσβου Γ. Καραθανάσης. Δεν σπάει το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/9/2021

«Αλλη ψήφος το βράδυ και άλλη το πρωί»

Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο  διάσπασης του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, εξέφρασε την Πέμπτη  στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε και  την ψηφοφορία που ακολούθησε, κατά πλειοψηφία το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργάνου, παρά το γεγονός ότι το προηγούμενο βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου είχε λάβει ομόφωνα απόφαση για τη διάσπαση του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο αναλυτικά στη χθεσινή  συνεδρίαση του εννεαμελούς διοικητικού συμβουλίου του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου μπήκε επί τάπητος η διάσπαση του Νομικού Προσώπου ώστε ο κάθε δήμος να αποκτήσει ξεχωριστό Λιμενικό Ταμείο.

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η συζήτηση, αρνητικοί  στο ενδεχόμενο της διάσπασης, ήταν  οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Μυτιλήνης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κατά της διάσπασης ψήφισε και ο Λιμενάρχης ο οποίος συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Ειδικότερα η απόφαση να παραμείνει ενιαίο το Διαδημοτικό Ταμείο Λέσβου, έλαβε πέντε θετικές ψήφους, 1 λευκό και 3 αρνητικές ψήφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά της διάσπασης ψήφισαν ο Δήμαρχος και πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Στρατής Κύτελης, ο αντιπρόεδρος Κώστας Παπαδόπουλος, ο Δημοσθένης Χατζηγιάννης, ο Λιμενάρχης καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Δυτικής Λέσβου Γιώργος Καραθανάσης.

Λευκό ψήφισε ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης του Δήμου Μυτιλήνης Κώστας Αστυρακάκης ενώ οι τρεις εκπρόσωποι της Δυτικής Λέσβου Ιωάννα Κατανάκη, Ιορδάνης Ιορδάνου και Κώστας Πάππος ψήφισαν υπέρ της διάσπασης.

Σε κάθε περίπτωση πολλά ερωτηματικά εγείρει η στάση του εκπροσώπου της αντιπολίτευσης του Δήμου Δυτικής Λέσβου Γ. Καραθανάση ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη το βράδυ  είχε ψηφίσει υπέρ της διάσπασης του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου, όπως άλλωστε και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Νίκου Χήρα στην οποία ανήκει.  Το πρωί ωστόσο, άγνωστο τι άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες, ο Γ. Καραθανάσης ψήφισε το ακριβώς αντίθετο, καθορίζοντας κατά κάποιο τρόπο με τη ψήφο του το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό που έκανε το δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης να αλλάξει τη στάση του είναι το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά έργα σε εξέλιξη από το Λιμενικό Ταμείο, τα οποία προφανώς θεώρησε ότι τίθενται σε κίνδυνο σε περίπτωση που προχωρήσει η διαδικασία της διάσπασης την παρούσα χρονική περίοδο.

Την έντονη δυσαρέσκειά του με την εξέλιξη αυτή εκφράζει με μία σκληρή ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος ο οποίος σημειώνει με το δικό του χαρακτηριστικό τρόπο, μεταξύ άλλων, πως η νύχτα βγάζει «Επίσκοπο και η αυγή Μητροπολίτη». Ειδικότερα αναφέρει:  

«Η νύχτα βγάζει Επίσκοπο κι η αυγή Μητροπολίτη. Έτσι μονάχα μπορεί να εξηγηθεί το ότι δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης του Δήμου Δυτικής Λέσβου ψηφίζει την πρόταση του Δήμου στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο και την καταψηφίζει στο συμβούλιο του Λ. Τ. Λέσβου  σήμερα το μεσημέρι! Φανταστείτε αυτοί οι άνθρωποι να διοικούσαν το Δήμο. Ένα απλό παραμάγαζο θα είχε καταντήσει. Όσο για τον κ. Λιμενάρχη, τι να πω. Είστε ένστολος, κύριε. Σε πολιτικές αποφάσεις για τις οποίες υπάρχει άποψη από τον ένα Δήμο δεν επιτρέπεται να παίρνετε θέση. Σε άλλες εποχές, ναι θα αποφασίζατε εσείς . Εκτός αν σας παρέσυρε κανένα επώνυμο. Υ. Γ. "Παιδική χαρά το έχεις κάνει. Φαντάσου να ήσουν Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου». Ποιός το είπε σε ποιόν; Εύκολο να το βρείτε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως γνωστόν το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου και η σύνθεση του Διοικητικού του Συμβουλίου αποτέλεσε από την αρχή κιόλας της θητείας των δημοτικών αρχών Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, αγκάθι στις σχέσεις των δύο δημάρχων. Προφανώς ο Δήμος Δυτικής Λέσβου και ο Ταξιάρχης Βέρρος θέλοντας να βάλει τέλος σε όλη αυτή τη νοσηρή κατάσταση αποφάσισε να προτείνει τη διάσπαση του Λιμενικού Ταμείου ώστε κάθε δήμος να διαχειρίζεται τα δικά του λιμάνια.

Πηγές πάντως από τη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου αναφέρουν ότι η απόφαση να μην προχωρήσει στην παρούσα φάση η διάσπαση, είναι σωστή αφού όπως σημειώνεται υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες, πολλά έργα και ελάχιστο προσωπικό γεγονός που πιθανόν θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των λιμανιών. Επιπλέον προσθέτουν ότι ο αιμοδότης του Λιμενικού Ταμείου είναι το Λιμάνι της Μυτιλήνης, επομένως το Λιμενικό Ταμείο Δυτικής Λέσβου, θα έχει ελάχιστα έσοδα και δεν θα μπορεί να συντηρηθεί.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση των πόρων της ΚΑΠ ζητά η Νέα Αριστερά

Δείτε εδώ ολόκληρο το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος για την αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας.
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέθανε ο 27χρονος Γιώργος Βογιατζής

Στον ντόπιο, φοιτητή και μεταπτυχιακό του Τμήματος Ωκεανογραφίας εύχονται «καλό ταξίδι στους Ωκεανούς των Ουρανών»
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Εφυγε από τη ζωή η 49χρονη Ολγα Τακτικού
ΧΩΡΙΑ

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Φράγματος Ερεσού»

Ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Πρωτοβουλία Ερεσού»
ΧΩΡΙΑ

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στον Παλαιόκηπο της Γέρας

«Η Κοινότητα ενωμένη για τη Ζωή και την Αλληλεγγύη» δηλώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευστράτιος Καραβασίλης
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λέσβο

Την Παρασκευή σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες προσγειώνεται στη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεία του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα και του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντικατάσταση των φωτιστικών στην πλατεία Δημαρχείου της Αγιάσου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αθανασίου με Κολοκοτρώνη

Ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας συζήτησε με τον νέο Στρατηγό της 98 ΑΔΤΕ σημαντικά θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και την ασφάλεια της περιοχής μας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση»

Σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Μυτιλήνης του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι