× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Χρηματοδότηση από ΠΕΠ για τις μελέτες των αντιπλημμυρικών της Καλλονής

Ο προϋπολογισμός του έργου αγγίζει τις 880.000 ευρώ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/9/2021

Χρηματοδότηση  από ΠΕΠ για τις μελέτες των αντιπλημμυρικών της Καλλονής

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υπέγραψε σήμερα την ένταξη της Πράξης «ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΕ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014- 2020», συνολικής Δημόσιας Δαπάνης 876.125 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο «Ν» τον περασμένο Ιανουάριο, ο  Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα σχεδιασμού και πραγματοποίησης αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή. Όπως σημείωσε  τότε  ήδη ο Δήμος  είχε  υποβάλλει προτάσεις, για παρεμβάσεις με βαριές αδειοδοτήσεις, οι οποίες ωστόσο πρέπει κάποια στιγμή να ξεκινήσουν, είχε πει χαρακτηριστικά. «Τα έργα αυτά είναι απολύτως αναγκαία, πρέπει να ξεκινήσουν για να έχουμε αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πλέον τα καιρικά φαινόμενα έχουν αλλάξει σημαντικά και από εκεί που είχαμε πλημμύρες κάθε 10 χρόνια τώρα έχουμε πλημμύρες κάθε δύο χρόνια τουλάχιστον», είχε επισημάνει στη δήλωσή του ο Ταξιάρχης Βέρρος.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Δυτικής Λέσβου χαιρετίζει την ένταξη των μελτών στα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου και σημειώνει ότι από τη διαδικασία ωρίμανσης έργων και δη εκείνων που είναι ζωτικής σημασίας, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου υπέβαλλε την πρόταση για χρηματοδότηση της μελέτης για το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο που αφορά στο λεκανοπέδιο της Καλλονής.

«Πρόκειται, όπως αναφέρει, για ένα σύνθετο έργο που υπερβαίνει τις δυνατότητες ωρίμανσης, προώθησης και αποπεράτωσής του από έναν δήμο και θα δώσει αποφασιστική λύση σε ένα μόνιμο ζήτημα τα τελευταία τουλάχιστον 40 χρόνια για τους κατοίκους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται στις 876.125 ευρώ ενώ το ολοκληρωμένο έργο αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής εκτιμάται ότι θα κοστίσει πάνω από 10 εκ. ευρώ. Σύμφωνα με το Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο και τον Αντιδήμαρχο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Στρατή Ζαφείρη, η μελέτη δύναται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2023 προκειμένου να δημιουργηθούν πλήρως οι προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση του έργου.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και ο Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Στρατής Ζαφείρης πρότειναν από πέρυσι για χρηματοδότηση στο Περιφερειακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 ΠΕΠ Β. Αιγαίου, την εκπόνηση μιας  ολοκληρωμένης μελέτης αντιπλημμυρικής προστασίας του λεκανοπεδίου Καλλονής και γενικότερα του Δήμου Δυτικής Λέσβου σε περιοχές όπου παρουσιάζονται σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα είτε σε καλλιέργειες και οικισμούς, είτε σε γέφυρες διασταύρωσης με το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού. Σήμερα η πρόταση αυτή έγινε δεκτή από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ο Δήμαρχος ευχαριστεί θερμά τον Προϊστάμενο Γιώργο Πλακωτάρη και τα στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής που εργάστηκαν πυρετωδώς εν μέσω Αυγούστου για να προχωρήσουν οι διαδικασίες», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Δυτικής Λέσβου 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση των πόρων της ΚΑΠ ζητά η Νέα Αριστερά

Δείτε εδώ ολόκληρο το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος για την αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας.
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέθανε ο 27χρονος Γιώργος Βογιατζής

Στον ντόπιο, φοιτητή και μεταπτυχιακό του Τμήματος Ωκεανογραφίας εύχονται «καλό ταξίδι στους Ωκεανούς των Ουρανών»
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Εφυγε από τη ζωή η 49χρονη Ολγα Τακτικού
ΧΩΡΙΑ

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Φράγματος Ερεσού»

Ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Πρωτοβουλία Ερεσού»
ΧΩΡΙΑ

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στον Παλαιόκηπο της Γέρας

«Η Κοινότητα ενωμένη για τη Ζωή και την Αλληλεγγύη» δηλώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευστράτιος Καραβασίλης
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λέσβο

Την Παρασκευή σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες προσγειώνεται στη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεία του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα και του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντικατάσταση των φωτιστικών στην πλατεία Δημαρχείου της Αγιάσου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αθανασίου με Κολοκοτρώνη

Ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας συζήτησε με τον νέο Στρατηγό της 98 ΑΔΤΕ σημαντικά θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και την ασφάλεια της περιοχής μας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση»

Σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Μυτιλήνης του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι