× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Καμία αναστολή εργασίας»

Ανακοίνωση της Επιτροπής Υγειονομικών ενάντια στις αναστολές εργασίας και την υποχρεωτικότητα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/9/2021

«Καμία αναστολή εργασίας»

Ανακοίνωση της Επιτροπής Υγειονομικών ενάντια στις αναστολές εργασίας και την υποχρεωτικότητα του Νοσοκομείου Μυτιλήνης αναφέρει ότι στοχοποιούνται οι υγειονομικοί από πλευράς κυβέρνησης όταν δεν έχουν γίνει προσλήψεις και ζητά «καμία αναστολή εργασίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά αναφέρει:

«Από την 1η Σεπτεμβρίου τέθηκε σε εφαρμογή η απόφαση της κυβέρνησης που αφορά την αναστολή εργασίας όσων δουλεύουν σε δομές υγείας. Μια απόφαση που οδηγεί στην απομάκρυνση  και τη μη καταβολή του μισθού σε λίγες δεκάδες εργαζόμενους-ες του Νοσοκομείου, καθώς επίσης και σε άλλους τόσους περίπου εργαζόμενους-ες στις υπόλοιπες δημόσιες δομές υγείας του νησιού ( ΚΥ – ΤΟΜΥ ). Την ίδια στιγμή έχουν δει την πόρτα της εξόδου άτομα που εργάζονται σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων-ΑμεΑ, ενώ δεν ξεχνάμε και τους συναδέλφους των ιδιωτικών μονάδων, τα αφεντικά των οποίων, όχι μόνο δικαιούνται να άρουν το απόρρητο των δεδομένων τους, αλλά υποχρεώνονται από την ίδια απόφαση να τους απομακρύνουν από τα πόστα τους. Ταυτόχρονα, καλούνται οι εναπομείναντες-ασες υγειονομικοί να βγάλουν το φίδι από την τρύπα των κενών που έχει αφήσει το μέτρο, στερούμενοι των αδειών τους, μέχρι να αναπληρωθούν από 3μηνους συμβασιούχους, αν ποτέ βρεθούν.

    Το επιχείρημα από πλευρά κυβέρνησης είναι φυσικά «το καλό της δημόσιας υγείας». Φαίνεται ότι τους περισσεύει το θράσος, καθώς ποια δημόσια υγεία κοίταξε να εξασφαλίσει 2 χρόνια τώρα αυτή η κυβέρνηση, όπως και όλες όσες προηγήθηκαν;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

    Εδώ και 2 χρόνια δεν έχει γίνει ούτε μισή πρόσληψη μόνιμου προσωπικού (παρά μόνο επισφαλείς συμβάσεις ορισμένου χρόνου), δεν έχει ανοίξει ούτε μισή νέα μονάδα φροντίδας, όσες ΜΕΘ προστέθηκαν δεν στελεχώθηκαν ποτέ με το απαραίτητο προσωπικό και έμειναν ανενεργές, ενώ η πρωτοβάθμια όχι μόνο δεν στηρίχθηκε αλλά συρρικνώθηκε λόγω των μετακινήσεων στα κεντρικά νοσοκομεία. Αντίθετα, όλη η διαχείριση της πανδημίας στηρίχθηκε στις πλάτες των εργαζομένων που σήμερα δέχονται ακόμα και επίθεση. Εξαντλητικά ωράρια, στερημένες άδειες, 7πλάσιος κίνδυνος να νοσήσουμε χωρίς να έχουμε δεχθεί κανένα επίδομα, στρες και εξάντληση έγινε η καθημερινότητα μας. Ποια ήταν η απάντηση σ' όλα αυτά; Χειροκροτήματα χωρίς ουσία και θεατρινισμοί, και τώρα στυγνοί εκβιασμοί.

Ή εμβολιαζόμαστε ή απολυόμαστε, αφού το κράτος δεν προτίθεται να δώσει ούτε φράγκο για νέο προσωπικό, για ενίσχυση των μονάδων υγείας, για να μην δουλεύει η δημόσια υγεία με λογική ελάχιστου κόστους. Στοχοποιούμαστε για να κρυφτούνε οι ευθύνες που έχει στο ακέραιο για την δολοφονική διαχείριση της πανδημίας. Χρόνια νεοφιλελεύθερης επίθεσης από όλες τις κυβερνήσεις στις δημόσιες δομές και τώρα μας λένε ότι φταίμε εμείς.

    Εμείς τους απαντάμε ότι δεν θα χωριστούμε σε εμβολιασμένους και μη, σε υγιείς και ασθενείς, σε κατάλληλους και όχι. Κανείς μας δεν περισσεύει και αν η κυβέρνηση πιστεύει ότι μπορεί να δημιουργήσει ρευστές καταστάσεις για την περαιτέρω υποβάθμιση του δικαιώματος σε δωρεάν ποιοτική περίθαλψη, ανοίγοντας την κερκόπορτα σε ΣΔΙΤ και ιδιωτικοποιήσεις, θα μας βρει μπροστά της. Κυρίως, όμως, θα αντισταθούμε στην διαχείριση της εργασίας αλλά και της δημόσιας σφαίρας μέσα από το δίπολο υγιούς-ασθενούς, από την νομιμοποίηση πιστοποιητικών υγείας-πειθαρχίας, από κράτος και αφεντικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

  • Κανένας-μία συνάδελφος σε αναστολή
  • Καμία ανάκληση αδειών
  • Άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
  • Δωρεάν προσβάσιμη δημόσια υγεία, όχι ΣΔΙΤ-ιδιωτικοποιήσεις
  • Είσοδος του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά

Καλούμε συναδέλφους, εργατικά σωματεία και τον κόσμο του νησιού να στηρίξει τον αγώνα μας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

40 μικροί «λογοτέχνες»

Στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εξι μήνες σε αναστολή γιατί… άνοιξαν λάκκο σε αρχαιολογικό χώρο

7 άτομα καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για «εργασίες» στου Απελή
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πασχαλινές εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Αφορά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια που θα εκδοθούν για τις εορτές του Πάσχα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τραυματιοφορέας και ιδιοκτήτης γραφείου τελετών

Μετά την παρέλευση έξι μηνων αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Λαμπάδες... origami στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Κυδωνιών

Μια πρωτότυπη πασχαλινή δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΥΓΕΙΑ

«Να τα βάλετε με τα αφεντικά σας κ. Καλλιάνε, όχι με τους γιατρούς»

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση η Μυτιληνιά, Μίρνα Φαφουτέλλη, που έχασε τον άντρα της απαντά στο ξέσπασμα οργής του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΟΥΣΙΚΗ

Μοναδικό μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο

Από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης με το Εργαστηριακό Κέντρο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Ο κόσμος της Σοφίας» απέκτησε ιστοσελίδα

Xάρη στους μαθητές του ΕΠΑΛ Καλλονής