× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πήγε για εμβόλιο και του είπαν...από Δευτέρα

Το απίστευτο αυτό περιστατικό, εκτυλίχθηκε στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης την Παρασκευή το μεσημέρι όταν ένας συμπολίτης μας προσήλθε να εμβολιαστεί σε προγραμματισμένο ραντεβού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/9/2021

Πήγε για εμβόλιο και του είπαν...από Δευτέρα

Κι ενώ η κυβέρνηση, το Υπουργείο και όλη η επιστημονική κοινότητα πραγματοποιούν καθημερινά ενημερώσεις για τη σημασία του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, ζητώντας από τους αναποφάσιστους πολίτες να επισπεύσουν τη διαδικασία πριν έρθει ο χειμώνας και το νέο κύμα της πανδημίας, στη Λέσβο οι πολίτες πάνε να εμβολιαστούν βρίσκουν όμως κλειστό το εμβολιαστικό κέντρο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την περίεργη αυτή καταγγελεία έκανε στο «Ν» ένας συμπολίτης μας ο οποίος είχε ραντεβού για να εμβολιαστεί την περασμένη Παρασκευή στις 3 παρά 10 το μεσημέρι. Όπως μας είπε, ήταν συνεπής στο ραντεβού του και μάλιστα πήγε τουλάχιστον 5 λεπτά νωρίτερα, ωστόσο βρήκε το εμβολιαστικό κέντρο κλειστό. Όταν ρώτησε, προφανώς κάποιον φύλακα που βρήκε εκεί κοντά, τον ενημέρωσε ότι το Κέντρο έκλεισε από τις 2:15 και ότι αν ήθελε να εμβολιαστεί θα έπρεπε να έρθει πάλι από Δευτέρα. 

Όπως είναι φυσικό ένα τέτοιο περιστατικό προκαλεί τεράστια εντύπωση, γνωρίζοντας μάλιστα πόσο μεγάλη προσπάθεια γίνεται για τον εμβολιασμό των πολιτών. Το «Ν» επικοινώνησε με την πρόεδρο της Τριμελούς Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης, προκειμένου να δει τι ακριβώς συμβαίνει και αν ευσταθούν οι καταγελείες του συμπολίτη μας. 

Η Ελένη Μακρή ως γιατρός και η ίδια, ξαφνιάστηκε αρκετά από το περιστατικό και ανέλαβε να το διευρευνήσει. «Ήρθα σε επαφή με το γιατρό του εμβολιαστικού κέντρου, δήλωσε λίγη ώρα αργότερα φού είχε επικοινωνήσει με τους αρμοδίους, ο οποίος παραξενεύτηκε αρκετά αφού όπως μου είπε, βρισκόταν στο χώρο του Κέντρου Υγείας διότι είχε εφημερία και γενικά παρέμεινε μέχρι αργά στο κτίριο. Πιθανολογώ πως λόγω του ότι τα ραντεβού του εμβολιασμού είναι πολύ αραιά, ο γιατρός φεύγει από το χώρο και εξυπηρετεί και άλλα περιστατικά του Κέντρου Υγείας, το ίδιο βέβαια κάνουν και οι νοσηλευτές που υποστηρίζουν τον εμβολιασμό. Πιθανόν ο συμπολίτης μας, πήγε εκεί την ώρα που ο γιατρός ήταν σε κάποιο άλλο χώρο και προφανώς ενημερώθηκε λανθασμένα ότι το Κέντρο έχει κλείσει», επισήμανε η Πρόεδρος της Τριμελούς Διοικούσας Επιτροπής. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το γεγονός είναι πάντως πως ο συμπολίτης μας πιθανόν και άλλοι πολίτες που είχαν αργότερα ραντεβού έχασαν τον εμβολιασμό τους και είναι αμφίβολο μετά από αυτή την περιπέτεια αν επανήλθαν ή θα επανέλθουν στο Κέντρο Υγείας για να εμβολιαστούν. 

Σε κάθε περίπτωση οφείλουν οι υπεύθυνοι των Εμβολιαστικών Κέντρων να ενημερώνουν σωστά τους πολίτες ώστε να μην χάνονται τα ραντεβού. Ίσως θα έπρεπε στην πόρτα του Κέντρου να υπάρχει κάποιο ενημερωτικό σημείωμα με κάποιο τηλέφωνο ή κάποιο γραφείο για να ζητήσουν πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι σε περίπτωση που η πόρτα είναι κλειστή.

Επιπλέον οι υπεύθυνοι θα μπορούσαν να αφήσουν οδηγίες στο προσωπικό φύλαξης του Κέντρου, ώστε να ενημερώνονται σωστά οι πολίτες και να αποφεύγεται έτσι αχρείαστη ταλαιπωρία. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

4ο πακέτο στήριξης στις νέες οικογένειες

Χαμόγελα ευγνωμοσύνης από τους δικαιούχους της Δυτικής Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Να επιλέξεις ΕΠΑΛ;

Ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ένα Μουσείο αφιερωμένο στην ελιά

Γνωρίστε το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Bόλτα στο σπήλαιο του Αγίου Φίλιππου στο φαράγγι της Θερμής

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
ΓΕΥΣΗ

Platinum διάκριση για το Ούζο Βαρβαγιάννη

Στα Chefs’ Choice Awards 2024