× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Εργαστήρι για ενήλικες και έκθεση για το Radium Palace του Κουρτζή!

Βράβευση Βαμβουκλή για το έργο του από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος- Όλα όσα είπε στο «Ν»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 13/10/2021

Εργαστήρι για ενήλικες και έκθεση για το Radium Palace του Κουρτζή!

Τι ετοιμάζει η δραστήρια K- Gold Temporary Gallery υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νικόλα Βαμβουκλή; Μία εποχή με πολλές δράσεις, και μάλιστα λίγο μετά τη βράβευσή του για το πολύχρονο έργο του στις εκθέσεις από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ν. Βαμβουκλής μίλησε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99» για την επιβράβευση του έργου του, για το εργαστήριο ενηλίκων που ετοιμάζει, αλλά και για τη μεγάλη έκθεση που έρχεται τον προσεχή Δεκέμβριο με θέμα το Radium Palace που ιδρύθηκε από την οικογένεια Κουρτζή, υδροθεραπευτήριο στην περιοχή Καλαμάρη στη Μυτιλήνη.

Ας σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες έληξε το φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου, στην Αγία Παρασκευή όπου έχει παρουσιάσει η K Gold Gallery από το 2019 σειρά διεθνών εκθέσεων. Το όμορφο αρχοντικό στην Αγία Παρασκευή είναι για τον Νικόλα Βαμβουκλή πόλος έλξης των κατοίκων από όλη τη Λέσβο, καθώς βρίσκεται στο κέντρο του νησιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εργαστήριο για ενήλικες ξεκίνησε στην Τήνο, προχώρησε στην Εύβοια και θα γίνει και στην Αγία Παρασκευή, αφορά στην ανάγνωση λογοτεχνικών κειμένων και τη δημιουργία κατασκευών και αναμένεται τον Νοέμβριο.

Τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει η διαδικτυακή δράση σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και 20 φορείς από 15 ευρωπαϊκές χώρες, εδώ για την ιστορία και τη μελέτη του υδροθεραπευτηρίου του Radium Palace το μακρινό 1911.

Η βράβευση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Νικόλας Βαμβουκλής βραβεύτηκε από τo Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την επιτυχημένη πορεία του στην επιμέλεια εικαστικών εκθέσεων. Το Πρόγραμμα «ARTWORKS» απονέμει χρηματικά βραβεία σε επαγγελματίες της τέχνης για την ηθική και υλική αμοιβή τους, καθώς και για την αναγνώριση και επιδοκιμασία των ατομικών ικανοτήτων τους. Παράλληλα, μέσα από σεμινάρια, συναντήσεις, συμπράξεις με πολιτιστικούς φορείς ενθαρρύνει την επαγγελματική τους εξέλιξη, ενώ διαμεσολαβεί στην δραστηριοποίηση τους στο εξωτερικό.

 

Ο Νικόλας Βαμβουκλής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Νικόλας Βαμβουκλής (Μυτιλήνη, 1990) είναι επιμελητής και ερευνητής. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Κρήτης και της Σχολής Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών & Επιμελητικών Σπουδών της Νέας Ακαδημίας Καλών Τεχνών του Μιλάνου. Είναι υποψήφιος διδάκτορας Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με ερευνητικό ενδιαφέρον τον καλλιτέχνη ως επιμελητή στο πλαίσιο συλλογών μουσείων τέχνης.

Είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής της K-Gold Temporary Gallery στη Λέσβο, ενώ επιμελήθηκε εκθέσεις στην Mπιενάλε Νέων Δημιουργών – MEDITERRANEA 19 School of Waters, την 7η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης και το Ίδρυμα Sandretto Re Rebaudengo. Από το 2016 συνεργάζεται με το Ίδρυμα Benetton, όπου διετέλεσε senior curator.

Συνεργάστηκε, επίσης, ανεξάρτητα με τα Μπαλέτα Μπεζάρ της Λωζάνης, το Ινστιτούτο Marina Abramović, τη Διεθνή Έκθεση Σκηνογραφίας και Θεατρικής Αρχιτεκτονικής της Πράγας (PQ) και την Τριενάλε του Μιλάνου. Συμμετείχε στο Πρόγραμμα Ανταλλαγής Επιμελητών NEON 2015 στη Γκαλερί Whitechapel του Λονδίνου και στο εργαστήριο Viafarini Academy Awards του οργανισμού Viafarini το 2016. Το 2018-2019 ήταν επισκέπτης εισηγητής στο Πανεπιστήμιο Ca’ Foscari της Βενετίας και στην αίθουσα τέχνης Kristiansand Kunsthall (Νορβηγία) για το πρόγραμμα Platform Nord. Συμμετείχε πρόσφατα στο ερευνητικό πρόγραμμα A Natural Oasis? με δράσεις στη Manifesta 12, το Nottingham Contemporary, τη Στέγη Χορού Λεμεσός και τη Galleria Nazionale di San Marino.

 

Περισσότερες πληροφορίες

https://www.art-works.gr/fellows/nikolas-vamvouklis/

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΘΕΑΤΡΟ

«Δεν πληρώνω ‑ Δεν πληρώνω» στο Μεσότοπο

Το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 στις 8:00 το απόγευμα θα δοθεί η τελευταία παράσταση της πρώτης περιοδείας
ΘΕΑΤΡΟ

Μια ζωή «Οδυσσεβάχ» και… «Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο»!

Ένα μεγάλο χειροκρότημα για όλο το θίασο της ΠασπARTού από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ

Ο Γιώργος Αρμένης σε παράσταση στη Λέσβο

«Χόρεψέ με πατέρα» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ο μαθητικός φακός ανέδειξε τα νησιά

Διαγωνισμό φωτογραφίας έκανε το Πρότυπο Λύκειο Μυτιλήνης με 117 συμμετοχές
ΘΕΑΤΡΟ

Συμβολική προσφορά στον Φάρο του Πολιτισμού μας

Aπό θεατρικές ομάδες της Μυτιλήνης για το εγκαταλελειμμένο Αναγνωστήριο Αγιάσου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Πρόγραμμα σεμιναρίων και master classes

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ του Δήμου Μυτιλήνης
ΘΕΑΤΡΟ

Ο Μικρός Πρίγκιπας από το Αναγνωστήριο της Αγιάσου

Στα πλαίσια των εορτασμών για τα 130 χρόνια από την ίδρυση του
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία για παιδιά με θέμα το σώμα

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
ΒΙΒΛΙΟ

Το μυθιστόρημα του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους παρουσιάζεται

«Φόνος στο Υπόγειο της Βουλής» το νέο του βιβλίο- Εκδήλωση το Σάββατο 27 Απριλίου
ΘΕΑΤΡΟ

«Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου

Από τη Θεατρική Ομάδα πασπARTού Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 ώρα 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης