× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Ο πρόεδρος του χωριού ... παιδί για όλες τις δουλειές»

Στις δυσκολίες και στα προβλήματα των κοινοτήτων αναφέρθηκε ο Συντονιστής του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου Κίμων Χρυσίδης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 13/10/2021

«Ο πρόεδρος του χωριού ... παιδί για όλες τις δουλειές»

Οι δήμαρχοι και οι κοινοτάρχες, κρίνονται στο στίβο της καθημερινότητας, ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο «Ν» και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο Συντονιστής του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου Κίμωνας Χρυσίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Κ. Χρυσίδης υπηρετεί το θεσμό της αυτοδιοίκησης από τη δεκαετία του ’90, με πολυετή θητεία στην κοινότητα Περάματος και στο Δημοτικό Συμβούλιο Γέρας. Όπως σημειώνει, στην αυτοδιοίκηση και ειδικά στις κοινότητες δίνεις μάχη διαρκώς για να καλύψεις τις ανάγκες του χωριού σου και να διαχειριστείς τα μικρά και μεγάλα προβλήματα.

«Οι κοινοτάρχες  είναι διαρκώς στο πόδι και καλούνται να αντιμετωπίσουν όλα τα καθημερινά ζητήματα που ανακύπτουν σε μια μικρή ή μια μεγάλη κοινότητα. Ο πρόεδρος θα ασχοληθεί με την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων, την κοπή των χόρτων, τη βατότητα του αγροτικού δικτύου, την αποκομιδή των απορριμμάτων και αν αυτή γίνεται σωστά, τη διαχείριση των κοιμητηρίων και πολλά άλλα. Οι κάτοικοι των χωριών ποτέ δεν θα πάρουν τηλέφωνο το δήμαρχο για να πούνε το πρόβλημα ή το παράπονό τους. Θα τηλεφωνήσουν τον πρόεδρο, γιατί αυτόν ξέρουν και αυτόν έχουν ψηφίσει. Υπό το πρίσμα αυτής πραγματικότητας είναι εξαιρετικά άδικος ο νόμος που ψηφίστηκε τελικά και θα εφαρμοσθεί από τις ερχόμενες εκλογές. Ουσιαστικά πρόεδρος των χωριών δεν θα είναι εκείνος που πήρε τις  περισσότερες ψήφους στην κάλπη αλλά εκείνος που ανήκει στο ψηφοδέλτιο του νέου δημάρχου, ακόμη και αν δεν έχει τη λαϊκή αποδοχή».

Αναφερόμενος στην υφιστάμενη κατάσταση στους δύο δήμους, ο Κίμων Χρυσίδης, σημείωσε ότι οι αυτοδιοικητικοί έχουν καλές προθέσεις και διάθεση να βοηθήσουν ωστόσο τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τα πιο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι δήμοι είναι η υποστελέχωση και οι μειωμένοι πόροι. Το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού είναι πολύ σοβαρό και στα χωριά μας γίνεται ιδιαίτερα αισθητό. Προσφάτως ολοκληρώθηκαν τα προγράμματα της Κοινωφελούς Εργασίας, οι εργαζόμενοι των οποίων στήριζαν την καθαριότητα στα χωριά μας. Αυτή τη στιγμή η καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων είναι ένα μεγάλο στοίχημα, μια πρόκληση που οι πρόεδροι παλεύουν να ανταποκριθούν. Από εκεί και πέρα έχουμε πολλά ανοιχτά μέτωπα στα οποία το Δίκτυο Κοινοτήτων παλεύει να ανταποκριθεί και να στηρίξει τους προέδρους και τα χωριά μας, όπως είναι η απώλεια της φετινής ελαιοπαραγωγής, το κτηματολόγιο, η αγροτική οδοποιία και πολλά ακόμη».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση