× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε να έρθει στη Λέσβο!

Τι είπαν για τον σχεδιασμό της μεγάλης επίσκεψης ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Μετανάστευσης και ο αρχιεπίσκοπος των Καθολικών

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 14/10/2021

Ο ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε να έρθει στη Λέσβο!
Παναγιώτης Μπαλάσκας

Κι όμως ο ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε να έρθει έστω για μία ημέρα στη Μυτιλήνη, σε ανάμνηση της μεγάλης επίσκεψής του το 2016 στη Λέσβο, όπου στράφηκαν τα διεθνή βλέμματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Πάπας είχε προγραμματισμένη επίσκεψη στην Ελλάδα και εξέφρασε την επιθυμία να προχωρήσει σε ανθρωπιστική δήλωση από τη Λέσβο, και σύμφωνα με πληροφορίες, να δείξει στους ευρωπαίους τα βάρη που σήκωσε η Ελλάδα με το προσφυγικό- μεταναστευτικό όλα αυτά τα χρόνια. Για το υπουργείο Μετανάστευσης, το παγκόσμιο αυτό γεγονός της επίσκεψης η οποία δεν έχει οριστικοποιηθεί χρονικά, συμβολίζει το τέλος ενός κύκλου.

Ειδικότερα, εκπρόσωποι του Βατικανού βρέθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στον καταυλισμό προσφύγων στον Κάρα Τεπέ στη Λέσβο, ώστε να διευθετήσουν την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου όπως αποκάλυψε χτες το «Ν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ξενάγηση στον χώρο πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου Μάνος Λογοθέτης με τον διοικητή του ΚΥΤ Νίκο Μπαμπάκο σε συντονισμό με την Αστυνομική Διευθυνση βορείου Αιγαίου

Η αντιπροσωπεία του Βατικανού στο ΚΥΤ περιελάμβανε τον υπεύθυνο για τα ταξίδια του Ποντίφικα, την υπεύθυνη για την ασφάλειά του, και τον πρέσβη του Βατικανού στην Ελλάδα. «Διαμεσολαβητής» ήταν ο τοπικός Επίσκοπος Αρχιεπίσκοπος των Καθολικών Χριστιανών στο Αιγαίο Ιωσήφ Πρίντεζης.

Ο ίδιος μας ανέφερε: «Έχοντας καλή εμπειρία από την προηγούμενη επίσκεψή του στην Λέσβο, ο Πάπας επιθυμεί όταν έρθει ξανά στην Ελλάδα να έρθει και στη Λέσβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θέλει επίσης να δει την εξέλιξη του προσφυγικού, τους καρπούς από τις προσπάθειες της Ελλάδας και να προχωρήσει σε μια ανθρωπιστική δήλωση, ότι η εκκλησία και όλοι οι λαοί της Ευρώπης νοιάζονται για τους πρόσφυγες, επίσης και ότι το βάρος που έχει σηκώσει η Ελλάδα να το αναγνωρίσουν και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Βατικανού στο ΚΥΤ στον Καρά Τεπέ σήμερα είχε στόχο να εξετάσει τον χώρο υποδοχής του Πάπα και να προχωρήσει σε καλό σχεδιασμό για την επίσκεψη του Αγίου Πατέρα.»

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου μετανάστευσης, Μάνος Λογοθέτης από την πλευρά του τόνισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εγώ θεωρώ ότι κλείνει ένας κύκλος, έγινε μία επίσκεψη το 2016 του Αγίου Πατέρα και θα έχουμε τη δεύτερη. Είναι εξαιρετικά σημαντικό παγκόσμιο γεγονός. Συζητήσαμε με τους αντιπροσώπους τον σχεδιασμό του ταξιδιού ώστε να οργανωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η επίσκεψη.

Η επίσκεψη στη Μυτιλήνη αφορά μόνο την επίσκεψη του Αγίου Πατέρα στο ΚΥΤ, στο πλαίσιο της επίσκεψης που θα κάνει στην Ελλάδα. Ο ίδιος ζήτησε και ορθά, επειδή είχε την ανάμνηση της προηγούμενης επίσκεψης να δει και τη Μυτιλήνη για λιγότερο χρονικό διάστημα»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης