× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δύο συγχωνεύσεις σχολείων στη Λέσβο‑ «Ως εδώ» από Στρατάκη

Διαμαρτύρεται η Ένωση Γονέων Λέσβου- Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ σήμερα

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 15/10/2021

Δύο συγχωνεύσεις σχολείων στη Λέσβο‑ «Ως εδώ» από Στρατάκη

Αναβρασμός στην τοπική κοινωνία, αλλά και σε όλη την Ελλάδα επικρατεί για τις επιτακτικές συγχωνεύσεις που ζήτησε αιφνιδιαστικά το υπουργείο Παιδείας από της Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Όπως σημειώνουν εκπαιδευτικοί και γονείς, είναι πρωτοφανές για την εκπαιδευτική διαδικασία και την παιδαγωγική επιστήμη οι μαθητές, που έχουν ξεκινήσει τα μαθήματά τους, να υποχρεωθούν ν’ αλλάξουν εκπαιδευτικό και τμήμα με δυσχερέστερες συνθήκες, καθώς μιλάμε για συγχωνεύσεις τμημάτων. Παράλληλα, αναγκάζονται πολλοί εκπαιδευτικοί σε υποχρεωτικές μετακινήσεις, ανατρέποντας τον εργασιακό και οικογενειακό τους προγραμματισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε Γενική Συνέλευση καλεί η ΕΛΜΕ Λέσβου σήμερα στις 6 το απόγευμα στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης.

Στη Λέσβο έχουμε δύο συγχωνεύσεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στην Α’ τάξη του Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής, όπου ενώνονται δύο τμήματα σε μία τάξη 24 μαθητών και μαθητριών, ενώ δύο ή τρία από τα παιδιά αναμένεται να μετακινηθούν σε άλλα σχολεία. Επίσης συγχωνεύτηκε η Α’ Λυκείου του Γενικού Λυκείου Παμφίλων σε μία τάξη 26 μαθητών και μαθητριών. Δεν θα συγχωνευτούν τελικά οι τάξεις του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Μυτιλήνης και του ΕΠΑΛ Μούδρου.

«Ως εδώ από Στρατάκη»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εγώ δεν κάνω τίποτα» φαίνεται να είναι η στάση της διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Καίτης Στρατάκη απέναντι στις υποχρεωτικές συγχωνεύσεις που θέλουν 29 μαθητές και μαθήτριες ανά τάξη. Με εξαίρεση το Δημοτικό Σχολείο στο Κεράμι όπου δύο τάξεις των δύο και 7 μαθητών συνενώθηκαν σε μία, η κ. Στρατάκη φαίνεται να δικαιολόγησε προς το υπουργείο τις «μη» συγχωνεύσεις.  Κύριο επιχείρημα της ήταν ότι τα παιδιά κάνουν μάθημα σε λυόμενα, ευρισκόμενα ήδη σε μειονεκτική θέση.

Η Ένωση Γονέων

Αντιδρά με επιστολή της και η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Λέσβου, η οποία αναλυτικά σημειώνει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στη δεδομένη χρονική στιγμή ,που η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έχει εκφράσει έντονες ανησυχίες για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού  προειδοποιώντας για ένα εξαιρετικά δύσκολο επιδημιολογικό χειμώνα δίνοντας οδηγίες για την αποφυγή  συνωστισμού ,  ενημερωνόμαστε για την απόφαση συνένωσης των τμημάτων δημιουργώντας τμήματα με πάνω από 25 μαθητές ανά τάξη .

Με την ενέργεια αυτή δημιουργείται συνωστισμός στις τάξεις με αποτέλεσμα την αύξηση των πιθανοτήτων της διασποράς του κορονοϊού.   Στοιβάζονται οι  μαθητές (τα παιδιά μας ) σε αίθουσες οι οποίες είτε είναι μικρές είτε προκάτ ή όχι σωστά αεριζόμενες  .

Η  συνένωση των τμημάτων δημιουργεί πολλά προβλήματα τόσο σε υγειονομικό επίπεδο όσο και σε μαθησιακό επίπεδο και το μόνο που εξυπηρετεί είναι στο να μην γίνουν προλήψεις αναπληρωτών , με αντίστοιχη εξοικονόμηση πόρων από το υπουργείο Παιδείας και Οικονομικών .

Η υγεία και το δικαίωμα των σωστών συνθηκών μάθησης των παιδιών μας είναι αδιαπραγμάτευτα για εμάς και δεν δεχόμαστε εκπτώσεις και τέτοιου είδους οικονομικές περικοπές , για αυτούς τους λόγους ζητάμε την άμεση αναστολή των συνενώσεων των τμημάτων.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Χορηγούνται από ακτοπλοϊκές εταιρίες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την μετάβαση των νεοδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις περιοχές ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου