× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ανακαλέστε άμεσα τις συνενώσεις τμημάτων στα σχολεία της Μυτιλήνης»

Παρέμβαση του βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννη Μπουρνού στην υπουργό Παιδείας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/10/2021

«Ανακαλέστε άμεσα τις συνενώσεις τμημάτων στα σχολεία της Μυτιλήνης»

Αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, κατέθεσε στις 15 Οκτωβρίου ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, σχετικά «με τις απαράδεκτες αποφάσεις για τις συνενώσεις τμημάτων στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο Μυτιλήνης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του βουλευτή έχει ως εξής:

«Σε μία περίοδο που η αρμόδια Επιτροπή Λοιμωξιολόγων συστήνει συνεχώς και εντόνως την αποφυγή του συνωστισμού σε κλειστούς χώρους και έχει εκφράσει επανειλημμένα την ανησυχία της για την πορεία της πανδημίας, λόγω των μεταλλάξεων του ιού, τον προσεχή χειμώνα, η Υπουργός Παιδείας αποφασίζει την συνένωση τμημάτων και τη συνύπαρξη υπερβολικά μεγάλου αριθμού μαθητών στην ίδια αίθουσα διδασκαλίας, προκειμένου να μην προβεί σε προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Η κ. Κεραμέως, επισημαίνει ο Γιάννης Μπουρνούς, αντί να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα στην εκπαίδευση που η ίδια δημιούργησε, επιλέγει με την απόφασή της αυτή να θέσει σε κίνδυνο την υγεία της εκπαιδευτικής κοινότητας και να προκαλέσει περαιτέρω δυσκολίες στη μαθησιακή διαδικασία.
Ο Γιάννης Μπουρνούς καλεί την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων να ανακαλέσει άμεσα τις απαράδεκτες αποφάσεις που αφορούν στις συνενώσεις τμημάτων και να προβεί στις αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς.

Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2021

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Ανάκληση των αποφάσεων για τις συνενώσεις τμημάτων στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο Μυτιλήνης.»

Ο Βουλευτής Ιωάννης Μπουρνούς καταθέτει προς την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφορά με την επιστολή της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Μυτιλήνης, με την οποία εκφράζεται η έντονη δυσαρέσκεια σχετικά με τις συνενώσεις τμημάτων στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφέρεται, ορθώς, στην επιστολή ότι ενώ υπάρχει εκπεφρασμένη ανησυχία από την αρμόδια Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για την πορεία της πανδημίας, λόγω των μεταλλάξεων του ιού, την προσεχή περίοδο και γίνονται συνεχώς ισχυρές συστάσεις για την αποφυγή του συνωστισμού, το Υπουργείο αποφασίζει τη συνένωση τμημάτων στα σχολεία, δημιουργώντας, σε πλήρη αντίθεση με τις υγειονομικές οδηγίες, τμήματα με περισσότερους από 25 μαθητές ανά αίθουσα διδασκαλίας.

Επισημαίνεται ότι η απόφαση αυτή, εκτός από την προφανή έκθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας σε εξαιρετικό υγειονομικό κίνδυνο, προκαλεί σημαντικές δυσλειτουργίες στην εκπαιδευτική και μαθησιακή διαδικασία.
Καλείται η Υπουργός να ανακαλέσει άμεσα τις απαράδεκτες αποφάσεις που αφορούν στις συνενώσεις τμημάτων και να προβεί στις αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτη βλάβη στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ στα «Αμπελάκια» Καλλονής

Η ΔΕΥΑΛ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών καθώς η βλάβη θα αποκατασταθεί σε λίγες μέρες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια Σηφουνάκη για τη μηδενική αναφορά στο έργο του

«Οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός ευλόγησαν εαυτούς χωρίς καμία αναφορά στους πραγματικούς εμπνευστές και δημιουργούς του μεγάλου αυτού έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Σε προεκλογικό κλίμα, παρουσία Μητσοτάκη, η παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής‑ Σιγρίου

Φανερά δυσαρεστημένος ο Νίκος Σηφουνάκης για τη μηδενική αναφορά στο έργο του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Μεταφορών, τον υφυπουργό, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θεόδωρος Παραδέλλης υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα διεκδικήσει την ψήφο της κάλπης των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνίου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ