× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«8 κενά στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης»

Καταγγελία από εκπαιδευτικούς ΤΕ16 που αναμένουν να στελεχώσουν τα νησιά

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/10/2021

«8 κενά στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης»

Δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι εκπαιδευτικοί ΤΕ16 των μουσικών ειδικοτήτων της προκήρυξης 1ΓΤ/2020 περιμένουν ακόμη την έκδοση των οριστικών πινάκων από το ΑΣΕΠ, ώστε να στελεχώσουν κατά βάση τα Μουσικά Σχολεία των νησιών και της παραμεθορίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα αναφέρουν, μεταξύ άλλων ότι στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης δεν καλύφθηκε κανένα από τα 8 οργανικά κενά στον 1ο γύρο διορισμών, ενώ συνολικά παραμένουν κενές 91 οργανικές θέσεις μουσικών ειδικοτήτων που σύμφωνα με το ΦΕΚ 3204/22.07.21- Τεύχος Β, πρόκειται να στελεχωθούν με μόνιμους διορισμούς μουσικών από τον κλάδο ΤΕ16, όπως ρητά αναφέρει ο νόμος Νόμος 3475/06 - Άρθρο 20.

Αναλυτικά αναφέρουν:

«Παρότι λοιπόν έχουν ολοκληρωθεί οι διορισμοί  των υπολοίπων εκπαιδευτικών όπως εξήγγειλε στην έναρξη της σχολικής χρονιάς η κ. Υπουργός, και έχουν πραγματοποιηθεί δύο ακόμα φάσεις προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, και ενώ έχει προηγηθεί και κατατεθεί έγγραφη καταγγελία από μέρους μας στο ΑΣΕΠ (από 8.9.2021), που ζητάει την επίσπευση της έκδοσης των πινάκων, το ΑΣΕΠ δεν έχει προχωρήσει στην έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων, όπως επίσης δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο για την επίλυση του ζητήματός μας ούτε και για το χρονοδιάγραμμα που πρόκειται να ακολουθήσει στην περίπτωσή μας» αναφέρουν και ζητούν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

α) άμεση δημοσιοποίηση των τελικών πινάκων από το ΑΣΕΠ,

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

β) να προχωρήσει άμεσα το Υπουργείο Παιδείας στους διορισμούς των εκπαιδευτικών μουσικής ΤΕ16 με σαφές χρονοδιάγραμμα (και να μην προβεί σε καμιά παράνομη πρόσληψη-κάλυψη των 91 οργανικών κενών που σύμφωνα με το δημοσιευμένο ΦΕΚ προορίζονται γι αυτούς, και

 

γ) να προχωρήσει στις προσλήψεις αναπληρωτών ΤΕ16 στα πολυάριθμα κενά των Μουσικών Σχολείων της χώρας, αφού μάλιστα έχει και εξασφαλισμένο ΕΣΠΑ που αφορά την μισθοδοσία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

 

Πέρασαν δύο μήνες από τότε που οι συνάδελφοι ΠΕ79 μουσικών ειδικοτήτων προσελήφθησαν και ανέλαβαν υπηρεσία στα Μουσικά Σχολεία της επιλογής τους (ΦΕΚ 1817/10.08.2021 - Τεύχος Γ), τρείς μήνες από την δημοσιοποίηση του ΦΕΚ διορισμών ειδικοτήτων για τα μουσικά σχολεία (ΦΕΚ  3204/22-7-21- Τεύχος Β),  και πάνω από ένας μήνας που τα σχολεία έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους, κι όμως οι εκπαιδευτικοί ΤΕ16 των μουσικών ειδικοτήτων της προκήρυξης 1ΓΤ/2020 περιμένουμε ακόμη (ημερομηνία δημοσίευσης των προσωρινών πινάκων 4.9.2020) την έκδοση των οριστικών πινάκων από το ΑΣΕΠ, ώστε να στελεχώσουμε κατά βάση Μουσικά Σχολεία των νησιών και της παραμεθορίου.

 

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης δεν καλύφθηκε κανένα από τα 8 οργανικά κενά στον 1ο γύρο διορισμών, στο Μουσικό Σχολείο Χανίων έμειναν 12 οργανικά κενά και αντίστοιχα σε πόλεις όπως στην Αλεξανδρούπολη έμειναν 5  κενά, στην  Άρτα 6 κενά κ.α.

 

Συνολικά παραμένουν κενές 91 οργανικές θέσεις μουσικών ειδικοτήτων που σύμφωνα με το ΦΕΚ 3204/22.07.21- Τεύχος Β, πρόκειται να στελεχωθούν με μόνιμους διορισμούς μουσικών από τον κλάδο ΤΕ16, όπως ρητά αναφέρει ο νόμος Νόμος 3475/06 - Άρθρο 20:

 

“Οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΤΕ16 δύνανται, εάν μετά το διορισμό των υποψηφίων του κλάδου ΠΕ 16.01 [ΠΕ 79], παραμένουν κενές θέσεις, να διορίζονται ή να προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι σε σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σε μουσικά σχολεία για τη διδασκαλία μαθημάτων μουσικής ειδίκευσης και την άσκηση στα εργαστήρια.”

 

Σημειωτέων τα λειτουργικά κενά στα συγκεκριμένα σχολεία είναι πολλαπλάσια και η υποστελέχωσή τους δημιουργεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία τους και εγείρει ηθικά και νομικά ζητήματα απέναντι στους μαθητές μας.

 

Παρότι λοιπόν έχουν ολοκληρωθεί οι διορισμοί  των υπολοίπων εκπαιδευτικών όπως εξήγγειλε στην έναρξη της σχολικής χρονιάς η κ. Υπουργός, και έχουν πραγματοποιηθεί δύο ακόμα φάσεις προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, και ενώ έχει προηγηθεί και κατατεθεί έγγραφη καταγγελία από μέρους μας στο ΑΣΕΠ (από 8.9.2021), που ζητάει την επίσπευση της έκδοσης των πινάκων, το ΑΣΕΠ δεν έχει προχωρήσει στην έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων, όπως επίσης δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο για την επίλυση του ζητήματός μας ούτε και για το χρονοδιάγραμμα που πρόκειται να ακολουθήσει στην περίπτωσή μας.

 

Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα την επαγγελματική και οικογενειακή μας ανασφάλεια, μια και δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε το μέλλον μας. Οι περισσότεροι από εμάς πλαισιώνουμε τα Μουσικά Σχολεία σαν αναπληρωτές για δύο δεκαετίες, ως επί τω πλείστον μακριά από το σπίτι μας, έχουμε παιδιά, περισσότερες υποχρεώσεις και λιγότερες αντοχές. Το σπουδαιότερο δε είναι ότι δεν μας δόθηκε ποτέ η ευκαιρία από το Υπουργείο να διεκδικήσουμε τον μόνιμο διορισμό μας σε προγενέστερους διαγωνισμούς, καθώς επίσης είμαστε ο μόνος κλάδος των εκπαιδευτικών που έμεινε εκτός προσλήψεων του 30μηνου από το 2008 (μέχρι το 2015 που ήταν σε ισχύ ο νόμος). Αυτή η αντιμετώπιση και ειδικά στις έκτακτες συνθήκες που βιώνουμε (Covid-19, έλλειψη στέγης, εργασιακή ανασφάλεια), σε ανθρώπους που τόσα χρόνια προσέφεραν με αυταπάρνηση, ζήλο, πολλές προσωπικές θυσίες και αγάπη για τη μουσική εκπαίδευση και συνέβαλαν στο να διαθέτει σήμερα η χώρα μας 50 πρότυπα Μουσικά Σχολεία είναι άδικη αλλά ταυτόχρονα θέτει ζητήματα ισονομίας και ισότητας. Σε συνδυασμό μάλιστα με καταγγελίες για διάθεση των οργανικών μας θέσεων από Ββάθμιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (π.χ. Λασίθι, Λαμία),  σε αναπληρωτές γενικής παιδείας χωρίς να διαθέτουν την κατάλληλη ειδίκευση που ζητούν τα Μουσικά σχολεία, αυτές οι ενέργειες καθίστανται ύποπτες και παράνομες.

 

Ζητούμε: α) άμεση δημοσιοποίηση των τελικών πινάκων από το ΑΣΕΠ, β) να προχωρήσει άμεσα το Υπουργείο Παιδείας στους διορισμούς των εκπαιδευτικών μουσικής ΤΕ16 με σαφές χρονοδιάγραμμα (και να μην προβεί σε καμιά παράνομη πρόσληψη-κάλυψη των 91 οργανικών κενών που σύμφωνα με το δημοσιευμένο ΦΕΚ προορίζονται γι αυτούς, και γ) να προχωρήσει στις προσλήψεις αναπληρωτών ΤΕ16 στα πολυάριθμα κενά των Μουσικών Σχολείων της χώρας, αφού μάλιστα έχει και εξασφαλισμένο ΕΣΠΑ που αφορά την μισθοδοσία τους.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Ισπανία το 4ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης

Στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή
ΕΡΓΑΣΙΑ

Περιοδεία στην αγορά για την Εργατική Πρωτομαγιά

Και παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας από την Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνέντευξη Μουτζούρη σε Γερμανούς φοιτητές

Από το Πολιτικό ίδρυμα Konrad – Adenauer Stiftung
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Με αστροναύτη θα μιλήσει το 1ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης!

Στον… διαστημικό διαγωνισμό η Γ τάξη και ο όμιλος 3D Printing
ΥΓΕΙΑ

Στη Μυτιλήνη ο Αδωνις Γεωργιάδης

Θα εγκαινιάσει το νέο κτήριο του ΕΚΑΒ ο υπουργός Υγείας
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ταξίδεψαν μικρούς και μεγάλους σε μαγικούς κόσμους

Δαφιώτη και Μολυβιάτης στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Πηγής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Βιβλιο‑Παραμυθενια» δράση!

Στο Δημοτικό Σχολείο Παμφίλων με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Συνεργασία για τον φάρο πολιτισμού, το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Αστεγοι, Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μυτιλήνης συνδράμουν και ζητούν να φτιαχτεί η στέγη του ιστορικού σωματείου- Τι λένε Α. Σαμαρτζίδου, Χ. Μαλακός και Θ. Χατζηλάμπρου στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ