× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Θα κάνω κριτική στη Δημοτική Αρχή και ας είμαι συνεργάτης της ΔΕΥΑΛ»

Τη δική του εκδοχή για τη συνεργασία του με τη Δημοτική Επιχείρησης δίνει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Ανδριώτης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 20/10/2021

«Θα κάνω κριτική στη Δημοτική Αρχή και ας είμαι συνεργάτης της ΔΕΥΑΛ»

Νέες φωτιές  στο πολιτικό σκηνικό της αυτοδιοίκησης, ανάβει η συνεργασία της ΔΕΥΑΛ με τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Ανδριώτη, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα άμισθου εξωτερικού συνεργάτη οικονομικών και διαχείρισης προσωπικού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο Παναγιώτης Ανδριώτης εξήγησε ότι η νέα αυτή συνεργασία δεν έχει καμία σχέση με την ιδιότητά του στο δημοτικό συμβούλιο και σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει την κρίση του και τις θέσεις του πάνω στα δημοτικά πράγματα.

«Δέχθηκα, αναφέρει ο Παναγιώτης Ανδριώτης, μία πρόταση συνεργασίας από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ Γιώργο  Φλώρο με τον οποίο διατηρώ μία καλή σχέση από την περίοδο της θητείας μου στο Δ.Σ. της εταιρείας. Η αλήθεια είναι ότι σκέφτηκα πολύ πάνω σε αυτό το ζήτημα και η απόφαση μου δεχθώ τη συνεργασία, σχετίζεται αποκλειστικά και μόνο στη διάθεσή μου να προσφέρω σε μία υπηρεσία πολύ σημαντική για τους πολίτες όπως είναι η ύδρευση.

Για να είμαι ειλικρινής όταν δέχθηκα την πρόταση για τη θέση του οικονομικού συμβούλου, η οποία να σημειωθεί ότι θα είναι άμισθη, έκανα και δεύτερες σκέψεις, ότι δηλαδή πιθανόν με προσέγγισε η Δημοτική Αρχή Κύτελη για να με έχει ως σύμμαχο στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να συνέβη αυτό. Θέλω όμως να υπογραμμίσω προς πάσα κατεύθυνση ότι η στάση απέναντι στη Δημοτική Αρχή δεν αλλάζει ούτε και οι θέσεις μου σε συγκεκριμένα θέματα και ζητήματα. Ανήκω στην αντιπολίτευση και είμαι ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος. Θα εξακολουθήσω να κάνω εποικοδομητική κριτική όπως κάνω μέχρι σήμερα και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Πολλές φορές έχω πει ότι διαφωνώ με τον τρόπο που κινείται η παρούσα δημοτική αρχή η οποία ενεργεί χωρίς σχέδιο και πρόγραμμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια ώρα, έντονες αντιδράσεις προκαλεί η συνεργασία Ανδριώτη με τη ΔΕΥΑΛ, στην παράταξη «Αλλάζουμε τον τόπο μας», του Μιχάλη Μαμάκου, από την οποία εξάλλου είχε διαγραφεί ο δημοτικός σύμβουλος.

Σε μια σκληρή ανακοίνωση, με έντονα στοιχεία ειρωνείας,  που εξέδωσε σήμερα Τετάρτη η παράταξη και η οποία υπογράφεται από το Μιχάλη Μαμάκο , σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι η συνεργασία αυτή δεν προκαλεί καμία απολύτως εντύπωση καθώς όπως λέει στη μικρή κοινωνία και την πολιτική σκηνή του τόπου μας όλοι γνωριζόμαστε με όλους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της παράταξης Μαμάκου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Άλλη μια συνεργασία στην τοπική αυτοδιοίκηση ολοκληρώθηκε χτες, με τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Ανδριώτη να αναλαμβάνει μετά από απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΛ στην οποία μειοψήφησε μόνο ο  δημοτικός σύμβουλος της παράταξης μας Θεόδωρος Βουνατσής, καθήκοντα άμισθου εξωτερικού συνεργάτη οικονομικών και διαχείρισης προσωπικού.  Μια συνεργασία που δεν μας προξενεί καμία απολύτως εντύπωση, καθώς στην μικρή κοινωνία και την πολιτική σκηνή του τόπου μας όλοι γνωριζόμαστε με όλους. Και θα ήταν ανάξια λόγου, αν δεν αποτελούσε για την παράταξη μας μια ακόμα δικαίωση της στάσης και της πορείας που κρατάμε αυτά τα δυο χρόνια ως Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Ο κ. Ανδριώτης ο οποίος διεγράφη από την παράταξη μας προ μηνών, είχε πολλάκις αναφέρει ότι οι συνεργασίες στην αυτοδιοίκηση είναι θεμιτές αρκεί να γίνονται κάτω από ένα πολιτικό πλαίσιο και όχι σε μια διαδικασία πλειοδοσίας. Την ίδια ακριβώς άποψη είχαμε και έχουμε και εμείς ως παράταξη, την ίδια θέση κρατήσαμε μέχρι σήμερα και την ίδια θα συνεχίσουμε να έχουμε μέχρι το τέλος της θητείας μας ως Αξιωματική Αντιπολίτευση. Δυστυχώς όμως για τον κ. Ανδριώτη, αποδεικνύεται πως οι δικές του θέσεις και απόψεις άλλαξαν στην πορεία και η καρεκλοκενταυρία και ο αμοραλισμός υπερίσχυσαν για εκείνον.

Και αυτός είναι και ο λόγος που η δική μας παράταξη δεν επέλεξε να συρθεί σε μια συνεργασία η οποία θα είχε ως βάση την καρέκλα και τα οικονομικά οφέλη , ως αντιστάθμισμα στο ναι σε όλα, κάτι που απορρίψαμε από την πρώτη στιγμή και το κάναμε σαφές σε όλους τους τόνους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαιρόμαστε γιατί διαπιστώνουμε πλέον ότι συγκεκριμένα συμφέροντα, πολιτικά και οικονομικά, τα οποία πολέμησαν με κάθε τρόπο την δική μας συνεργασία, συμπράττουν πλέον με τους θιασώτες του πολιτικού τυχοδιωκτισμού και δικαιώνουν για μια ακόμη φορά την στάση μας να μείνουμε πιστοί στις αρχές μας και στις θέσεις μας.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον κ. Ανδριώτη στα νέα του καθήκοντα ως οικονομικός συνεργάτης και σύμβουλος του κ. Φλώρου και ελπίζουμε να προχωρήσει και το θέμα των αποζημιώσεων των επιχειρήσεων που επλήγησαν από το έργο της Λαγκάδας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Προτείνουμε στο τέλος της θητείας της δημοτικής αρχής να διοργανωθεί μια εκδήλωση όπου θα τιμηθούν όλοι οι άμισθοι και οι εθελοντές της. Πολλοί μαζεύτηκαν και πρέπει να τους τιμήσουμε…».

Στο πλαίσιο της συνέντευξής του ο Παναγιώτης Ανδριώτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις δηλώσεις και στις αναφορές των πρώην συνεργατών του από την παράταξη Μαμάκου, σημειώνοντας ότι η στάση του είναι καθαρή και ο μόνος που έχει δικαίωμα να τον κρίνει είναι ο κόσμος που τον ψήφισε.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Παναγιώτη Ανδριώτη

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση