× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Με προπονήσεις σε γκαράζ και σπίτια, σαρώνουν μετάλλια και διακρίσεις

Η ιστορία των πρωταθλητών του κωπηλατικού ομίλου «Αίολος» οι οποίοι κερδίζουν πανελλαδικές, πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις σε επίσημους αγώνες κωπηλασίας

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 7/11/2021

Με προπονήσεις σε γκαράζ και σπίτια, σαρώνουν μετάλλια και διακρίσεις
Παναγιώτης Μπαλάσκας

Είκοσι έξι χρόνια ζωής και μεγάλων επιτυχιών συμπλήρωσε φέτος ο Κωπηλατικός Όμιλος Αίολος ο οποίος πρωταγωνιστεί από το 1995 στα αθλητικά δρώμενα του νησιού μας με πολλά μετάλλια και πρωτιές των αθλητών του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ψυχή του Αιόλου  είναι ο προπονητής Θεόδωρος Πενάκης, κωπηλάτης και ο ίδιος με λατρεία στο άθλημα και στα παιδιά καθώς και ο πρόεδρος του Ομίλου Κώστας Κουνέλλης που στηρίζει μαζί με τους γονείς των αθλητών την προσπάθεια που γίνεται.

Μιλώντας στο «Ν» ο προπονητής του Αιόλου αναφέρθηκε στη φετινή δύσκολη χρονιά της πανδημίας, η οποία όμως αποδείχθηκε εξαιρετικά αποδοτική για τα παιδιά του Ομίλου τα οποία πέτυχαν μεγάλες πρωτιές κερδίζοντας μετάλλια σε πανελλήνιο επίπεδο και πανελλαδικές διοργανώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η χειμερινή προετοιμασία των παιδιών έγινε μέσα στα σπίτια των παιδιών και μέσα σε γκαράζ, κάτω από εξαιρετικά περίεργες συνθήκες. Οι αθλητές μας πήραν στα σπίτια τους μηχανήματα κωπηλασίας για να κάνουν τις προπονήσεις τους κατ΄οίκον και πολλές φορές για να μπορέσω να δω την πρόοδό τους και την απόδοσή τους, έμπαινα στο διαδίκτυο για να τους παρακολουθήσω ηλεκτρονικά».

Η δύσκολη όμως αυτή χρονιά και όλος ο μόχθος και κόπος των παιδιών όπως αναφέρει ο Θεόδωρος Πενάκης, απέδωσε καρπούς. «Τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας ήταν 5 πανελλήνια μετάλλια, 1 χρυσό, 2 αργυρά και 3 χάλκινα μετάλλια. Είχαμε επίσης ένα αργυρό μετάλλιο στους Βαλκανικούς αγώνες και ένα χάλκινο στο τετραπλό σκιφ  με τον Παναγιώτη Πενάκη.  Ο Στρατής Τριανταφύλλου έτρεξε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και πήρε την 7η θέση  ενώ στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έγινε τον Οκτώβριο κέρδισε την 5η θέση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος  στην  προσπάθεια που γίνεται μέσα στον Αίολο ο πρόεδρος του Ομίλου Κώστας Κουνέλλης, μιλά με συγκίνηση για την προσπάθεια των παιδιών τα οποία όπως λέει κάνουν σκληρές καθημερινές προπονήσεις σε δύσκολες συνθήκες πολλές φορές για να πετύχουν το αποτέλεσμα αυτό. Φυσικά όπως επισημαίνει σημαντικός είναι και ο ρόλος των γονιών και των δωρητών οι οποίοι στηρίζουν την ύπαρξη και τη δραστηριότητα του Αιόλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το οικονομικό μέρος της όλης προσπάθειας, ίσως είναι το δυσκολότερο κομμάτι στον Όμιλο. Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που προσφέρουν για τις μετακινήσεις των παιδιών ενώ έχουμε καταθέσει αιτήματα σε δήμο Μυτιλήνης και Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για να μας στηρίξουν. Ήδη είχαμε έμπρακτη στήριξη από τη Μυτιλήνη σε υλικοτεχνική υποδομή, κάτι που μας βοήθησε σημαντικά το προηγούμενο δύσκολο διάστημα».

Μιλώντας στην κάμερα του «Ν» οι πρωταγωνιστές και πρωταθλητές του Ομίλου Στρατής Τριανταφύλλου, Παναγιώτης Πενάκης, Φερενίκη Κουνέλλη, Άννα Τζουτζομήτρου και Αγγελική Ασημίνου, αναφέρθηκαν στην εμπειρία τους, στην αγάπη τους για το άθλημα στο σφιχτό πρόγραμμα που ακολουθούν για να προλαβαίνουν προπονήσεις και δραστηριότητες του σχολείου καθώς και στις επιτυχίες τους φέτος το καλοκαίρι.

Οι προπονήσεις μας είπαν τα παιδιά είναι καθημερινές και διαρκούν τουλάχιστον δύο ώρες, είτε μέσα στη θάλασσα είτε στο προπονητήριο με τα ειδικά μηχανήματα.

«Ξεκίνησα τυχαία, μας είπε ο Στρατής Τριανταφύλλου, ο οποίος είναι 7ος παγκόσμιος πρωταθλητής. Περνούσα με το μπαμπά από την περιοχή που γίνονται οι προπονήσεις του Αιόλου και είδα τον προπονητή και τα παιδιά. Τρελάθηκα και ήθελα να το δοκιμάσω».

«Η κωπηλασία είναι παράδοση της οικογένειας μου, λέει ο Παναγιώτης Πενάκης, ο πατέρας μου είναι ο προπονητής και επίσης με το άθλημα ασχολείται και η θεία μου. Οι πρώτες εικόνες μου ως παιδί συνδέονται με το άθλημα».

«Προπονούμε σκληρά δύο ώρες καθημερινά μας λέει η Φερενίκη Κουνέλλη, προσπαθώ να συνδιάζω μαθήματα φροντιστήρια και όλα τα υπόλοιπα, δεν είναι πάντα εύκολο».

Η Αγγελική Ασημίνου και η Άννα Τζουτζομήτρου μας μιλούν για τη λατρεία τους στην κωπηλασία. Στην αρχή δεν ενθουσιαστήκαμε, μετά όμως κολλήσαμε και μας άρεσε πολύ».

Δείτε όμορφες εικόνες και δηλώσεις από τους μικρούς και μεγάλους πρωταγωνιστές του Αιόλου όπως τις κατέγραψε η κάμερα του «Ν» και ο οπερατέρ Παναγιώτης Μπαλάσκας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση