× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Το Πολυτεχνείο ζει και είναι πιο επίκαιρο από ποτέ»

Το μήνυμα της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών για την αυριανή επέτειο του Πολυτεχνείου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/11/2021

«Το Πολυτεχνείο ζει και είναι πιο επίκαιρο από ποτέ»

Στη συγκεντρωση που πραγματοποιεί αύριο στις 6.30 το απόγευμα στην Πλατεία Σαπφούς το Εργατικό Κέντρο της Λέσβου, θα συμμετέχει αύριο Τετάρτη 17 Νοεμβρίου η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαίδευτικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ολόκληρο το μήνυμα της παράταξης για την αυριανή ημέρα 

«Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα! Αντλούμε γνώση, έμπνευση και δύναμη από τον μεγάλο ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου 48 χρόνια πριν…

Η τρομοκρατία, οι απειλές, οι δικαστικές αποφάσεις, η αστυνομική βία και η συκοφάντηση των αγώνων του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος συνθέτουν το παζλ του αυταρχισμού και της καταστολής που επιστρατεύει το πολιτικό σύστημα όταν προσπαθεί να επιβάλει το άδικο για δίκιο, να κλείσει το στόμα όσων αποκαλύπτουν τα σχέδιά του, να «βάλει στο γύψο» τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η περσινή προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να απαγορεύσει τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, που έπεσε στο κενό, αποδεικνύει πόσο τους τρομάζει η δύναμη του λαού, το σύγχρονο αντιϊμπεριαλιστικό μήνυμα του Πολυτεχνείου! Για αυτό φέτος στις 17 Νοέμβρη αυτό το μήνυμα θα είναι ακόμα πιο δυνατό!

Η πανδημία, που βαδίζει σαρωτικά το τέταρτο κύμα της, ξεσκέπασε την προσήλωση της κυβέρνησης στα επιχειρηματικά συμφέροντα και την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, που απαρέγκλιτα εφαρμόζει με τις ευλογίες των συμμάχων της ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΣΕΒ κλπ. Ούτε ένα μέτρο δεν έχει πάρει για δημόσια υγεία, τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τους χώρους δουλειάς, τα ΜΜΜ! Απογειώνει την ατομική ευθύνη για να καλύψει τις δικές της ευθύνες!

Επιχειρεί να προσαρμόσει βίαια τη Δημόσια Παιδεία στις ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας, επιβάλλοντας την αυτονομία της σχολικής μονάδας με εργαλείο την «Αξιολόγηση», που οδηγεί στην παραπέρα ταξική κατηγοριοποίηση των σχολείων, καταπατώντας τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και διαλύοντας τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προσπαθεί να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στο οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα με το νομοθετικό έκτρωμα  4808/21 (νόμος Χατζηδάκη) που στόχο έχει να ελέγχει και να ορίζει ως και την «ανάσα» των εργαζομένων βάζοντας στο χέρι τα σωματεία τους!  

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου μας διδάσκει…

…ο αγώνας του λαού και της νεολαίας «φώτισε» και τους πιο σκοτεινούς καιρούς! Κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος απέναντί του. Όποια και εάν είναι τα σχέδια των κυβερνήσεων κάθε φορά, όσο «δεδομένοι» να μοιάζουν οι νόμοι και συμφωνίες τους, όσο σκληρή και αν φαίνεται η καταστολή, όσο ισχυρές και να φαίνονται οι συμμαχίες τους η δύναμη του λαού είναι αυτή μπορεί να τα κάνει κουρελόχαρτο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

…η υπεράσπιση της ζωής, της υγείας, της μόρφωσης είναι υπόθεση του ίδιου του λαού και της νεολαίας, των εργατικών σωματείων, των φοιτητικών συλλόγων, των μαζικών φορέων. Ενωμένοι είμαστε δυνατοί! Οι φοιτητές του ’73 είχαν τη στήριξη του εργαζόμενου λαού που είχε κατακλύσει τους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, των χιλιάδων κρατούμενων αγωνιστών στις φυλακές, την αλληλεγγύη των αγροτών της υπαίθρου.  Οι ηρωικοί και νικηφόροι απεργιακοί αγώνες των εργαζομένων στην e-food και την Cosco αποδεικνύουν ότι οι αγώνες μπορούν να έχουν αποτέλεσμα!

…η ειρήνη και η φιλία των λαών ήταν και είναι οι αξίες του λαϊκού κινήματος. Το σύνθημα που ήταν γραμμένο στις πύλες του Πολυτεχνείου ‘’Έξω το ΝΑΤΟ- Έξω οι ΗΠΑ’’  παραμένει ανεξίτηλο στον αγώνα μας ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή που γεννούν πολέμους, φτώχεια, ξεριζωμό στους λαούς όλου του κόσμου. Κανένας εφησυχασμός! Η αποστολή πυραύλων και στρατιωτικού προσωπικού στην Ασία και την Αφρική, οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, η 5ετής ανανέωση της ελληνο-αμερικανικής συμφωνίας για τις βάσεις, η επέκταση της ΝΑΤΟϊκής βάσης στην Αλεξανδρούπολη, η πρόσφατη υπογραφή της ελληνο-γαλλικής συμφωνίας, οι νέες υπέρογκες εξοπλιστικές παραγγελίες, είναι επιθετικές ενέργειες, βάζουν στο στόχαστρο άλλους λαούς, εμπλέκουν τον λαό της χώρας μας σε μεγάλους κινδύνους και έχουν μοναδικούς κερδισμένους τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που διεκδικούν μερίδιο από τη λεία των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Ο λαός δεν έχει τίποτα να κερδίσει από την συμμετοχή της Ελλάδας σε πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ!

Ο λαός μας, οι λαοί όλου του κόσμου έχουν να κερδίσουν μόνο από τον κοινό αγώνα τους, ενάντια στο σύστημα που τους καταδικάζει στη φτώχεια και την εξαθλίωση, για να ζήσουν με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους. Έχουν να κερδίσουν μόνο με όπλο τη μεταξύ τους αλληλεγγύη!». 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν για πλαστογραφία

Ένα ζευγάρι αλλοδαπών που ταξίδευε με πλοίο από Μυτιλήνη προς Χίο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργιακή συγκέντρωση στην Καλλονή

Μήνυμα αντίστασης στις αντιλαϊκές πολιτικές έστειλαν εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και αγρότες
ΥΓΕΙΑ

150 λιγότεροι θάνατοι χάρη στο αιμοδυναμικό εργαστήριο

Σημαντική ομιλία Μίλκα για τα καρδιαγγειακά νοσήματα στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Έστειλαν μήνυμα ενάντια στην ακρίβεια και την φτωχοποίηση

Aπεργιακή συγκέντρωση και πορεία από το Εργατικό Κέντρο Λέσβου στα πλαίσια της 24ης Πανελλαδικής Απεργίας
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συμμαθητές τους από την Αττική φιλοξένησε το 1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης

Το σχολείο έχει συνδημιουργήσει φυσικούς κόμβους ευφυούς διαχείρισης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Mε τους οδηγούς ταξί συναντήθηκε ο Χριστόφας

Στο επίκεντρο οι πεζοδρομήσεις της Μυτιλήνης και η εξέλιξη των έργων
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι πολύτεκνοι ευχαριστούν τους πολίτες που τους συνδράμουν

«Τα τρόφιμα διανέμονται στις οικογένειες με τις μεγαλύτερες ανάγκες»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη στην Αθήνα για μεταφορά 4 κιλών κοκαΐνης στη Μυτιλήνη

To 2021 είχε αφεθεί ελεύθερος ως.... χρήστης, έκτοτε αγνοούνταν, αλλά δικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξης- Ολο το ιστορικό
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ο μαθητικός φακός ανέδειξε τα νησιά

Διαγωνισμό φωτογραφίας έκανε το Πρότυπο Λύκειο Μυτιλήνης με 117 συμμετοχές
ΔΡΑΣΕΙΣ

31 μονάδες ζωής!

Από την Γέρα με αγάπη
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Καμία εμπλοκή της χώρας μας»

Η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

H «Συνύπαρξη» διοργανώνει μετάβαση στη Βάστρια

Με στόχο την ανάδειξη των κοινωνικών, ανθρωπιστικών, πολιτικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων που αναμένεται να προκύψουν από τη λειτουργία της υπερδομής