× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια 11 και 12 Δεκέμβρη

48ωρη πανελλαδική απεργία της ΠΝΟ σε όλες της κατηγορίες πλοίων, με προοπτική κλιμάκωσης

Δημοσίευση 30/11/2021

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια 11 και 12 Δεκέμβρη

Ομόφωνα στη σημερινή συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ  πραγματοποιηθεί 48ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από την Παρασκευή 10 Δεκέμβρη στις 00:01  έως το Σάββατο 11 Δεκέμβρη στις 24:00, με προοπτική κλιμάκωσης.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των σωματείων, στις τοποθετήσεις τους οι εκπρόσωποι των ταξικών δυνάμεων επανέλαβαν τις ευθύνες της πλειοψηφίας της ΕΕ της ΠΝΟ, με την υπονομευτική στάση της να λήξη την 48ωρη απεργία στις 10 – 12 Νοέμβρη, οπλίζοντας την επιθετικότητα των εφοπλιστών, της κυβέρνησης της ΝΔ, του υπουργείου Ναυτιλίας, σε βάρος του συνόλου των δικαιωμάτων των ναυτεργατών.

«Χαρακτηριστική είναι η προκλητικότητα των εφοπλιστών της επιβατηγού ναυτιλίας που πρότειναν, αυξήσεις κοροϊδίας για τις ΣΣΕ, με 0% για το 2020, 1% από το Νοέμβρη του 2021 και 1% από τον Ιούνη του 2022.

Επιβάλλεται άμεσα να συνεδριάσουν τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των ναυτεργατικών σωματείων, να πρωτοστατήσουν και να  οργανώσουν τον απεργιακό αγώνα στην ειδικότητα τους, να αναδειχτεί η αναγκαιότητα της μαζικής συμμετοχής, να γίνει υπόθεση όλων των ναυτεργατών η περιφρούρηση της απεργίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από αύριο το πρωί οι ταξικές δυνάμεις με περιοδείες σε κάθε λιμάνι, σε κάθε καράβι, με αγωνιστική αισιοδοξία να διεκδικήσουμε για τις δικές μας ανάγκες, την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, την ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες καραβιών, με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, οργανικές συνθέσεις με βάση τις πραγματικές ανάγκες, μέτρα προστασίας των ανέργων, επαναπατρισμό των εγκλωβισμένων ναυτεργατών στα ποντοπόρα, μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας της ζωής μας, ενάντια στην φοροεπιδρομή του εισοδήματος, που θα ενταθεί με τον νέο κρατικό προϋπολογισμό του 2022, για την επίλυση των οξυμμένων προβλημάτων σε κοινωνική ασφάλιση, ναυτική εκπαίδευση.

Είμαστε αλληλέγγυοι στους απεργιακούς αγώνες των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ COURIER, των λιμενεργατών της COSCO και του σωματείου της ΕΝΕΔΕΠ με την 48ωρη απεργία από 1 Δεκέμβρη, που αγωνίζονται για ΣΣΕ, για δουλειά με δικαιώματα.

Όλοι στην 48ωρη Πανελλαδική απεργία των ναυτεργατών, με πολύτιμο όπλο και παρακαταθήκη τους απεργιακούς μας αγώνες. Δεν συμβιβαζόμαστε στις συνθήκες γαλέρας των εφοπλιστών, στην αντιλαϊκή πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, που επιδιώκουν να δουλεύουμε και να ζούμε χωρίς δικαιώματα», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Με κινητοποίηση θα υποδεχθούν οι γιατροί τον υπουργό Υγείας

Ο Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου ανακοίνωσε στάση εργασίας για την Τρίτη 30 Απριλίου και καλεί σε κινητοποίηση
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκδήλωση για την ημέρα της Ευρώπης

Από το Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης, το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας και το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά Χανίων
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΥΓΕΙΑ

«Υποδοχή» στον Αδωνι ετοιμάζει το Εργατικό Κέντρο

Καλεί σωματεία και φορείς να θέσουν αιτήματα και διεκδικήσεις
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εδωσαν τρόφιμα σε πολίτες που έχουν ανάγκη

Δράση στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

40 μικροί «λογοτέχνες»

Στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εξι μήνες σε αναστολή γιατί… άνοιξαν λάκκο σε αρχαιολογικό χώρο

7 άτομα καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για «εργασίες» στου Απελή