× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Απεργία των Υγειονομικών την 1η Δεκεμβρίου

Συμμετέχει η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών της Λέσβου

Δημοσίευση 30/11/2021

Απεργία των Υγειονομικών την 1η Δεκεμβρίου
φωτογραφία αρχείου

Στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας εν μέσω πανδημίας και εκατοντάδων ελλείψεων σε υγειονομικό προσωπικό αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών, η οποία συμμετέχει στην αυριανή (1η Δεκεμβρίου) απεργία των εργαζομένων του ΕΣΥ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ολοκλήρη η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών: 

Στις συνεντεύξεις του υπουργού Υγείας Πλεύρη και άλλων κυβερνητικών στελεχών όπως και του πρωθυπουργού,  λέγονται κυνικές παραδοχές και οφθαλμοφανή ψέματα. Συγκεκριμένα αναφέρονται   πως, «η Κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα μέτρα προκειμένου να ενισχυθεί το ΕΣΥ». Ουδέν ψευδεύστερον αυτού . Μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ έχουν να γίνουν πολλά χρόνια.  Εφτά χιλιάδες( 7.000) εργαζόμενοι είναι σε αναστολή  ενώ ανακοινώθηκε πως οι επικουρικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί  έχουν ήδη απολυθεί.  Για ενίσχυση πλάσαρε την συνεργασία με τους επιχειρηματίες στην υγεία. Αντί η κυβέρνηση να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα υγείας, για τις ανάγκες που προκύπτουν από την ιδιαίτερη έξαρση του Covid 19, συνεχίζει να χαρτζιλικώνει τους κλινικάρχες. Παρά την έξαρση της πανδημίας το σχέδιο για το «νέο ΕΣΥ» δηλαδή το σχέδιο  της διάλυσης και  της προσφοράς του ΕΣΥ βορά στους επιχειρηματίες εξελίσσεται. Το κερασάκι στην τούρτα είναι το επίδομα κοροϊδία που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός  για τους υγειονομικούς, το οποίο το μισό θα πάει στην εφορία, περιορίζεται  για το  1/5 των εργαζομένων από τον  υφυπουργό οικονομικών .

            Όλα αυτά την ώρα που η πανδημία του κορωνοϊου είναι στην πιο οξεία φάση και τα δημόσια νοσοκομεία μετατρέπονται πάλι σε κέντρα θεραπείας μίας νόσου με ωφελημένους τους κλινικάρχες και τις μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην υγεία, εις βάρους του λαού που πεθαίνει περιμένοντας την θεραπεία ή το χειρουργείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

            Το σχέδιο για το «νέο ΕΣΥ» που προωθεί η κυβέρνηση μέσα στην πανδημία είναι στη πραγματικότητα, πολύ παλιό. Έχει υπηρετηθεί με κυμαινόμενη ένταση από όλες τις κυβερνήσεις της προηγούμενης 30 ετίας. Είναι η μείωση των χρημάτων του κρατικού προϋπολογισμού προς τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας, είναι η όλο και πιο κραυγαλέα εξασφάλιση πελατείας για τα ιδιωτικά νοσοκομεία, αφού τα δημόσια έχουν μετατραπεί  σε νοσοκομεία μίας νόσου, είναι τα νοσοκομεία ΣΔΙΤ που πρώτη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εγκαινίασε. Φαίνεται το νέο ΕΣΥ   στην εφαρμογή της πολιτικής της ατομικής ευθύνης, με  το κράτος να  αυτοαπαλάσσεται από την υποχρέωση της πρόσληψης,   ρίχνοντας αποκλειστικά στο λαό  το βάρος της πρόληψής του δημιουργώντας ευκαιρίες κερδοφορίας στους επιχειρηματικούς ομίλους.  Το νέο ΕΣΥ είναι η αναστολή  των αδειών του υγειονομικού προσωπικού τα κομμένα ρεπό , οι εξαντλητικές βάρδιες και η εντατικοποιημένη εργασία. Ειδικότερα, στο νησί μας η έλλειψη  γιατρών βασικών ειδικοτήτων όπως μεταξύ άλλων  ενδοκρινολόγου διαβητολόγου και ακτινολόγου, προκαλεί πολλά προβλήματα στους ασθενείς που αναγκάζονται να βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη για βασικές εξετάσεις έξω από το νοσοκομείο. Στα κέντρα υγείας οι κραυγαλέες ελλείψεις καλύπτονται με μετακινήσεις προσωπικού από τη μία άκρη του νησιού στην άλλη ιατρών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού.

            Τη μόνη ελπίδα αποτελεί  η λαϊκή πάλη για ένα σύστημα υγείας που μπορεί να παρέχει υπηρεσίες πλήρεις πρόληψης θεραπείας και αποκατάστασης, δωρεάν,  είναι το ζητούμενο και εφικτό με την πρόοδο  της παραγωγής και της τεχνολογικής εξέλιξης. Πραγματικά ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Οι υγειονομικοί και στο Βοστάνειο και σε όλη την Λέσβο έχουμε φτάσει στο αμήν !  

Παλεύουμε :

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Άμεση μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Μαζικές προσλήψεις προσωπικού μόνιμου πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
  • Άμεση ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ.
  •    Άμεση και πλήρης αποζημίωση όλων των δεδουλευμένων εφημεριών. Να μην φορολογούνται οι υπεράριθμες εφημερίες.
  •  Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  •    Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία, την Πρόνοια, το Φάρμακο.

Καλούμε την πλειοψηφία του Δ.Σ  του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, έστω και την τελευταία στιγμή να οργανώσει τον αγώνα και να καλέσει τους εργαζομένους σε συγκέντρωση την ημέρα της απεργίας..                                                                 

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Χορηγούνται από ακτοπλοϊκές εταιρίες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την μετάβαση των νεοδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις περιοχές ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου